torsdag, juni 29, 2006

Finsk truet!!! :-(

Af dagens nyhedsbrev fremgår det, at finsk er et truet fag på uni.
Det er jo en skam. Ungarsk er allerede skilt fra, og måske skal finsk ophøre.,
Håber, der findes penge til at give det småfagstilskud.
Klovneri at lukke de små fag. Ja det er måske på kort sigt; men samfundsøkonomisk er det formodentligt temmeligt dumt.

tirsdag, juni 27, 2006

Mobiltelefoner

Jeg har været den lykkelige ejer af en glimrende SonyEricsson T610 med både Bluetooth og kamera, der fungerede rigtig godt sammen med min Mac; men så i går brød den sammen. Jeg arme stakkel. Jeg er blevet afhængig af at have en mobil ,( Så jeg måtte ned i TDC Telebutik for at købe en ny - aller helst ville jeg fortsætte med en SE; men hvis de skulle have BT, kostede de en hel formue: over kr. 1000,- og det ville jeg ikke betale for den. ØV. Så jeg endte på en Nokia; der har været møgbesværlig at få til at synke med min Mac - ja i først omgang i det hele taget til at forbinde med min Mac. men nu duede det med iSync, og måske også med Adressebog, så jeg kan sms'e fra min Mac.

Pseudokommentarer

Nå så skete det, som jeg havde håbet, ikke ville ske. Særprægede kommentarer på engelsk om min blog. Og tydeligvis ikke fra "ordentlige" mennesker
Fra en anonym! poster: "Hallo I absolutely adore your site. You have beautiful graphics I have ever seen." Det giver jo måske nok mening; men og dog, for det er ikke en særlig pæn blog, jeg holder mig, synes jeg. Øv jeg gider ikke skulel slå word-verification til. Det er så bøvlet.

søndag, juni 25, 2006

Sprogvidenskabelig podcast?

Danmarks Radio har gennem længere tid langt udsendelser på nettet som download som podcast. Nu kiggede jeg lige igen, om de havde udvidet med andre programmer - for jeg har primært lyttet til Harddisken, og tænk. Sproghjørnet er kommet med, som der er link til i dette indlægs titel. Det smager da af lingvistisk fugl ;-)

torsdag, juni 22, 2006

Kreative nydanskere efterlyser

Det er overskriften på en artikel i dagens Urban.Det handler om, at der ikkke er ret mange, om nogen overhovedet, nydanskere i reklamebranchen. Det kan da nu ikke passe helt, for jeg kender vist egl. et par stykker. Men det er nogen af dem, der ikke skilter med, at de er ny- eller anden slags ikke danske i utallige generationer. Men se det interessante er så, at der er givet penge fra EU's socialfond til et projekt, der skal skaffe nydanskere i arbejde i den branhe. Jeg må helt klart kunne komme ind på den konto et sted. Jeg skal have undersøgt, om der er noget relevant i nærheden.
Og så skal jeg have tjekket hjemmesiden: creativeghetto.eu

Cibercitys bredbånd

I samme Urban fremgik det, at Cibercity nu vil tilbyde bredbåndstelefoni i hele landet og ikke kun i de største byer som hidtil. Det er billigere end TDC, så vidt jeg husker, så det skal da lige undersøges nærmere.

Digital signatur

Også i den Urban kan man læse, at den Digitale Signatur, som er os danskeres digitale ID over for det offentlige system, ikke er nær så udbredt, som det var meningen og håbet.



Der er da stadig tale om en pæn stigning fra år til år. Faktisk er det over halvdelen af de forventede i år, der brugen den, hvor det i 2004 var under halvdelen. Så det går vel fremad. Og som der står i Urban, så er det også sandsynligt, at antallet af brugere vokser i takt med, at der bliver flere og flere steder, hvor signaturen kan bruges.

Hør en bog

De danske forlag udgiver bøger i MP3-format. Gyldendal har allerede
udgivet og Aschehoug sendte i tirsdags d. 20/6 20 titler på gaden.
Det koster 160 kr for Lars Saabye Christensens »Halvbroderen«. Gad
vist, om de er beskyttet på samme måde som musik er det fra
ItunesMusic Store? Med DRM? Og gad vist, hvordan salget er af dem?
Måske var det en idé at blive indlæser af lydbøger for forlagene -
det kunne da gå hen og blive en stor sag for dem, hvis der er
interesse for deres bøger. Men jeg vil nu ikke være sikker på, at
der er det store salg. En fysisk bog - ja den koster selvf penge; men
vil folk mon betale for en MP3-bog? Og så med den pris?

mandag, juni 19, 2006

Newton Book Reader Mozilla Extension

Newton Book Reader Mozilla Extension
Hvor er det smart med små udvidelser til Mozilla - og her da en rigtg smart én af slagsen. Den gør det muligt at læse e-bøger, der er lavet til Apples Newton, direkte i Mozilla.

Bryllupsfoto




Så fine var Mette og jeg, dengang vi blev gift. Og det er allerede godt 8 år siden: Tjah tiden løber altså stærkt.
Det var i Skødstrup Kirke, hvor Bodil viede os. En rigtig dejlig dag, som vi også skylder familie og venner en stor tak for gennemførelsen af ;-) Uden dem/jer var det ikke blevet så hyggelig dag.
Og som jeg sagde i min tale: Det kunne vi jo godt gøre igen. Ja altså selvf ikke blive gift igen; men holde en så hyggelig dag sammen.
Det er ikke rigtig blevet til noget endnu; men måske en dag?

søndag, juni 18, 2006

Thin Lizzie

SIMG1016.JPG
SIMG1016.JPG,
Opindeligt uploadet af sadyhr - {uploader_datetime}.
Jeg husker fraq min barndom, hvordan jeg med fryd læste bogen om den gmale Ford, som blev lavet på fabrikken i Usa og først købt af en, så en anden og endelig stod i mange år, for til sidste at ende som veteranbil. Det er vist præcist sådan en bil som denne, der var i bogen, og begge mine børn er lige så glade for bogen (og bilen, som jo desværre ikke er vores), som jeg er ;_)

lørdag, juni 10, 2006

Primafrø

Primafrø Vi købte en bog om Dabnmarks kyster, hvor der stod, at der ved Kalø Slotsruin voksede katurt (katteurt); men vi kunne ikke lige finde den i leksika, så google hjarlp os, og så fandt jeg bl.a. denne hjemmeside, som jo nærmest forærer frøene væk. Man kan blive helt ekstatisk over alle de fine blomster og planter, man kan så i sin have; en skam, at vores have ikke er større.

Hvis ikke bjerget vil komme til os

Altså Anette ville ikke lægge en "god dag"-kommentar den anden dag, da Thomas og jeg så pænt havde sagt god dag til hende, selvom jeg fik en mail om, at hun havde læst det, så nu linker jeg bare til hende i stedet ;-)

Damptog i sommervarmen


I dag kørte Vetssjællands Veteranbane med deres gamle lokomotiv turen fra Høng til Tølløse og retur. På denne tur kom de forbi Bagmarken, hvor Frejaskolen i dag holdt sommermarked. Desværre holdt toget ikek på Bagmarken, så vi måtte cykle til Store Merløse for at se det holde. Det fik vi så lejlighed til - og på turen hjem til Høng kørte lokomotivet sørtme baglæns. Der er nemlig ingen drejeskive på hele turen! ;( Synd og skam.
Til sommer køres der i øvirgt fast rutefart på udvalgte dage mellem Slæagsel og Stenlille, så der skal vi med en dag.

Specialebloggen

Nå så fik jeg kigget lidt mere på specialebloggen på Aaarhus Universitet, som jeg omtalte i går. Jeg synes, at det er synd at kalde den en blog. Der er godt nok indlæg fra forskelliges studerende - men de virker ikke specielt impulsive, umiddellbare, mog præsentationene på hj.siden er elendig. Man kan ikke bare rulle gennem posinger på én side; men skal manøvrere sig frem og tilbage - så udseenedet/layouetet er ikkee ligefremt blogget.
Thomas mente jo også som kommentar på mit sidste indlæg, at det kunne være tvivlsomt med effekten på andre; men som overspringshandling er det sikkert fint. -)
Vi husker da begge trangen til at lave noget andet end a t skrive speciale, da vi var igang.
Thomas kan nu ikke have gjort det ret meget - altså overspringshandlinger - med den fart, som han blev færdig med. Godt gået.

fredag, juni 09, 2006

Specialebloggen

Specialebloggen
I Nyhedsbrevet fra mit gamle institut for Lingvistik på Aarhus Universitet henvises der til denne blog på Uni. Det ser da lidt interessant ud - gad vist, om det gavner?
/s

onsdag, juni 07, 2006

Hej Anette

Jeg tænkte lige, at nu jeg havde fortalt Anette om vore blogs, ville jeg også sige hende velkommen. Så når du engang er kommet hertil, kan du jo lige sige "hej" til os ;-)
/S

søndag, juni 04, 2006

Jeg kan da også

Thomas er da ikke den eneste, der skal lave sjove ting med sin blog. Jeg vil også, og har derfor mit billede i venstre hjørne. Det er ret smart at kombinere flickr med blogger.

SIMG0890

SIMG0890
SIMG0890,
Opindeligt uploadet af sadyhr - {uploader_datetime}.
Peter er ikke så begejstret for at blive fotograferet, så det er med at være hurtig; men det var vist lidt for hurtigt for vores kamera ;-)

Vejskilte

SIMG0901
SIMG0901,
Opindeligt uploadet af sadyhr - {uploader_datetime}.
Der var engang, at de ved Stillinge Strand ændrede vejnavne, fordi Post Danmark ikke kunne finde ud af at have 2 veje med samme navn i samme postnummer. Så "vores" Jasminvej blev til Tulipanvej; men mon det var derfor, at Akkelajevej blev til Akelajevej?

Restaurantsamlesæt

SIMG0902
SIMG0902,
Opindeligt uploadet af sadyhr - {uploader_datetime}.
Jeg overvejer seriøst, om jeg tør bestille en plankebøf her, og om dete r nødvendigt at medbringe en sav! Eller en høvl? Elller tjah; man kunne jo også bare spørge dem, hvad de mener.

Barn i vandkanten

SIMG0924
SIMG0924,
Opindeligt uploadet af sadyhr - {uploader_datetime}.
Det er Pinse lige nu, og vi har været ved stranden for at rydde lidt op, åbne hus og fjerne roser.
Men sikke det dog blæste i går og i dag. Heldigvis skinnede solen en del, og som man kan se, var det ikke ligefrem badevejr; selvom der da var nogle, der gik i; men de så også ud til, at det var fordfærdeligt koldt.
Stakkels mennesker ,_)

fredag, juni 02, 2006

Open Source

Jeg blev helt overrasket i morges, da jeg var ved at lave morgenmad, og de sagde i RadioAvisen, at Regeringen ville beslutte, at man her i riget skulle gå over til at bruge åbne programmer, i stedet for at bruge MS!!

Det var da helt fantastisk!

Håber, at det blev vedtaget.
/S
Blog Widget by LinkWithin