lørdag, oktober 28, 2006

Mere om 1956

I morgen d. 29/10-2006 sender Danmarks Radio en aften om 1956. Der er en righoldig hjemmeside om det her om P2's temasøndag - opstanden i Ungarn 1956, hvor det blandt andet er muligt at læse om begivenhederne og høre forskellige lydindslag om Ungarn, både nye og gamle.

Det er i øvrigt interessant at se, hvordan ungarenes navne i forskellige sammenhænge staves ganske forskelligt.

Her skrives Tamás Vetö f.eks. som Thomas Vetö - det er selvfølgelig det, han er blevet kaldt i Danmark; men det ser alligevel sært ud.

Hvem er pressen interesseret i?

I går aftes var der i Radiohusets koncertsal mindeaften i forbindelse med den ungarkse revolution i 1956. Og pressen mødte taltærkt op - ikke for at dække begivenheden specielt; men for at dække vores kronprinsesse mary, der i torsdags havde ladet vide, at hun er gravid igen. Her fra TDC Online - Nyheder - Dagen i billeder; prøv at sætte tingene i rette perspektiv!

torsdag, oktober 26, 2006

Ungarn 1956

Jeg bliver ved med at finde - vel ikke ligefrem tilfældigt - historier om den ungarske revolution i 1956.
Her er det BBC's hjemmeside, der bringer øjenvidenberetninger.

Her er et site med billeder og podcasts.

DR har en række podcasts med udsendelser fra 1956, 1957 og 1966.

onsdag, oktober 25, 2006

Crash i system 7

Jeg læser lige, at årsagen til uforklarlige systemnedbrud på Macerne i System 7 skulle skyldes Internet explorer. Det står hosmediamac.dk, der citerer Wozniak for udtalelsen.

tirsdag, oktober 24, 2006

Græskarlygter

Det vrimler jo med skærmskånere i dag. Her finder vi Græskarlygter.

Retro Toast Lives! - .:UNEASYsilence:.

Hvad skal man sige andet end, tihi ;_) Flyvende brødristere, som de fandtes som skærmskåner på Mac OS 9.

lørdag, oktober 21, 2006

Mac OS 9 Classic på Intelmaskiner

Jeg fandt en omtale på The Apple Blog af, hvorledes det kan være muligt at afvikle OS 9, altså Clasic Mac, på en Intelbaseret Mac - det har ellers ikke været muligt; men det ser ud til at blive det.

Sigurd og Big Bandet

Det er jo forrygende, som de unge siger ;-)
Vi har lige lært Sigurd og Symfoniorkestret at kende. Hvor Sigurd Barett introducerer orkestrets instrumenter for børn igennem en række TV-programmer - ja egl. er de "gamle", optaget i 2001; men vi opdagede dem først nu. Og de er rigtig gode. Men nu sender DR så en serie med Sigurd og DR Big Band, som jeg forventer mig meget af. De introducerer Jazzen for børn.
Glæder mig til at se dem.

fredag, oktober 20, 2006

Kombiner to forskellige iTunes biblioteker på en iPod

Det har jeg ikke troet, var muligt; men måske, som det ser ud i denne artikel på macosxhints.com; men hemmeligheden er vist, at man ikke kan synce to hele biblioteker; men kun forskellige slags ting fra hvert sit bibliotek, altså, f.eks. podcasts fra det ene og almindelig musik fra det andet. Men der er nogen, der har mumlet noget om, at hvis man installlerer sin iPod under Windows [øv] og ikke under Mac første gang, så kan man godt. Jeg har ikke prøvet; men skulle du vide noget om det, så lad mig endelig det vide.

Perian - en schweitzerkniv til QuickTime på Mac

macosxhints.com fandt jeg en omtale af denne udvidelse af QuickTime på Mac. Den skulle faktisk gøre det så nogenlunde muligt at se alle mulige og umulige video-formater i QucikTime-applikationer i stedet for, at man skal ud og finde alle mulige sære codekser og programmer. Herligt ;-)

onsdag, oktober 18, 2006

Adventure Gamers : Mac users thrown a Bone

Der var engang, hvor jeg læste alle de små bøger i serien Bone. Nu læser jeg så her, at der er kommet et spil over dem, som også kan køre på Mac - det må jeg have testet.
/S

tirsdag, oktober 17, 2006

Gangbar

Nej det er ikke, fordi jeg vil skrive om mønter ;-)
Men det er navnet på en café, der ligger på Aarestrupvej 17, lige på
sydsiden af Valby Station.
De har et skilt stående ude, hvor de reklamerer med gratis morgenmad!
Ja det er sandt nok; man kan mellem kl tidligt og 9.30 komme ind og
tage et stykke brød - glimrende - med smør og syltetøj. Det prøvede
jeg, da jeg opdagede det i sidste uge. Og det er sandt nok, og meget
hyggeligt.
Der er ingen købetvang; og de gør det, fordi de mener, at deres café
er en forkælelsescafé, og så vil de starte med at forkæle deres kunder.
God idé.
De har i øvrigt glimrende kaffe og the og sælger Kushmi-theer i de
store dåser til - jeg mener, at det er - 135,- kr per styk. Og det
er faktisk ikke dyrt.

søndag, oktober 15, 2006

Q [kju:] - UNIX & Open Source

Jeg sad lige og leddte efter en installation af phop, apache og sql til Os X, da jeg hos Apple under OS X Downloads faldt over et link til Q [kju:] - UNIX & Open Source
. Det er tilsyneladende et program, som kan køre windows, unix m.v. virtuelt på Mac'en. Og den kan ikke være afhængig af DualCore, for den kræver kun 10.3.9!

søndag, oktober 08, 2006

Religionsleksikon

Kristeligt Dagblad er en daglig kilde til både interessante artikler; men også til oplysninger om spændende hjemmesider.
I avisen lørdag d. 7. oktober så jeg f.eks. et link til et nyt gratis religionsleksikon på nettet.
Det er rent faktisk en online-udgave af Gads Religionsleksikon fra 1999. Fin service at gøre det tilgængeligt.
/S

lørdag, oktober 07, 2006

Mount Me! X 2.0.5 - MacUpdate

Jeg fandt lige et snedigt lille program Mount Me! X 2.0.5 - MacUpdate, der kan mounte enheder, der ellers er genstridige og ikke vil dukke op på Mac'ens skrivebord. Snildt.
/S

fredag, oktober 06, 2006

Skriveside

Thomases blog var der en kommentar, hvori der henvises til Writely. Det er en tjeneste fra google, hvor man kan dele sine dokumenter og skrive på dem sammen! Det er snildt, ser det ud til; om det så også er rigtig smart i virkeligheden; det må tiden vise.
Desværre er jeg ikke igang med en skriveopgave, som jeg deleremed nogen; men måske man skulle overveje en kollektiv novelle eller roman?
/S

torsdag, oktober 05, 2006

Direkte demokrati

Jeg har netop i Kristeligt Dagblad fra i går læst om hjemmesiden folkevalg.dk, der tilbyder, at man som bruger af siden kan stemme om alle de forslag, der kommer op i Folketinget. Det kunne jo så give befolkningen mulighed for mere direkte at ytre sig om de enkelte forslag. Måske politikerne vil kigge på resultaterne? Der er naturligvis en stor fare for, at resultaterne fra siden absolut ikke er repræsentative for den danske befolkning - ja det ville vel nærmest være fjollet at tro, at de overhovedet kan blive det; men debatten på siden kan nok være interessant at følge, når den kommer op at køre.
Jeg vil i hvertfald besøge den jævnligt.

UC Berkeley on Google Video

UC Berkeley on Google Video
Det er egentlig utroligt, hvad man kan finde på nettet. Jeg sad og kiggede på Mediamac og faldt over en henvisning til, at Berkley University har lagt forelæsningerud som podcasts - det måtte jeg se nærmere på - og her er linket, så I andre også kan se dem.
/S

tirsdag, oktober 03, 2006

Besøgende

Det er så underligt - efter at jeg har lagt tæller på min blog, kan jeg se, hvorfra der kommer besøg til den; men jeg kan jo stadig ikke se, hvem det rent faktisk er. Det er lidt sjovt at gætte ud fra udbydere; men hvem er det for eksempel, der har læst min blog fra Ballerup Tekniske Skole? Jeg synes ikke lige at kende nogen dér.
Hvor ville det være hyggeligt, hvis man skrev, når man var ny besøgende ;-)
Blog Widget by LinkWithin