torsdag, november 30, 2006

Adium2

Og så er denne her udvidelse jo smart, når man skriver til folk på forskellige sprog, eftersom den kan huske, hvilken ordbog/sprog, man havde knyttet til den pågældende.

Adium

Jeg er vældig begejstret for det lille program Adium, der lader mig chatte med både .mac, jabber, msn, AOL, Yahoo, Gizmo, Google Talk m.v i et og samme program.
I dag fandt jeg tilføjelsen AddressBook : Adium Actions, der lader mig åbne et chatvindue i Adium direkte fra Adressebogen, måske lidt noget pjat, men snildt.

onsdag, november 29, 2006

Sære dimser

Jeg sad lige og surfede i min frokost, og faldt gennem Mediamac over denne side, som lister en række produkter fra Apple, som aldrig så dagens lys på markedet andet end som prototyper - de er lidt sjove og ret spændende.
Der findes flere, ved jeg; og det kunne da være lidt sjovt at eje en af dem.

søndag, november 26, 2006

Eventyr på nettet

Sad lige og browsede rundt, fandt en henvisning til online webcams og audio- og video-servere. Slog ned på Ungarns radio, og browsede der i realplayer, indtil jeg kom til en side, hvor der er små eventyr, der læses op, samtidig med at man kan læse historien på hjemmsiden og se tegninger, som børn har lavet dertil.

Det er da en smart måde at lære udtalen af et sprog på ,_)

lørdag, november 25, 2006

Orddelinger

Anette var lige så flink at gøre mig opmærksom på et webbureau, der mangler en tekstforfatter.

Se bare her, hvad de skriver på deres side, og hvad google tænker, at man ledte efter:


Det kan altså også være svært at finde ud af, hvornår ordene skal skrives sammen, og hvornår de skal deles.
/S

Juleforberedelser

Nu blev det tid til at bage beigli igen. Julen nærmer sig jo med hastige skridt. I dag er der præcis en måned til, og i næste weekend er der julemarked på børnenes skole, så der kan vi ingenting andet nå.

Jeg tog i år en masse fotos til illustration af min beigli-bagning:
I går lavede vi birkesfyld sammen med børnene - de drejede håndsvinget på møllen, og så var det jo ingen sag at male det kilo birkes:


Birkes blev blandet sammen med mælk, rosiner, citron og vanillestænger og sat over at koge (for svag varme i et stykke tid):

Den anden slags fyld, der består af valnødder, sukker, rosiner, vanillestænger og citron samt lidt vand, blev lavet i går aftes ligesom dejgen, der består af 8 æggeblommer, 2 kg mel, 1 kg bagemargarine, 300g flormelis, 2 dl mælk og 50 g gær.

I dag blev det så tid til at rulle de 8 dejgklumper ud (ja jeg er klar over, at der er 5 ruller på bagepladen nedenfor; men i forbindelse med udrulning og tilskæring til fine firkanter, bliver der noget i overskud, og resultatet er, at de fire klumper til hver slags fyld, ender som fem ruller ;-)):


og smøre fyld på (her illustreret med valnøddefyldet. Kanterne på dejgpladen er allerede foldet ind:

Så blev de rullet sammen og hævede en halv time, hvorefter de blev penslet og prikket:

På dette billede har de bagt godt et kvarter:

Det endelige resultatet ses her efter 1 time i ovnen:

Om en uge bliver det så tid til at tage hul på dem, drysse med vanillesukker og spise dem, uhm vi glæder os ;-)
Skulle du ville have opskriften, så kan du se den her på min side hos TDC.

onsdag, november 22, 2006

Så kom ClamScanAV 1.0.5

Mark har netop frigivet version 1.0.5 af den gratis virusscanner ClamXAv til Mac OS X. Du finder henvisning til at hente den på hans hjemmeside og af nyheder kan bl.a. nævnes:
Den danske lokalisering virker igen (ahm, det var min fejl, at den har været i udu-jeg var ikke opmærksom på en fejl i et nib-arkiv)

En kontekstuel menu i Finder lader dig skanne et vilkårligt arkiv

Skanner engine version 0.88.6 er inkluderet

Programmet har fået nye ikoner

Tysk og italienske versionet er kommet igen, og der er dukket en version på tai op.

Det er muligt at skanne store ziparkiver


Ikke at det er tit er nødvendigt med en virusskanner på OS X; men det er nu rart at kunne fjerne windows-vira, hvis man skulle være så uheldig at få dem.

tirsdag, november 21, 2006

Danske programmer til Mac

Eller i det mindste programmer på dansk til Mac.

Jeg har gennem flere år efterhånden oversat programmer til Mac'en. Jeg synes, at det skal være muligt at bruge dansk inden for alle domæner, og har derfor været ked af, at der ikke fandtes så mange programmer på dansk. Jo selvfølgelig: flere af de store findes - dog ikke Microsoft Office, der vist siden version 2001 ikke mere er blevet oversat - men på OS X er det heldigvis meget nemt at oversætte (lokalisere) programmerne, og efter at have set Mogens Thyregods side begyndte jeg også selv at oversætte programmer - det er blevet til nogle gratis og nogle, som der skal betales en mindre sum for.
Min liste over programmer, som jeg har oversat findes på denne side, og jeg modtager gerne opfordringer til at oversætte bestemte programmer.

mandag, november 20, 2006

Tørklædesagen i England

På BBC's hjemmeside er der en historie om en dame, der er ansat i British Airways, og som nu har tabt en sag om at måtte gå med sit kors synligt på arbejde. Hun arbejder i check-in-skranken, hvor der er en beklædningsregel, der siger, at personlige smykker ikke må bæres synligt; men kun under tøjet. Dilemmaet er så bare her, at der ikke er nogen regler for øvrige religiøse symboler, og hvad kommer et kors i en halskæde så ind under? Ja den lave domstol mente åbenbart som arbejdsgiver, at det er et smykke. Det bliver interessant at se, om hun anker, og hvad der kommer ud af det.
På hjemmesiden kan man bl.a. læse:
Ms Eweida said people of other faiths were allowed to wear visible religious symbols such as headscarves and she wanted to be allowed to do the same.

BA said in a statement: "British Airways has 34,000 uniformed staff, all of whom know they must abide by our uniform policy.

"The policy does not ban staff from wearing a cross. It lays down that personal items of jewellery, including crosses may be worn - but underneath the uniform. Other airlines have the same policy.

"The policy recognises that it is not practical for some religious symbols - such as turbans and hijabs - to be worn underneath the uniform. This is purely a question of practicality. There is no discrimination between faiths.

Der kommer vel mere om den sag senere.

fredag, november 17, 2006

Ny klasselærer

Så blev stillingen som klasselærer i min søns 2. klasse slået op på skolens hjemmeside.

Her er lidt af opslaget (resten findes på linket ovenfor):
Stillingen som klasselærer for 2. klasse på vores Rudolf Steiner skole er ledig fra 1. januar 2007.

Vi har ca. 100 elever, der kommer fra hele midtsjællandsområdet.
2. klasse har p.t. 10 elever. Skolen søger en kærlig og harmonisk lærer, med antroposofisk baggrund, der har lyst til at følge dem i mange år.

Som lærer på skolen vil du være del af en kollektiv forvaltning, der sammen tager ansvaret for skolens virke.

Det er jo trist, at klassen er nødt til at have ny lærer, specielt fordi de har været så glade for deres nuværende; men hun er desværre syg og kan derfor ikke passe klassen.

Jeg håber, at der kommer rigtig mange gode ansøgninger, og kender du nogen oplagte kandidater, så giv dem endelig besked om stillingen.
/Seb

mandag, november 13, 2006

Blogstattistik

Jeg har jo for længe siden sat en lille tæller på min blog, og nu fandt jeg ud af, at man faktisk også kan se, hvem der har linket til ens blog. Det kan man på Technorati Blog Directory, hvor man også kan følge med i andres blogs, og hvem der linker til dem.

powered by performancing firefox

Et lille nyttigt Mac-hack

Jeg har gennem lang tid benyttet Raging Menace - MenuMeters, der giver mulighed for at se forskellige systeminformationer i menulinien øverst på skærmen under Mac OS X, som de selv skriver:
MenuMeters is a set of CPU, memory, disk, and network monitoring tools for MacOS X.
På producentens hjemmeside er der en lille illustration af det: Illustration af MenuMeters
som jo nydeligt viser, hvordan mange informationer kan vises på relativt lille plads.
Og der er endda mulighed for at tilpasse visningen med grafer, tal eller pile efter ønske og behov.

fredag, november 10, 2006

Sjovt navn

Min gode ven Claus Holm gjorde mig lige i et e-brev opmærksom på et vidunderligt morsomt navn:, som en amerikansk advokat har. Det ligner næsten en joke. Hvordan kan man dog være advokat, når man hedder: Sue H. Yoo? Eller måske kan man netop ikke være andet?
/Seb


Sært eksempel på sjove skrifter

Man kan finde på meget, når man roder rundt på nettet.
Her er en, som har lavet en side, hvorfra man kan skrive tekst ved hjælp af photos hentet på flickr.
Lyder det indviklet? Det er det ikke. Men resultatet er måske ikke så nyttigt i flg forfatteren selv: Se bare hans note:

Warning: This is not recommended from a usability, design, engineering or aesthetic point of view. In fact, it is so gimmicky with such garish results that I refuse to use it myself. Please think hard before inflicting this on your readers.

powered by performancing firefox

Blog Widget by LinkWithin