søndag, december 31, 2006

Enlige dataloger

Jeg opdagede lige - gennem Nielses hj.side - at et par af pigerne fra datalogi i Århus havde lavet en hj.side for et par af drengene.
Dem kender jeg jo flere af, og ønsker dem hermed held og lykke med sidens formål.

lørdag, december 30, 2006

Smart lille tag-værktøj

Jeg har det med at bogmærke en masse nyttige sider i min webbrowser; men så senere overvejer jeg , hvad det nu liiige var, at jeg havde bogmærket siden for, og overvejer også ganske ofte, hvad det mon egentlig var for en side, der indeholdt liige den nyttige information.
Måske kan det hjælpe at sætte gule sedler på siderne?
Jeg skal i al fald have afprøvet denne tjeneste.

Og godt nytår i øvrigt - det er jo ved at være den tid.

/S

mandag, december 25, 2006

Glædelig Jul

Kære læsere
Hermed ønsker om en rigtig glædelig jul til jer alle.
/S

tirsdag, december 19, 2006

Open Source Flash - fvnc

Jeg ledte lige efter en VNC-klient, så jeg kunne fjernebetjene en anden maskine. Specielt kunne det være smart, hvis den kunne køre, uden at jeg behøvede at installere noget på den maskine, jeg sidder ved. helt genialt, hvis man kunne køre en VNC-klient fra et bibliotek f.eks. Måske denne kan bruges:
Open Source Flash - fvnc. Jeg skal have det undersøgt.

lørdag, december 02, 2006

Sproglig opvakt

Søren fandt Højskolesangbogen for lidt siden (en af de gamle udgaver fra da jeg var på Højskole i '90); og begyndte at synge Kringsatt af fiender gå, kom til linjen "Fred er å skape" og sang meget {t|n}ydeligt "fred er at skabe", se det, synes jeg jo, er lidt opvakt bare at oversætte det til korrekt dansk, og da jeg så spurgte ham, hvordan han vidste det, var svaret: "at det kunne man jo se på det udenom". ;-)

Hav en god 2. december i øvrigt.

fredag, december 01, 2006

Underlig fejl efter security update på nogle Mac

Mac OS X hints rapporteres der om en fejl med spinning wheel of death på nogle Mac'er efter den seneste (og måske også andre) security update. Problemet er, at processen, der skal automounte netværksdrev kommer til at hænge. Som løsning foreslås det, at man kan slå processen ned med en 'kill' kommando fra terminalen - evet vha ssh til maskinen  - men man kan også være nødt til at starte i enkeltbruger-tilstand og så midlertidigt slå det fra i /etc/hostconfig ved at rette linien:
AUTOMOUNT=-YES-
til 
AUTOMOUNT=-NO-


hvorefter man genstarter og siden retter tilbage igen, for ellers vil man ikke kunne se netværksdrev med kommandoen [kommand]+K.
Blog Widget by LinkWithin