søndag, december 31, 2006

Enlige dataloger

Jeg opdagede lige - gennem Nielses hj.side - at et par af pigerne fra datalogi i Århus havde lavet en hj.side for et par af drengene.
Dem kender jeg jo flere af, og ønsker dem hermed held og lykke med sidens formål.

lørdag, december 30, 2006

Smart lille tag-værktøj

Jeg har det med at bogmærke en masse nyttige sider i min webbrowser; men så senere overvejer jeg , hvad det nu liiige var, at jeg havde bogmærket siden for, og overvejer også ganske ofte, hvad det mon egentlig var for en side, der indeholdt liige den nyttige information.
Måske kan det hjælpe at sætte gule sedler på siderne?
Jeg skal i al fald have afprøvet denne tjeneste.

Og godt nytår i øvrigt - det er jo ved at være den tid.

/S

mandag, december 25, 2006

Glædelig Jul

Kære læsere
Hermed ønsker om en rigtig glædelig jul til jer alle.
/S

tirsdag, december 19, 2006

Open Source Flash - fvnc

Jeg ledte lige efter en VNC-klient, så jeg kunne fjernebetjene en anden maskine. Specielt kunne det være smart, hvis den kunne køre, uden at jeg behøvede at installere noget på den maskine, jeg sidder ved. helt genialt, hvis man kunne køre en VNC-klient fra et bibliotek f.eks. Måske denne kan bruges:
Open Source Flash - fvnc. Jeg skal have det undersøgt.

lørdag, december 02, 2006

Sproglig opvakt

Søren fandt Højskolesangbogen for lidt siden (en af de gamle udgaver fra da jeg var på Højskole i '90); og begyndte at synge Kringsatt af fiender gå, kom til linjen "Fred er å skape" og sang meget {t|n}ydeligt "fred er at skabe", se det, synes jeg jo, er lidt opvakt bare at oversætte det til korrekt dansk, og da jeg så spurgte ham, hvordan han vidste det, var svaret: "at det kunne man jo se på det udenom". ;-)

Hav en god 2. december i øvrigt.

fredag, december 01, 2006

Underlig fejl efter security update på nogle Mac

Mac OS X hints rapporteres der om en fejl med spinning wheel of death på nogle Mac'er efter den seneste (og måske også andre) security update. Problemet er, at processen, der skal automounte netværksdrev kommer til at hænge. Som løsning foreslås det, at man kan slå processen ned med en 'kill' kommando fra terminalen - evet vha ssh til maskinen  - men man kan også være nødt til at starte i enkeltbruger-tilstand og så midlertidigt slå det fra i /etc/hostconfig ved at rette linien:
AUTOMOUNT=-YES-
til 
AUTOMOUNT=-NO-


hvorefter man genstarter og siden retter tilbage igen, for ellers vil man ikke kunne se netværksdrev med kommandoen [kommand]+K.

torsdag, november 30, 2006

Adium2

Og så er denne her udvidelse jo smart, når man skriver til folk på forskellige sprog, eftersom den kan huske, hvilken ordbog/sprog, man havde knyttet til den pågældende.

Adium

Jeg er vældig begejstret for det lille program Adium, der lader mig chatte med både .mac, jabber, msn, AOL, Yahoo, Gizmo, Google Talk m.v i et og samme program.
I dag fandt jeg tilføjelsen AddressBook : Adium Actions, der lader mig åbne et chatvindue i Adium direkte fra Adressebogen, måske lidt noget pjat, men snildt.

onsdag, november 29, 2006

Sære dimser

Jeg sad lige og surfede i min frokost, og faldt gennem Mediamac over denne side, som lister en række produkter fra Apple, som aldrig så dagens lys på markedet andet end som prototyper - de er lidt sjove og ret spændende.
Der findes flere, ved jeg; og det kunne da være lidt sjovt at eje en af dem.

søndag, november 26, 2006

Eventyr på nettet

Sad lige og browsede rundt, fandt en henvisning til online webcams og audio- og video-servere. Slog ned på Ungarns radio, og browsede der i realplayer, indtil jeg kom til en side, hvor der er små eventyr, der læses op, samtidig med at man kan læse historien på hjemmsiden og se tegninger, som børn har lavet dertil.

Det er da en smart måde at lære udtalen af et sprog på ,_)

lørdag, november 25, 2006

Orddelinger

Anette var lige så flink at gøre mig opmærksom på et webbureau, der mangler en tekstforfatter.

Se bare her, hvad de skriver på deres side, og hvad google tænker, at man ledte efter:


Det kan altså også være svært at finde ud af, hvornår ordene skal skrives sammen, og hvornår de skal deles.
/S

Juleforberedelser

Nu blev det tid til at bage beigli igen. Julen nærmer sig jo med hastige skridt. I dag er der præcis en måned til, og i næste weekend er der julemarked på børnenes skole, så der kan vi ingenting andet nå.

Jeg tog i år en masse fotos til illustration af min beigli-bagning:
I går lavede vi birkesfyld sammen med børnene - de drejede håndsvinget på møllen, og så var det jo ingen sag at male det kilo birkes:


Birkes blev blandet sammen med mælk, rosiner, citron og vanillestænger og sat over at koge (for svag varme i et stykke tid):

Den anden slags fyld, der består af valnødder, sukker, rosiner, vanillestænger og citron samt lidt vand, blev lavet i går aftes ligesom dejgen, der består af 8 æggeblommer, 2 kg mel, 1 kg bagemargarine, 300g flormelis, 2 dl mælk og 50 g gær.

I dag blev det så tid til at rulle de 8 dejgklumper ud (ja jeg er klar over, at der er 5 ruller på bagepladen nedenfor; men i forbindelse med udrulning og tilskæring til fine firkanter, bliver der noget i overskud, og resultatet er, at de fire klumper til hver slags fyld, ender som fem ruller ;-)):


og smøre fyld på (her illustreret med valnøddefyldet. Kanterne på dejgpladen er allerede foldet ind:

Så blev de rullet sammen og hævede en halv time, hvorefter de blev penslet og prikket:

På dette billede har de bagt godt et kvarter:

Det endelige resultatet ses her efter 1 time i ovnen:

Om en uge bliver det så tid til at tage hul på dem, drysse med vanillesukker og spise dem, uhm vi glæder os ;-)
Skulle du ville have opskriften, så kan du se den her på min side hos TDC.

onsdag, november 22, 2006

Så kom ClamScanAV 1.0.5

Mark har netop frigivet version 1.0.5 af den gratis virusscanner ClamXAv til Mac OS X. Du finder henvisning til at hente den på hans hjemmeside og af nyheder kan bl.a. nævnes:
Den danske lokalisering virker igen (ahm, det var min fejl, at den har været i udu-jeg var ikke opmærksom på en fejl i et nib-arkiv)

En kontekstuel menu i Finder lader dig skanne et vilkårligt arkiv

Skanner engine version 0.88.6 er inkluderet

Programmet har fået nye ikoner

Tysk og italienske versionet er kommet igen, og der er dukket en version på tai op.

Det er muligt at skanne store ziparkiver


Ikke at det er tit er nødvendigt med en virusskanner på OS X; men det er nu rart at kunne fjerne windows-vira, hvis man skulle være så uheldig at få dem.

tirsdag, november 21, 2006

Danske programmer til Mac

Eller i det mindste programmer på dansk til Mac.

Jeg har gennem flere år efterhånden oversat programmer til Mac'en. Jeg synes, at det skal være muligt at bruge dansk inden for alle domæner, og har derfor været ked af, at der ikke fandtes så mange programmer på dansk. Jo selvfølgelig: flere af de store findes - dog ikke Microsoft Office, der vist siden version 2001 ikke mere er blevet oversat - men på OS X er det heldigvis meget nemt at oversætte (lokalisere) programmerne, og efter at have set Mogens Thyregods side begyndte jeg også selv at oversætte programmer - det er blevet til nogle gratis og nogle, som der skal betales en mindre sum for.
Min liste over programmer, som jeg har oversat findes på denne side, og jeg modtager gerne opfordringer til at oversætte bestemte programmer.

mandag, november 20, 2006

Tørklædesagen i England

På BBC's hjemmeside er der en historie om en dame, der er ansat i British Airways, og som nu har tabt en sag om at måtte gå med sit kors synligt på arbejde. Hun arbejder i check-in-skranken, hvor der er en beklædningsregel, der siger, at personlige smykker ikke må bæres synligt; men kun under tøjet. Dilemmaet er så bare her, at der ikke er nogen regler for øvrige religiøse symboler, og hvad kommer et kors i en halskæde så ind under? Ja den lave domstol mente åbenbart som arbejdsgiver, at det er et smykke. Det bliver interessant at se, om hun anker, og hvad der kommer ud af det.
På hjemmesiden kan man bl.a. læse:
Ms Eweida said people of other faiths were allowed to wear visible religious symbols such as headscarves and she wanted to be allowed to do the same.

BA said in a statement: "British Airways has 34,000 uniformed staff, all of whom know they must abide by our uniform policy.

"The policy does not ban staff from wearing a cross. It lays down that personal items of jewellery, including crosses may be worn - but underneath the uniform. Other airlines have the same policy.

"The policy recognises that it is not practical for some religious symbols - such as turbans and hijabs - to be worn underneath the uniform. This is purely a question of practicality. There is no discrimination between faiths.

Der kommer vel mere om den sag senere.

fredag, november 17, 2006

Ny klasselærer

Så blev stillingen som klasselærer i min søns 2. klasse slået op på skolens hjemmeside.

Her er lidt af opslaget (resten findes på linket ovenfor):
Stillingen som klasselærer for 2. klasse på vores Rudolf Steiner skole er ledig fra 1. januar 2007.

Vi har ca. 100 elever, der kommer fra hele midtsjællandsområdet.
2. klasse har p.t. 10 elever. Skolen søger en kærlig og harmonisk lærer, med antroposofisk baggrund, der har lyst til at følge dem i mange år.

Som lærer på skolen vil du være del af en kollektiv forvaltning, der sammen tager ansvaret for skolens virke.

Det er jo trist, at klassen er nødt til at have ny lærer, specielt fordi de har været så glade for deres nuværende; men hun er desværre syg og kan derfor ikke passe klassen.

Jeg håber, at der kommer rigtig mange gode ansøgninger, og kender du nogen oplagte kandidater, så giv dem endelig besked om stillingen.
/Seb

mandag, november 13, 2006

Blogstattistik

Jeg har jo for længe siden sat en lille tæller på min blog, og nu fandt jeg ud af, at man faktisk også kan se, hvem der har linket til ens blog. Det kan man på Technorati Blog Directory, hvor man også kan følge med i andres blogs, og hvem der linker til dem.

powered by performancing firefox

Et lille nyttigt Mac-hack

Jeg har gennem lang tid benyttet Raging Menace - MenuMeters, der giver mulighed for at se forskellige systeminformationer i menulinien øverst på skærmen under Mac OS X, som de selv skriver:
MenuMeters is a set of CPU, memory, disk, and network monitoring tools for MacOS X.
På producentens hjemmeside er der en lille illustration af det: Illustration af MenuMeters
som jo nydeligt viser, hvordan mange informationer kan vises på relativt lille plads.
Og der er endda mulighed for at tilpasse visningen med grafer, tal eller pile efter ønske og behov.

fredag, november 10, 2006

Sjovt navn

Min gode ven Claus Holm gjorde mig lige i et e-brev opmærksom på et vidunderligt morsomt navn:, som en amerikansk advokat har. Det ligner næsten en joke. Hvordan kan man dog være advokat, når man hedder: Sue H. Yoo? Eller måske kan man netop ikke være andet?
/Seb


Sært eksempel på sjove skrifter

Man kan finde på meget, når man roder rundt på nettet.
Her er en, som har lavet en side, hvorfra man kan skrive tekst ved hjælp af photos hentet på flickr.
Lyder det indviklet? Det er det ikke. Men resultatet er måske ikke så nyttigt i flg forfatteren selv: Se bare hans note:

Warning: This is not recommended from a usability, design, engineering or aesthetic point of view. In fact, it is so gimmicky with such garish results that I refuse to use it myself. Please think hard before inflicting this on your readers.

powered by performancing firefox

lørdag, oktober 28, 2006

Mere om 1956

I morgen d. 29/10-2006 sender Danmarks Radio en aften om 1956. Der er en righoldig hjemmeside om det her om P2's temasøndag - opstanden i Ungarn 1956, hvor det blandt andet er muligt at læse om begivenhederne og høre forskellige lydindslag om Ungarn, både nye og gamle.

Det er i øvrigt interessant at se, hvordan ungarenes navne i forskellige sammenhænge staves ganske forskelligt.

Her skrives Tamás Vetö f.eks. som Thomas Vetö - det er selvfølgelig det, han er blevet kaldt i Danmark; men det ser alligevel sært ud.

Hvem er pressen interesseret i?

I går aftes var der i Radiohusets koncertsal mindeaften i forbindelse med den ungarkse revolution i 1956. Og pressen mødte taltærkt op - ikke for at dække begivenheden specielt; men for at dække vores kronprinsesse mary, der i torsdags havde ladet vide, at hun er gravid igen. Her fra TDC Online - Nyheder - Dagen i billeder; prøv at sætte tingene i rette perspektiv!

torsdag, oktober 26, 2006

Ungarn 1956

Jeg bliver ved med at finde - vel ikke ligefrem tilfældigt - historier om den ungarske revolution i 1956.
Her er det BBC's hjemmeside, der bringer øjenvidenberetninger.

Her er et site med billeder og podcasts.

DR har en række podcasts med udsendelser fra 1956, 1957 og 1966.

onsdag, oktober 25, 2006

Crash i system 7

Jeg læser lige, at årsagen til uforklarlige systemnedbrud på Macerne i System 7 skulle skyldes Internet explorer. Det står hosmediamac.dk, der citerer Wozniak for udtalelsen.

tirsdag, oktober 24, 2006

Græskarlygter

Det vrimler jo med skærmskånere i dag. Her finder vi Græskarlygter.

Retro Toast Lives! - .:UNEASYsilence:.

Hvad skal man sige andet end, tihi ;_) Flyvende brødristere, som de fandtes som skærmskåner på Mac OS 9.

lørdag, oktober 21, 2006

Mac OS 9 Classic på Intelmaskiner

Jeg fandt en omtale på The Apple Blog af, hvorledes det kan være muligt at afvikle OS 9, altså Clasic Mac, på en Intelbaseret Mac - det har ellers ikke været muligt; men det ser ud til at blive det.

Sigurd og Big Bandet

Det er jo forrygende, som de unge siger ;-)
Vi har lige lært Sigurd og Symfoniorkestret at kende. Hvor Sigurd Barett introducerer orkestrets instrumenter for børn igennem en række TV-programmer - ja egl. er de "gamle", optaget i 2001; men vi opdagede dem først nu. Og de er rigtig gode. Men nu sender DR så en serie med Sigurd og DR Big Band, som jeg forventer mig meget af. De introducerer Jazzen for børn.
Glæder mig til at se dem.

fredag, oktober 20, 2006

Kombiner to forskellige iTunes biblioteker på en iPod

Det har jeg ikke troet, var muligt; men måske, som det ser ud i denne artikel på macosxhints.com; men hemmeligheden er vist, at man ikke kan synce to hele biblioteker; men kun forskellige slags ting fra hvert sit bibliotek, altså, f.eks. podcasts fra det ene og almindelig musik fra det andet. Men der er nogen, der har mumlet noget om, at hvis man installlerer sin iPod under Windows [øv] og ikke under Mac første gang, så kan man godt. Jeg har ikke prøvet; men skulle du vide noget om det, så lad mig endelig det vide.

Perian - en schweitzerkniv til QuickTime på Mac

macosxhints.com fandt jeg en omtale af denne udvidelse af QuickTime på Mac. Den skulle faktisk gøre det så nogenlunde muligt at se alle mulige og umulige video-formater i QucikTime-applikationer i stedet for, at man skal ud og finde alle mulige sære codekser og programmer. Herligt ;-)

onsdag, oktober 18, 2006

Adventure Gamers : Mac users thrown a Bone

Der var engang, hvor jeg læste alle de små bøger i serien Bone. Nu læser jeg så her, at der er kommet et spil over dem, som også kan køre på Mac - det må jeg have testet.
/S

tirsdag, oktober 17, 2006

Gangbar

Nej det er ikke, fordi jeg vil skrive om mønter ;-)
Men det er navnet på en café, der ligger på Aarestrupvej 17, lige på
sydsiden af Valby Station.
De har et skilt stående ude, hvor de reklamerer med gratis morgenmad!
Ja det er sandt nok; man kan mellem kl tidligt og 9.30 komme ind og
tage et stykke brød - glimrende - med smør og syltetøj. Det prøvede
jeg, da jeg opdagede det i sidste uge. Og det er sandt nok, og meget
hyggeligt.
Der er ingen købetvang; og de gør det, fordi de mener, at deres café
er en forkælelsescafé, og så vil de starte med at forkæle deres kunder.
God idé.
De har i øvrigt glimrende kaffe og the og sælger Kushmi-theer i de
store dåser til - jeg mener, at det er - 135,- kr per styk. Og det
er faktisk ikke dyrt.

søndag, oktober 15, 2006

Q [kju:] - UNIX & Open Source

Jeg sad lige og leddte efter en installation af phop, apache og sql til Os X, da jeg hos Apple under OS X Downloads faldt over et link til Q [kju:] - UNIX & Open Source
. Det er tilsyneladende et program, som kan køre windows, unix m.v. virtuelt på Mac'en. Og den kan ikke være afhængig af DualCore, for den kræver kun 10.3.9!

søndag, oktober 08, 2006

Religionsleksikon

Kristeligt Dagblad er en daglig kilde til både interessante artikler; men også til oplysninger om spændende hjemmesider.
I avisen lørdag d. 7. oktober så jeg f.eks. et link til et nyt gratis religionsleksikon på nettet.
Det er rent faktisk en online-udgave af Gads Religionsleksikon fra 1999. Fin service at gøre det tilgængeligt.
/S

lørdag, oktober 07, 2006

Mount Me! X 2.0.5 - MacUpdate

Jeg fandt lige et snedigt lille program Mount Me! X 2.0.5 - MacUpdate, der kan mounte enheder, der ellers er genstridige og ikke vil dukke op på Mac'ens skrivebord. Snildt.
/S

fredag, oktober 06, 2006

Skriveside

Thomases blog var der en kommentar, hvori der henvises til Writely. Det er en tjeneste fra google, hvor man kan dele sine dokumenter og skrive på dem sammen! Det er snildt, ser det ud til; om det så også er rigtig smart i virkeligheden; det må tiden vise.
Desværre er jeg ikke igang med en skriveopgave, som jeg deleremed nogen; men måske man skulle overveje en kollektiv novelle eller roman?
/S

torsdag, oktober 05, 2006

Direkte demokrati

Jeg har netop i Kristeligt Dagblad fra i går læst om hjemmesiden folkevalg.dk, der tilbyder, at man som bruger af siden kan stemme om alle de forslag, der kommer op i Folketinget. Det kunne jo så give befolkningen mulighed for mere direkte at ytre sig om de enkelte forslag. Måske politikerne vil kigge på resultaterne? Der er naturligvis en stor fare for, at resultaterne fra siden absolut ikke er repræsentative for den danske befolkning - ja det ville vel nærmest være fjollet at tro, at de overhovedet kan blive det; men debatten på siden kan nok være interessant at følge, når den kommer op at køre.
Jeg vil i hvertfald besøge den jævnligt.

UC Berkeley on Google Video

UC Berkeley on Google Video
Det er egentlig utroligt, hvad man kan finde på nettet. Jeg sad og kiggede på Mediamac og faldt over en henvisning til, at Berkley University har lagt forelæsningerud som podcasts - det måtte jeg se nærmere på - og her er linket, så I andre også kan se dem.
/S

tirsdag, oktober 03, 2006

Besøgende

Det er så underligt - efter at jeg har lagt tæller på min blog, kan jeg se, hvorfra der kommer besøg til den; men jeg kan jo stadig ikke se, hvem det rent faktisk er. Det er lidt sjovt at gætte ud fra udbydere; men hvem er det for eksempel, der har læst min blog fra Ballerup Tekniske Skole? Jeg synes ikke lige at kende nogen dér.
Hvor ville det være hyggeligt, hvis man skrev, når man var ny besøgende ;-)

tirsdag, september 19, 2006

TV 2 Nyhederne

TV 2 Nyhederne her til aften kl. 19 var der lige før vejrudsigten et indslag om små børn, der spillede violin i skolen. Jeg tænkte straks - da jeg kun så de sidste 30 sekunder - at det drejede sig om børn på en Rudolf Steiner-skole; men da jeg så indslaget her til aften på nettet, kunne jeg konstatere, at det såmmænd foregik på en almindelig Folkeskole i Herning, hvor der undervises i violin i 1. klasse - så bliver de bedre til finmotorik/at holde på en blyant - og de voksne (musiklæreren og journalisten) udtalte, at »det også handlede om at spotte talenter«.
Jamen altså!

fredag, september 15, 2006

Hieroglyffer

Thomas linkede på sin blog til en hjemmeside, hvor man kunne få sit navn (eller et ord for den sags skyld) oversat til hieroglyffer. Det måtte jeg jo straks prøve ;-9 Resultatet ses her:

onsdag, september 13, 2006

Sloganer

(øh ja, hvad hedder et slogan egl i flertal? slogans - det lyder
næsten for engelsk, men sloganner, lyder lidt sjovt)
Nå bortset fra det:
Den bedste start, når kaffen er Karat (hvad laver det komma i øvrigt
der?)
Cirkel kaffe - samler tankerne
Café Noir 100% sort
Hvilken kaffe byder du uventede gæster? [Og nu kan jeg ikke længere
huske, hvilken det er! Gevalia var det vist; men de må hellere køre
deres kampagner igen - de var forøvrigt ret sjove.]

Er der flere sloganner for kaffer? Jeg kan ikke komme i tanke om
nogen. Kan du? Ja faktisk kunne jeg kun komme i tanke om Gevalias
(hvis det er dem), de andre har jeg læst mig til åp kaffeposer og
kasser i Kvickly.

Blufærdighed

I dag havde jeg een, der var noget betænkelig ved at skulle fortælle,
hvor gammel hun var. Hun var nærmest ved at bakke helt ud af det -
hvorfor kunne hun da ikke bare lyve og sige noget andet? Nå men hun
endte med at sige, at hun var mellem 50 og 60, og hvad - det er jo
også i 10-år, at vore kategoerier ligger, så det var fint nok. Da vi
så kom til, hvor meget husstandsindtægten var på, stejlede hun igen;
men der kunne jeg jo da hurtigt berolige hende, og notere, at hun
ikke ville oplyse det.

Forskelle

I går var jeg i City2, og i dag er jeg i Holstebro. Udover at det tog
4,5 time at komme hertil og kun 1 at komme til City2, så er der stor
forskel på kunderne/folk i byen. Da jeg kom til Holstebro og gik
gennem gågaden hørte jeg flere gange, at der blev talt tysk! Og hvor
der var omtrent 3 reoler med kaffe i City2 er der kun ca. én i
Holstebro.
Nå i det mindste har der da været nogle, der har snakket dialekt her.
Det er der jo selvfølgelig ikke nogen, der gør i Tåstrup, der snakker
de allerfleste jo et eller andet ensartet sjællandsk, der ikke kan
stedfæstets yderligere, hvad der jo ikke så meget mærkeligt i; men da
jeg var i Herning tidligere i år og lave den anden undersøgelse om
kaffe, var der ikke ret mange, der snakkede noget, som kunne
stedfæstes som andet end jysk. Her er der flere og klarere vestjyske
træk.

mandag, september 11, 2006

Kvalitet

Én af de få, som jeg fik interviewet i dag, mente, at det faktisk
helt generelt slet ikke er særlig godt kaffe, som der sælges i
butikkerne.

Online

sms. Kort besked - ja tak. Når så TDC's server for anden gang på 14
dage er nede, så bliver mine sms'er <i>meget</i> korte. Ja faktisk -
jeg kan slet ikke sende dem! ;( Hvor træls - ja for et år siden havde
jeg været sådan omtrent ligeglad; men efter at have fået arbejde er
sms'er blevet en vælgdig praktisk måde at snakke sammen på. Så nu er
jeg faktisk blevet så vant til dem, at det generer mig, når det ikke
lige kan lade sig gøre. Argh. Gad egl. vist, hvordan det var, før vi
fik e-post? Det var i begyndelsen af min tid på uni i begyndelsen af
'90'erne. Og hvad - vi klarede os jo ganske udmærket uden. På nogen
punkter var det faktisk bedre, for man behøvede ikke stresse over, at
man var til at å fat på <b>hele</b> tiden. Vænner man først folk til,
at man har sms og e-post, så tror de jo også, at de skal kunne få fat
på én med kot varsel.

Instant kaffe

I "gamle" dage var der kun Nescafé; men nu er der mange, ja faktisk
er der 8! varianter bare inden for Nescafé. Merrild har deres Cafe
Noir, Karat her én, Coop har deres egen (som er lavet i Tyskland -
men det er ikke til at se, hvem der laver den). Peter Larsen laver
én, der er en Max Havelar (også lavet i Tyskland, og endelig laver
Gevalia tre: en Milea, en almindelig og én i deres 1853-serie. Altså
i alt finder jeg 16 forskellige frysetørrede kaffer i en Kvickly
Extra. I Netto mener jeg også, at der er en, Irma har sikkert deres,
og der skal nok være flere. Jeg gad egl vist, hvor stor forskel der
er på alle de kaffer (både malede og frysetørrede), som man kan købe.
Det er lidt svært at huske fra pose til pose. Og det er for kostbart
at købe af dem alle og prøvesmage derhjemme ;-)

Varemærke som massebetegnelse

Første gang, jeg opdagede dette fænomen, var, da det gik op for mig,
at et papirslommetørklæde hedder klenex på engelsk. Så fandt jeg ud
af, at hoover, faktisk var et mærke engang, og nu er <i>"stakkels"</
i> Google så i gang med at prøve at få os til at lade være med at
sige og skrive, at vi googler, når vi søger på nettet; men det løb er
nu nok kørt for dem. Spørgsmålet er så, om folk faktisk siger, at de
googler med de andre søgemaskiner også? Jeg siger det kun, når jeg
bruger google.com; men det er selvfølgelig heller ikke så svært, for
jeg bruger ikke andre.
Bruger du "at google" om andre søgninger? Så hører jeg gerne om det.

Kaffetrang

Det er egl sjovt, nu hvor jeg har stået ude og spurgt folk om
kaffeindkøb og -vaner, så har jeg købt nogle forskellige små poser
med hjem, og i weekenden drak vi en Mozambigue, tror jeg, at det var;
men det sære var, at 1-2 timer efter at vi havde drukket den, så fik
vi begge trang til kaffe. Normalt drikker vi kaffe, og det er så det.
Og det skete begge de to dage, hvor vi drak den type. Så den skal vi
da ikke have igen, selvom den egl smagte udmærket imens.

Tog til tiden

Vidunderlige DSB eller er det BaneDanmark? Ja det er vist faktisk
mest det sidste, som er galt.Nu er der igen forsinkelser på rejser
mellem Århus og København, og det er sådan, at når man skal nogen
steder, hvor der er forbindelser til andre baner, så regner jeg, at
jeg bliver nødt til at tage et tog mindst een afgang før
rejseplanen.dk's bud. Det er noget bøvl; emn hvem gider stå to timer
i Tølløse eller Slagelse? Ikke mig. Håber snart, at der kommer styr
på skinnernes vedligeholdelse, så man igen kan stole på køreplanerne.
Og så der kan komme mere fokus på offentlig transport som ordentligt
alternativ til privatbilismen. Der er altså ikke megen fidus i, at
der skal være kæmpe køer på motorvejene hver morgen og eftermiddag.
Det ville i det større spil være smartere at udbygge den kollektive
trafik; men først forudsætning er da, at den eksisterende fungerer.

fredag, september 08, 2006

Madam Blå


Det er sjovt - demonstratricerne, som jeg også snakkede med i går, foreslog, at jeg skulle have haft en kande kaffe som opmærksomhedsvækker på mit bord. Gerne en Madam Blå - det er indbegrebet af kaffebrygning; men der er ingen (andre end os og Mettes mor, som vi kender), der bruger een. Endnu har jeg ikke mødt nogen, og Elin grinede lidt af mig, da jeg mente, at det skulle med på listen over brygmetoder, men der må da være andre end os! Er der nogen, der (kender en, der) bruger Madam Blå, der læser dette, så sig lige til, hva'?
I øvrigt kunne det være fint nok at have en kande duftende kaffe stående på bordet dels til at drikke af selv dels til at lokke kunder til at købe kaffe; men det er nok ikke en del af plottet ;(

City2

Det er lidt sjovt at være herude igen. Jeg var her jo i et par uger i sommers med tandpasta- og cigrat-undersøgelser og hilste der hver dag på dem i info'en. Det var rigtig hyggeligt, så jeg var der forbi igen i dag for lige at sige "hej". Og så mente de, at vi vist havde glemt en æske tandpasta herude. De ville kigge til mandag, om den var her endnu, så kunne vi jo få den igen.

Foretrukken brygmetode

Det er gået op for mig, at mange folk har flere foretrukne bryggemetoder. Kaffemaskine om morgenen og stempelkande resten af dagen. Det kan man ikke notere sig i skemaet, hvor jeg må tvinge folk til at vælge.

Gamle computere

Så kom jeg til Tåstrup igen, og fik sat maskinen op og gjort klart, men efter 10 minutter klager computeren over manglende strøm. Arg. stikkontakten, jeg brugte i går, er i mellemtiden blevet slukket for. Min kontakt havde travlt og mente, at det var min maskines skyld, men lod mig dog prøve den på kontoret, hvor den virkede - og så havde han forøvrigt ikke mere tid til at hjælpe mig :-( - heldigvis var der nogle elektrikere herude igang med at ordne noget i mælkerummet. Så efter en time, hvor jeg havde rendt rundt, kom der igen strøm på. Bøvl. Men bagefter kom det da til at gå mget bedre. Inden to havde jeg så fået fire ud af fem i den time. Inden batteriet var fladt, afslog to. Mellem kl to og halv fem fik jeg så 11 ud af 19, og heraf kom de tre, medens jeg var optaget.

torsdag, september 07, 2006

Netværk

Gad forresten vist, om jeg fik skaffet mig en ny kollega den anden dag? Jeg snakkede med den hos Adobes kundeservice, der har til huse i Amsterdam, og den ene af de 2 piger, der begge hedder Lotte, snakkede om, at hvis hun kom til Kbh, så manglede hun et job, hvorefter jeg foreslog hende at spørge Brian, om de kunne bruge hende. Det ville da være lidt sjovt.

Mælkekulde

Øv hvor er det kedeligt og koldt at stå op ad mælkerummet. Ovenikøbet er der så en vældig konstant larm - susen og rumlen - fra små og store køle- og frysemontre, der står heromrking. Det er ret enerverende.

Og hvor har det været kedeligt i dag - der er næsten ikke kommet nogen mennesker for at købe kaffe. Da det gik højt i timen mellem 13 og 14, var der skes kaffekøbere, og de fire var så venlige at lade mig spørge dem. Fra 12-13 var der to med een venlig, mellem 14 og 15 av een venlig af tre, 15-16 gav to venlige af tre og endelig var der venlige af kaffekøbere i den sidste time mellem 16 og 17.
Jeg snakkede med en demonstratrice fra 3-stjernet, der mente, at det altid var temmeligt tamt om torsdagen og meget bedre om fredagen. Så jeg ser frem til i morgen. Og lidt senrere mødte jeg en dame fra Knorr, som også sagde, at der var ret få mennesker nede ved hendes smagsprøvestand.

onsdag, september 06, 2006

Sprog 1, 2 og 3

Sprog 1
Dobbeltudtryk

Opslag på medarbejdertoilet i en føtex:
Svineri på vægge
samt døre,
medfører til
øjeblikkelig bortvisning

Og den lader vi stå et øjeblik.

Det er jo ikke, fordi beskeden er uforståelig; men sproglig er den rodet på to punkter: 1) kommaet skal slet ikke være der. 2) "medfører til" er grammatisk forkert, idet det hedder "fører til" eller "medfører". Betydningen af de to udtryk er den samme, så det ser ud til, at den, der har skrevet det, har været igang med at skrive det ene, og så har besluttet sig om; men ikke fik rettet det helt til. Nå ja, det er selvfølgelig også muligt, at skribenten bruger udtrykket sådan.

Sprog 2
Jamsk

Jeg hørte DR's podcast af deres program om sprog, hvor folk jo skriver ind med spørgsmål om, hvorfor man siger dit eller dat og det sædvanlige brok over, at andre bruger ordene/begreberne forkert; men der hørte jeg en snak om udtrykket "jamsk", som studieværten nok mente, at der ikek var nogen, der brugte. Og det er faktisk sjovt - min far brugte det en del i min barndom, og jeg bruger det da stadig selv i betydningen småtræt, utilpas p.gr.a træthed, måske med lidt bibetydning, at man er en smule pirrelig, fordi man ikke er rigtig vågen/er ved at falde i søvn. Må have spurgt min far om hans dulægning af ordet.

Sprog 3
Stavekontrol

A propos trykfejl på min blog, så kom jeg til at tænke på stavekontroller, og de kan jo være meget gode, men tidligere havde de en meget stor fejl, at de ikke kendte til sammensatte navneord, eller i det mindste muligheden og reglerne for at danne dem. Naturligvis kan en stavekontrol jo ikke indeholde alle mulige sammensatte navneord; men så måtte den jo have reglerne derfor. Og det fik den, som følger med Microsoft Office-pakken på et tidspunkt. Det er nemt at kontrollere, om man har den version (som vel er fra omrking 2000): man skriver bare ftosgnil og højrekliker på ordet. Hvis der dukker noget meningsfyldt op, så har man den gode version. Og nej, jeg afslører ikke lige, hvad der skal komme til at stå ;-)

Tyrkfjel

Der stod engang i en bog: "I denne bog er der med garanti ingen
tyrkfejl"! Tjah, det ligner lidt hybris at sige sådan. Nå men det var
trykfejl, jeg tænkte på: Ofte står der sjove ting på skiltene i
butikkerne, og føtex er ingen undtagelse - jeg har for eksempelt hele
dagen stået op ad to stabler med køkkenruller og wc-papir, og på
skiltet ovenover står der: "cotton prpir" - hmm og 'a'r og 'r' sidder
ikke engang tæt på hinanden på tastaturet.
Den er næsten lige så sjov som min fejllæsning i Netto den anden dag.
Jeg skulle købe salt, og troede, at de solgte mjød i små papkasser!
Der stod "salt m/jod" og ved et meget hurtigt øjekast havde jeg fået
placeret skråstregen oven i "o"'et ;-)
Der var faktisk en trykfejl til. for enden af den næste reol, står
der en palle med skyllemiddel, som på skiltet hedder "Smuggle", men
på flaskerne står der: "Snuggle", gda egl vist, om de ikke har for
travlt, når de skriver de skilte? Og hvad mon firmaerne siger til den
slags?

e-igen

Det er da egentlig utroligt, når man så har stået i flere timer, og
der næsten ikke kommer nogen og køber kaffe, så kommer der én, som
vil interviewes, og imens kommer der to forbi og køber. De kunne da
have fordelt sig lidt bedre, så jeg kunne have interviewet dem alle
tre. Men som tidligere konstateret, så fordeler ting sig i grupper af e.

Senseo

Gad vist, om de der dyre og fancy kaffepuder faktisk er gode.
Maskinerne koster en formue, og poserne ligeså; og jeg kender ikke
lige nogen, der har een, så jeg kan få dem smagt. Da jeg stod i City2
sidst, var det lige over for en Inspiration, vor jeg for sjov spurgte
en af de ansatte, om ikke de skulle demonstrere en Senso-maskine, så
jeg kunne smage kaffen fra den; men det mente han ikke, at han skulle.

Kaffevagt

Ja kom ikke og sig, at der ingenting sker, når man står i en føtex.
I dag mødte jeg en mand fra Peter Larsen Kaffe, der var i færd med at ordne deres udstilling. Rydde op på kaffeposerne omkring den maskine, man kan male kaffen på. Frisk fyr, og så fik jeg da brudt kedsomheden lidt.
Der har nu godt nok været stille i dag mht kaffekøbere. Den første, der kom, ville til at begynde med gerne være med; men så stejlede hun lidt på alderssprøgsmålet og mente, at spørgsmålene omkring huskeseddel, kaffedrikkefrekvens og lign. var dumme, og så ville hun ikke være med. :( Så ingen på den første time. Men så fra kl 12 hjalp det, og på en halv time kom der så 5 kaffekøbere, hvoraf af dog faldt p.gr. af manglende tid, og en fordi hun ikke selv drak kaffe til dagligt. Men så blev der også stille igen.
Men sikke et renderi i denne uge: mandag i Århus til redaktionsmøde, tirsdag hjemme - men cykle i strid modvind hjem fra skole efter at have afleveret børn og med dem hjem om eftermiddagen. I dag så i Frederissund, skifte på Roskilde for at tage med S-bus til staionen lige før, og så det sidste stykke med S-tog. Men så kom jeg lidt tidligt i dag og gik gennem byen for at finde en sandwish, hvad jeg fandt i en lille nyåbnet butik på en gade vinkelret på gågaden og lidt før turistinformationen. En rar iraner, der laver sandwich og bagels. Glimrende - ikke med så meget mad i hans sandwich til 39 med parmaskinke som i en bagel fra Falkoner Allé; men den smagte godt.
Sofia var herude i går - der lavede hun 16 - det synes jeg, er ret godt. Jeg lavede 6 fredag, og Nadja lavede 10 hhv 8 onsdag og torsdag; medens Fatima i lørdags lavede 1! Nå ja, måske er Sofias 16 lavet mandag og tirsdag? Nå det ved jeg ikke lige.
I morgen skal jeg så til City2; men skal lige på vejen ind om Tranberg og hente kvoteark m.v., så det bliver også en rende-rundt-dag.

lørdag, september 02, 2006

Hvor tog du det billede?

FlickrBlog kan man nu læse, at man kan geotagge sine billeder. Det vil sige, at billederne kan optræde på et googlemap, så man kan se, hvor de er taget. Sød feature, og sjovt at se, at der faktisk var andre end mig, der havde taget billeder sådan lidt i nærheden af her ,-)

Apple - Get a Mac - Watch The TV Ads

Apple - Get a Mac - Watch The TV Ads
Apple har nogle sjove reklamefilm i øjeblikket; jeg faldt lige over dem, da jeg skulle finde noget på deres hjemmeside; men så blev jeg nødt til at kigge på dem alle ;-)

torsdag, august 31, 2006

Sproglig udstilling

Jamen dog, jamen dog. En lingvistisk udstilling i "nærheden" af, hvor jeg bor. Burde jo straks tage dertil. Gad vist, om jeg ellers har en undksyldning for at tage til Holte?


Fra Pressemeddelelse, udsendt af Søllerød Museum:

PÅ TALEFOD MED FORTIDEN
Lyden af det danske sprog gennem 500 år

1. september - 1. december 2006

Gennem lydfiler illustrerer denne meget utraditionelle udstilling, at det
danske sprog ikke altid har lydt, som det gør i dag. Med nedslagspunkter i forskellige historiske tekster gives der eksempler på, hvordan datidens dansk adskiller sig fra nutidens. På udstillingen er det muligt både at læse de oprindelige tekster, høre dem oplæst og se dem gengivet på nutidsdansk. Der gives hermed mulighed for at opleve det danske sprog, talt såvel som skrevet, i en tidsperiode der spænder over 500 år. Særegent for udstillingen er seks lydfiler med indtalinger af tekster fra 1500-tallet til 1900-tallet, som de blev udtalt på datidens
dansk.
Hver indtaling har en varighed af 1-3 minutter. Disse suppleres med plancher, der beretter om det danske sprog før og nu. På udstillingen kan man bl.a. høre folkevisen "Elverhøj" på 1500-talsdansk og en originalindspilning med Emma Gad fra 1913.

Denne del af udstillingen er tilrettelagt af lingvist Benedikte Skaarup
Madsen.

Udstillingen er åben tirsdag-fredag kl. 12-16

Med venlig hilsen
Byhistorisk Arkiv - Søllerød Museum
Hovedbiblioteket
Holte Midtpunkt 23, 2840 Holte

søndag, august 20, 2006

Dan Brown "Morderisk bedrag"

Jeg var begyndt på at læse "Engle og Dæmoner", "Da Vinci Mysteriet"
var så overpopulært; men E&D kom jeg aldrig rigtig igang med, og nu
så jeg så ovenstånde på vores bib. Med en god portion kristisk sans
begyndte jeg at læse den og endte med at sluge den på 2-3 dage. Den
er god som kriminalroman, handler om NASA, der har uheld på uheld,
men pludselig finder en metero. Der er både politik, videnskab og
kærlighed i romanen ;-) Ikke den bedste bog, jeg har læst, men den
fanger og er godt skrevet. Kan godt anbefales; men lad nu være med at
skrige op om konspirationer ;-)

fredag, august 18, 2006

Engelsk som andetsprog i Danmark

Her på Danmarks Radio
er der en tråd blandt almindelige mennesker om emnet.
De Radikale har åbenbart stillet forslag om det. Personligt finder jeg det en dårlig idé. Hellere sikre dansk som officielt sprog i alle domæner, inden man begynder at kanonisere andre sprog.
/S

Planet Definition Comitee

dr.dk › Videnskab › Videnskab › Pluto er (sandsynligvis) en planet: "Er Pluto en Planet?"
Eller er der en hund? Eller hvad er det egentlig? Ja selvfølgelig et himmellegeme. Men fagkundskaben har stredes om, hvad Pluto er, og nu ser det altså i flg DR ud til, at man er ved at blive enige om en definition, der gør, at Pluto stadig (eller igen) er en planet, og samtidg er der kommet 3 flere til: Charon og Ceres samt den kun videnskabeligt navngivne: 2003 UB313.
/S

søndag, august 06, 2006

Maskinoversættelser


Jeg modtog - godt nok i spammappen, men alligevel - denne mail i dag. Sikke dog et elendigt dansk, suk suk. Mon de skaffer kunder på den konto?

søndag, juli 30, 2006

BBC NEWS | Programmes | Click | The rise of the cyber-children

BBC NEWS | Programmes | Click | The rise of the cyber-children
Prøv lige at tjekke billedet! Det er en Mac og ikke en tilfældig PC, som barnet sidder ved ;-)

torsdag, juli 20, 2006

Corrupt Font Errors in Word 2004/Tiger

Corrupt Font Errors in Word 2004/Tiger
Afsindigt irriterende - word fortæller mig, at så godt som ALLE mine skrifttyper er korrupte! Og det passer bare ikke. Skodprogram. Godt, at der findes andre programmer, inkl TextEdit, der kan læse og skrive word-formatet. Men møgtræls. Nå jeg skal have prøvet vejledningen i ovenstående link.
/S

fredag, juli 14, 2006

Gammel vin på nye flasker

Tjah eller hvad jeg nu skal kalde denne post. Det handler bare om, at jeg havde blogget på vej hjem fra arbejde i toget - gemt indholdet på en USB-pen og først nu over 14 dage senere lagt dem op.

torsdag, juli 13, 2006

SMSRotateD

SMSRotateD
Folk laver altså sjove ting. Tænk at have så ny en PB, at den kan det. Sjovt må det se ud ,_)
/S

Free iPod translators by coolgorilla

Free iPod translators by coolgorilla
Jah hvad kan en iPod dog ikke bruges til? Nu også frasebog på "sjove sprog". Snildt - det må jeg hellere få afprøvet, for jeg kommer så tit til andre lande ;-)
/S

torsdag, juni 29, 2006

Finsk truet!!! :-(

Af dagens nyhedsbrev fremgår det, at finsk er et truet fag på uni.
Det er jo en skam. Ungarsk er allerede skilt fra, og måske skal finsk ophøre.,
Håber, der findes penge til at give det småfagstilskud.
Klovneri at lukke de små fag. Ja det er måske på kort sigt; men samfundsøkonomisk er det formodentligt temmeligt dumt.

tirsdag, juni 27, 2006

Mobiltelefoner

Jeg har været den lykkelige ejer af en glimrende SonyEricsson T610 med både Bluetooth og kamera, der fungerede rigtig godt sammen med min Mac; men så i går brød den sammen. Jeg arme stakkel. Jeg er blevet afhængig af at have en mobil ,( Så jeg måtte ned i TDC Telebutik for at købe en ny - aller helst ville jeg fortsætte med en SE; men hvis de skulle have BT, kostede de en hel formue: over kr. 1000,- og det ville jeg ikke betale for den. ØV. Så jeg endte på en Nokia; der har været møgbesværlig at få til at synke med min Mac - ja i først omgang i det hele taget til at forbinde med min Mac. men nu duede det med iSync, og måske også med Adressebog, så jeg kan sms'e fra min Mac.

Pseudokommentarer

Nå så skete det, som jeg havde håbet, ikke ville ske. Særprægede kommentarer på engelsk om min blog. Og tydeligvis ikke fra "ordentlige" mennesker
Fra en anonym! poster: "Hallo I absolutely adore your site. You have beautiful graphics I have ever seen." Det giver jo måske nok mening; men og dog, for det er ikke en særlig pæn blog, jeg holder mig, synes jeg. Øv jeg gider ikke skulel slå word-verification til. Det er så bøvlet.

søndag, juni 25, 2006

Sprogvidenskabelig podcast?

Danmarks Radio har gennem længere tid langt udsendelser på nettet som download som podcast. Nu kiggede jeg lige igen, om de havde udvidet med andre programmer - for jeg har primært lyttet til Harddisken, og tænk. Sproghjørnet er kommet med, som der er link til i dette indlægs titel. Det smager da af lingvistisk fugl ;-)

torsdag, juni 22, 2006

Kreative nydanskere efterlyser

Det er overskriften på en artikel i dagens Urban.Det handler om, at der ikkke er ret mange, om nogen overhovedet, nydanskere i reklamebranchen. Det kan da nu ikke passe helt, for jeg kender vist egl. et par stykker. Men det er nogen af dem, der ikke skilter med, at de er ny- eller anden slags ikke danske i utallige generationer. Men se det interessante er så, at der er givet penge fra EU's socialfond til et projekt, der skal skaffe nydanskere i arbejde i den branhe. Jeg må helt klart kunne komme ind på den konto et sted. Jeg skal have undersøgt, om der er noget relevant i nærheden.
Og så skal jeg have tjekket hjemmesiden: creativeghetto.eu

Cibercitys bredbånd

I samme Urban fremgik det, at Cibercity nu vil tilbyde bredbåndstelefoni i hele landet og ikke kun i de største byer som hidtil. Det er billigere end TDC, så vidt jeg husker, så det skal da lige undersøges nærmere.

Digital signatur

Også i den Urban kan man læse, at den Digitale Signatur, som er os danskeres digitale ID over for det offentlige system, ikke er nær så udbredt, som det var meningen og håbet.



Der er da stadig tale om en pæn stigning fra år til år. Faktisk er det over halvdelen af de forventede i år, der brugen den, hvor det i 2004 var under halvdelen. Så det går vel fremad. Og som der står i Urban, så er det også sandsynligt, at antallet af brugere vokser i takt med, at der bliver flere og flere steder, hvor signaturen kan bruges.

Hør en bog

De danske forlag udgiver bøger i MP3-format. Gyldendal har allerede
udgivet og Aschehoug sendte i tirsdags d. 20/6 20 titler på gaden.
Det koster 160 kr for Lars Saabye Christensens »Halvbroderen«. Gad
vist, om de er beskyttet på samme måde som musik er det fra
ItunesMusic Store? Med DRM? Og gad vist, hvordan salget er af dem?
Måske var det en idé at blive indlæser af lydbøger for forlagene -
det kunne da gå hen og blive en stor sag for dem, hvis der er
interesse for deres bøger. Men jeg vil nu ikke være sikker på, at
der er det store salg. En fysisk bog - ja den koster selvf penge; men
vil folk mon betale for en MP3-bog? Og så med den pris?

mandag, juni 19, 2006

Newton Book Reader Mozilla Extension

Newton Book Reader Mozilla Extension
Hvor er det smart med små udvidelser til Mozilla - og her da en rigtg smart én af slagsen. Den gør det muligt at læse e-bøger, der er lavet til Apples Newton, direkte i Mozilla.

Bryllupsfoto




Så fine var Mette og jeg, dengang vi blev gift. Og det er allerede godt 8 år siden: Tjah tiden løber altså stærkt.
Det var i Skødstrup Kirke, hvor Bodil viede os. En rigtig dejlig dag, som vi også skylder familie og venner en stor tak for gennemførelsen af ;-) Uden dem/jer var det ikke blevet så hyggelig dag.
Og som jeg sagde i min tale: Det kunne vi jo godt gøre igen. Ja altså selvf ikke blive gift igen; men holde en så hyggelig dag sammen.
Det er ikke rigtig blevet til noget endnu; men måske en dag?

søndag, juni 18, 2006

Thin Lizzie

SIMG1016.JPG
SIMG1016.JPG,
Opindeligt uploadet af sadyhr - {uploader_datetime}.
Jeg husker fraq min barndom, hvordan jeg med fryd læste bogen om den gmale Ford, som blev lavet på fabrikken i Usa og først købt af en, så en anden og endelig stod i mange år, for til sidste at ende som veteranbil. Det er vist præcist sådan en bil som denne, der var i bogen, og begge mine børn er lige så glade for bogen (og bilen, som jo desværre ikke er vores), som jeg er ;_)

lørdag, juni 10, 2006

Primafrø

Primafrø Vi købte en bog om Dabnmarks kyster, hvor der stod, at der ved Kalø Slotsruin voksede katurt (katteurt); men vi kunne ikke lige finde den i leksika, så google hjarlp os, og så fandt jeg bl.a. denne hjemmeside, som jo nærmest forærer frøene væk. Man kan blive helt ekstatisk over alle de fine blomster og planter, man kan så i sin have; en skam, at vores have ikke er større.

Hvis ikke bjerget vil komme til os

Altså Anette ville ikke lægge en "god dag"-kommentar den anden dag, da Thomas og jeg så pænt havde sagt god dag til hende, selvom jeg fik en mail om, at hun havde læst det, så nu linker jeg bare til hende i stedet ;-)

Damptog i sommervarmen


I dag kørte Vetssjællands Veteranbane med deres gamle lokomotiv turen fra Høng til Tølløse og retur. På denne tur kom de forbi Bagmarken, hvor Frejaskolen i dag holdt sommermarked. Desværre holdt toget ikek på Bagmarken, så vi måtte cykle til Store Merløse for at se det holde. Det fik vi så lejlighed til - og på turen hjem til Høng kørte lokomotivet sørtme baglæns. Der er nemlig ingen drejeskive på hele turen! ;( Synd og skam.
Til sommer køres der i øvirgt fast rutefart på udvalgte dage mellem Slæagsel og Stenlille, så der skal vi med en dag.

Specialebloggen

Nå så fik jeg kigget lidt mere på specialebloggen på Aaarhus Universitet, som jeg omtalte i går. Jeg synes, at det er synd at kalde den en blog. Der er godt nok indlæg fra forskelliges studerende - men de virker ikke specielt impulsive, umiddellbare, mog præsentationene på hj.siden er elendig. Man kan ikke bare rulle gennem posinger på én side; men skal manøvrere sig frem og tilbage - så udseenedet/layouetet er ikkee ligefremt blogget.
Thomas mente jo også som kommentar på mit sidste indlæg, at det kunne være tvivlsomt med effekten på andre; men som overspringshandling er det sikkert fint. -)
Vi husker da begge trangen til at lave noget andet end a t skrive speciale, da vi var igang.
Thomas kan nu ikke have gjort det ret meget - altså overspringshandlinger - med den fart, som han blev færdig med. Godt gået.

fredag, juni 09, 2006

Specialebloggen

Specialebloggen
I Nyhedsbrevet fra mit gamle institut for Lingvistik på Aarhus Universitet henvises der til denne blog på Uni. Det ser da lidt interessant ud - gad vist, om det gavner?
/s

onsdag, juni 07, 2006

Hej Anette

Jeg tænkte lige, at nu jeg havde fortalt Anette om vore blogs, ville jeg også sige hende velkommen. Så når du engang er kommet hertil, kan du jo lige sige "hej" til os ;-)
/S

søndag, juni 04, 2006

Jeg kan da også

Thomas er da ikke den eneste, der skal lave sjove ting med sin blog. Jeg vil også, og har derfor mit billede i venstre hjørne. Det er ret smart at kombinere flickr med blogger.

SIMG0890

SIMG0890
SIMG0890,
Opindeligt uploadet af sadyhr - {uploader_datetime}.
Peter er ikke så begejstret for at blive fotograferet, så det er med at være hurtig; men det var vist lidt for hurtigt for vores kamera ;-)

Vejskilte

SIMG0901
SIMG0901,
Opindeligt uploadet af sadyhr - {uploader_datetime}.
Der var engang, at de ved Stillinge Strand ændrede vejnavne, fordi Post Danmark ikke kunne finde ud af at have 2 veje med samme navn i samme postnummer. Så "vores" Jasminvej blev til Tulipanvej; men mon det var derfor, at Akkelajevej blev til Akelajevej?

Restaurantsamlesæt

SIMG0902
SIMG0902,
Opindeligt uploadet af sadyhr - {uploader_datetime}.
Jeg overvejer seriøst, om jeg tør bestille en plankebøf her, og om dete r nødvendigt at medbringe en sav! Eller en høvl? Elller tjah; man kunne jo også bare spørge dem, hvad de mener.

Barn i vandkanten

SIMG0924
SIMG0924,
Opindeligt uploadet af sadyhr - {uploader_datetime}.
Det er Pinse lige nu, og vi har været ved stranden for at rydde lidt op, åbne hus og fjerne roser.
Men sikke det dog blæste i går og i dag. Heldigvis skinnede solen en del, og som man kan se, var det ikke ligefrem badevejr; selvom der da var nogle, der gik i; men de så også ud til, at det var fordfærdeligt koldt.
Stakkels mennesker ,_)

fredag, juni 02, 2006

Open Source

Jeg blev helt overrasket i morges, da jeg var ved at lave morgenmad, og de sagde i RadioAvisen, at Regeringen ville beslutte, at man her i riget skulle gå over til at bruge åbne programmer, i stedet for at bruge MS!!

Det var da helt fantastisk!

Håber, at det blev vedtaget.
/S

onsdag, maj 31, 2006

Linux hos BaneDk

Tihi, jeg så noget sjovt på Nørreeport Station i dag. På regionaltogssporet, hvor BaneDanmark arbejder på info-systemet, genstartede computere, der skriver teksten på infoskærmene - dem der viser, hvilket tog, der kommer om lidt.
Det lignede en alm PC, så stod der - efetr det sædvanlige hardware-opdagelse - lilo-boot og så startede den en linux, hvad man lige kunne nå at se, inden den gik over til at skrive den sædvanlige gule tekst på blå skærm, at toget til Kalundborg kom kl. sådan og sådan.
Sjovt ,_)

Slartibartfast

Var det Thomas eller hans computer, der hed sådan engang? Nej nej, ikke Thomas, men som brugernavn. Og nu jeg tænker over det - det var iralbus, så det var nok hans computer. Jeg havde egl. aldrig sådan rigtig tænkt over, hvad det var for et besynderligt navn; men nu under lytning af BBCs Hitch-Hikers Guide to the Galaxy dukkede navnet jo op. Der er faktisk ret mange besynderlige navne i den serie. Og folk har givet deres Mac'er sjove navne gennem tiden. Mariannes hed Gandalf, og så.. nå ja, så kender jeg egl. ikke lige flere sjove navne på computere. Altså datalogisk instittut på Kbh's Universitet har haft maskiner med navne fra nordisk mytologi ved jeg fra Claus, Ask og Embla f.eks. Gad egl. vist, hvad de hedder på datalogi på Aarhus Universitet (Ja ja - bemærk at jeg huskede at stave det på den officielle måde med 'aa' i.st.f. 'å')?

Bredbåndstelefoni

I bussen på vej på arbejde i dag så jeg en reklame for et selskab, der tilbyder fri telefoni over bredbånd for knapt 90kr om måneden. Jeg kunne ikke lige gennemskue, om der så også var en almindelig bredbåndsforbindelse med i det tilbud; men TDC tager faktisk temmeligt mange penge for telefoni, mobiltelefoni og bredbånd. Det er enormt praktisk, at de tilbyder duét; men det er en høj pris at betale for at have det. Måske er ulempen ved almindelig omstilling til mobilen alligevel at foretrække, hvis man kan få en betydelig lavere telefon-/abonnemtsregning hos et andet selskab. Det skal vist til at undersøges snart.

Skrabelodder

Der er faktisk gevinst på dem af og til! Jeg har delt en bunke ud i disse dage, og på andre opgaver, og i dag, kom der en ung fyr tilbage til mig og fortalte, at han havde fået 1.000 kr på det lod, som jeg lige havde givet ham! Det var jo da dejligt. En dag i Frederiksberg gik rygtet, at der havde været en stor gevinst på et af de lodder (det var vist så godt nok en lottokupon), som vi havde delt ud. Vinderen skulle have haft ringet til vores hovedkontor; men jeg ved ikke, om det passer. På den anden side, hvorfor skulle sådan en historie opstå? Og alle de få gange, jeg har spillet, har kun givet maks 40kr. Lige nok til at financiere et lod til, der så selvfølgelig ikke var gevinst på. Nå hvad, uheld i spil, held i kærlighed siger man jo. Men kunne man da ikke bare have held i spil også, bare én enklt gang?

Varepriser og holdbarhed og meget meget mere

Man skal altså se sig godt for, når man køber noget. Nu har jeg jo haft god tid til at kigge priser ud; medens jeg ventede på kaffekøbere, og f.eks. vekaopulver (sådan noget, som man blander i kold eller varm mælk). Der findes både en papdåse, som man kender den gennem mange år, og så også en pose refill. I dåsen er der 500g til 37,95; medens refillen kun koster 26.95. Til gengæld er der så kun 300g i den pose. Hmm, nå ja folk tager sikkert refillen, når de har tømt dåsen; men helt smart er det nu ikke, for kigger man på kiloprisen er refillen den dyreste! med 53,90 kr/kg over for dåsens 47,44kr/kg. Det er faktisk snyd, synes jeg. Og miljøbelastningen? Tjah er det værst med en papdåse med metalfolie i eller er en stiv "plast"pose det værste? Jeg ved det ikke.
Med hensyn til frysetørret kaffe og refills, så er priserne, som de burde være:

Beholder Vægt Pris Kilopris
Dåse 50g 24,95 kr 499,00 kr/kg
Dåse 100g 39,95 kr 399,50 kr/kg
Dåse 200g 69,95 kr 349,75 kr/kg
Dåse 300g 99,00 kr 333,17 kr/kg
Pose 200 g 59,95 kr 299,75 kr/kg

Den absolut billigste løsning er at købe en pose - og det interessante er så, at det faktisk stadig er billigere end at købe det helt store glas. Der står ikke noget om holdbarhed efter åbning på den frysetørrede kaffe; men mon dog ikke, at den er længere end på malet kaffe? På Merilds poser med almindelig formalet kaffe, står der, at disse holder ca. 14 dage, desuden bør opbevares i køleskab i lufttæt beholder! Lidt besværligt; men ok, mange opbevarer alt muligt skrummel i køleskabet, selvom det slet ikke er nødvendigt.
Hmm. lad os se: 500g i en pose. Merrild anbefaler 6-7g/kop, jeg regner så med 6,5g/kop.
Lad os nu antage, at man drikker 2,5kop à 6,5g/kop per dag, så er der til (500g/(2,5kop/dag*6,5g/kop)=30,77dage i en pose. Med mindre man selvfølgelig er to om at drikke den, så går det lige.
Når nu kaffen optimalt i flg. Merrild kan holde i 14 dage, skal man altså drikke: 2,5*(30,77/14)=5,49kopper/dag, hvis man bare er sig selv.
Så er det da smart, at man kan få poser på bare 250g og derved kan nøjes med at drikke 2,75kopper om dagen og få tømt sin pose på 14 dage.. Det så jeg faktisk, at man kunne også i den helt almindelige røde Merirld 103 i vores lokale Merko i Store Merløse. De ser ret søde ud sådan nogle små poser Merrild. Ja lige ved siden af, hvor jeg har stået hele dagen og spurgt folk om kaffevaner etc. ligger der prøveposer med 50g Rød Merrild 304 i - De er altså nuttede;-). Og et andet sted så jeg, at man kunne få "økonomi"-pakker med 750g i; men det er jo helt absurd, for der skal man altså drikke 8,235 kop kaffe om dagen, hvis man skal overholde vejledningen om de 14 dages holdbarhed. Og 8,235 kopper à 1,5dl svarer altså til 1,2liter HVER dag. Det kan da umuligt være sundt? Men det skal såmænd nok passe, at der er mange, der drikker så meget kaffe alligevel.
Jamen dog, så kom jeg også til at kigge på nogle af de andre kaffemærker, hvis man vælger BKI's kaffe, skal man drikke den på bare 8-10 dage, for det er, hvad de skriver, at kaffen holder sig. Så hjælper det jo ikke meget, at den "kun" koster 29,95 for 500g, hvis man ikke drikker så meget kaffe.
Det store spørgsmål er jo så: Hvem har ret? Hodler den ene kaffe 8-10 dag og den andne 14? Eller holder alle kafferne lige længe? Og er det længere eller kortere end deca 12 dage??? Formodentlig mister de i smag, så snart de er malet, og endnu mere, når der åbnes for posen; men kan der smages forskel, mon? Det kunne være sjovt at teste den slags; men ikke speielt nemt, og det kunne være sjovt at test forskellige mærker i en blindtest; men ikke om jeg gider købe 10 forskellige eller flere kaffe for at smage det til rette. For slet ikke at tale om bøvlet med at lave de forskellige kaffer, så de var lavet ens og den slags. Måske, hvis nu man kunne få kaffefirmaerne til at sponsorere det? Aviser kan jo få anmeldereksemplarer af så meget; men en blog??? Det kræver nok lidt statistik på antallet af "abonnenter/læsere".


Et lille eksperiment.

En pose kaffe - alm rød Merrild - koster 32,95kr - på et år bliver det med 5,5 kopper om dagen, så posen er drukket på de 14 dage, til 856,70 kr. Nå værre var det altså heller ikke; men hvis man nu drak en dyrere kaffe; men knapt så meget, hvordan ser det så ud? Det kunne f.eks. være den halve mængde. Christgau ægte mocca, der faktisk smager ret godt, i hele bønner, som man så kan male i butikken. Den koster 27,95kr for 250g; men her regnes med 7g/kop i følge posen. Med 2,5kop/dag er der kaffe til (500/7,5*2,5) 14,28 dage - lad os lege, at det er 14 dage, og så koster denne kaffe (27,95*26)=726kr/år. Og det var jo ikke så mindre en den almindelige kaffe; men selvf. er forbruget også væsentligt mindre. Men er nydelsen/effekten så den samme? I det mindste er det formodentligt sundere.

mandag, maj 29, 2006

IS, der er ens og alligevel forskellig, eller var det omvendt?

Jeg har stået lige ved siden af isfryseren og kigget på, at der er tilbud på islagkager - der er én "Anthon Berg" på 1,5l til 49,95 og en "Ismesterens" 1,8l til 39,95; hmm tænkte jeg - den er nok ringere; men tjah; de er faktisk begge lavet af 22-24% fløde (36%) og smag m.v. Begge er lavet af Polar IS og indeholder stort set de samme E-numre - faktisk er der flest i Anthon Berg-varianten, der er med chokoladeovertræk og -stykker, medens den anden er pyntet med flødeskum og har jordbær-rippel i midten. Så det skal da vist være den ønskede smag, der afgør købet her.
For at øge forvirringen, så laver Diplom IS i øvrigt også en islagkage, der ikke er på tilbud, til 39,95 for 1,5l. Den indeholder sørme 25% fløde. Som den eneste indeholder Anthon Berg-varianten soyalecitin. Bekymrende. Til dens forsvar skal dog lyde, at den indeholder rigtig kakao, hvor Ismesterens indeholder vekao. Nå så min personlige slutkonklussion må være, at jeg ville tage den fra DiplomIS. Den er norsk, og de to andre er danske, lavet i Thisted, og så burde man vel egl. støtte dem.

e

Man siger jo gerne, at en ulykke sjældent kommer alene, og normalt siger man så, at de kommer i grupper af 3; men Mette siger, at de kommer i grupper af e, altså omtrent 2,7.Jjeg kom lige til at tænke på., om det også gælder andre knapt så ulykkelige ting, såsom kaffekøbere? Jeg kiggede på min statistik over, hvornår jeg spurgte folk, og det ser nogenlunde ud til, at når der er kommet én at spørge, som vil være med, så kommer der 2 mere, der vil være med, inden for den følgende halve time. Kaffekøberne helt generelt har fordelt sig mere. Men der har været tidspunkter på dagen, hvor der har været flere end andre. F.eks. var der absolut bedst "gang i biksen" mellem 15.45 og 18, hvor der kom 15, hvoraf de 9 ville være med. Fra 12-15.45 kom der også 15; men heraf ville kun de 3 være med. Fra 18-20 var der kaffekøbere. og ville være med.

Mælk

Nu har jeg jo skullet kigge ned i folks indkøbskurve og se, om de havde købt kaffe, og så kom jeg jo til at se, at der faktisk er en del her, der køber mælk fra Osted Ost og Mejeri, hvilket glæder mig usigeligt. Nej, jeg har ikke aktier i det - burde måske overveje det, hvis de findes - men det er god økologisk mælk fra et mindre mejeri, og det er ikke Arla. Og så er det lidt sjovt, at mælken og youghurten og kærnemælken og alt det andet slet ikke er i kartoner; men i poser! Det fungerer faktisk rigtig godt. De første par gange er det en sjov oplevelse at skulle hælde af dem; men vi har hurtigt vænnet os til det - og mælken smager ikke af karton, hvad den faktisk ellers kommer til. Og i øvrigt holder den betydeligt bedre. Vi kan have fløde, som er billigere at købe i 1/2L's poser en uge over dato - åbne vel at mærke - uden at den bliver dårlig. Jo den syrner; men ikke specielt meget, og ikke en dårlig syrning. I værste fald, kan den bruges i sovs eller brød, når den skiller for meget til at bruges i kaffe. I Århus købte vi altid Thieses eller Naturmælks mælkeprodukter, og de holdt altså ikke så længe over dato.

Mads Føk

Det er da i øvrigt forfærdligt længe siden, at jeg har læst et nummer af Føk. Niels lovede engang, at vi var på listen over modtagere; men ok - det er jo også ved at være ret længe siden, at vi har omgåedes Niels, sådan at vi kunne få et eksemplar - det var ellers ret sjovt at deltage i konkurrencerne - som humanist -). Og hvad, Niels har lige afleveret speciale, så der er nok ikke de store muligheder længere for at få Føk ;( Nå jeg klarer mig vel.

Formålet med en blog?

Thomas grinede vist lidt af mig på sin blog i forrige uge, fordi jeg havde en masse links til ham på min blog - påstod, at min snart kun handlede om hans! Og så overvejede han, hvilken af de store aviser, der kom først med at citere ham. Måske det var værd at "drille" ham ved at give f. eks. Mads Føk et tip om at begynde at skrive om Thomas. De må da sådan lidt være en slags oplagt målgruppe :-)

Kaffeindkøb

Jeg har stået i en købmandsbutik fra middag til lukketid og spurgt kaffekøbere om årsager til køb af kaffe, hvilken kaffe de drikker, og hvad de overvvejer, når de skal købe kaffe. Det er ikke fordi, der har været voldsomt mange henne og købe kaffe, og desværre har over halvdelen af dem ikke været interesserede - primært fordi de ikke havde tid (det tager alligevel næsten 8 minutter); men et par stykker ville slet ikke, og et par stykker var aldersmæssigt over målgruppen.
Nå men det er da et lidt anderledes arbejde end at skulle stå i FrederiksbergCenteret, hvor det nogen gange virker til, at folk synes, at de bliver spurgt af alt for mange mennesker om alt for mange ting. I dag var der i det mindste ingen, der tog mig for at ville sælge dem noget eller hverve dem til en eller anden organisation.
/S

Systemlyde

På min gamle gamle Mac havde jeg engang en hel masse systemlyde, så Ma'en ikke bare skulle bippe af mig. I stedet kunne den finde på at sige mere eller mindre mærkelige lyde: et skud, et bildyt, en togfløjte, en klokke og så også - viser det sig nu, hvor jeg hører Hitch-Hikers Guide to the Galaxy i BBC-udgaven - også lyde fra Hitchikers Guide. I afsnit 3, hvor vore "helte" er på den legendariske plnetbyggerplanet, og senere i Restauranten for enden af Universet, har jeg hørt "Go nuts" og så naturligvis den legendariske - og tidligere i min blog omtalte - : "Should I sit in a corner and rust, or fall apart where I am standing" - den stakkels, stakkels deprimerede androide, Marvin, med en hjerne som en planet ;-()
/S

søndag, maj 28, 2006

Radiodrama

Jeg fandt jo Turen går til Mælkevejen på Thomases foranledning, og så
kom jeg til at kigge på DR P1's Radfiodrama-hjemmeside, hvor man
faktisk kan høre de dramaer, som de har sendt her for nyligt; men de
forsvinder fra deres side efter ca. en måned, så det gælder om at
være vaks for at følge med. Ikke noget podcasting der ;(

Arbejde og togtider

Nå så skal jeg til Roskilde i morgen - troede jeg - det er i
Himmelev, lidt uden for Roskilde, så jeg brugte en masse tid på at
finde ud af, hvordan jeg fandt derud. Men det ser ud til at kunne
lade sig gøre. Så er spørgsmålet bare, om Bianca har fyldt kvoterne
op, så jeg kommer til at få et værre bøvl med at finde de resterende,
som vist skulle være yngre, mænd!
/S

FlickrExport

Thomas spurgte mig, om jeg brugte programmet 1001 til at uploade billeder til Flickr. Men nej, jeg plejer at bruger FlickrExport, der er integreret direkte i iPhoto. Det er lidt nemt, og jeg kan da godt se, at 1001 kan andet end at uploade billeder til Flickr. Det kan nemlig også vise min og mine venners, kontakters og andres streams - udvalgt med f.eks. søgeord; men til upload er jeg nu ret godt tilfreds, da det alligevel oftest er gennem iPhoto, at jeg sender mine billeder til Flickr.

fredag, maj 26, 2006

Multiple Lucys

Multiple Lucys
Multiple Lucys,
Opindeligt uploadet af Little Miss Lucy - {uploader_datetime}.
Der var engang, hvor man lavede flere kopier af sig selv på det samme billede, ved at eksponere flere gange - det kan man sikkert ikke med små digitalkameraer; men så er det da godt, at man har Photoshop. Sikke et sjovt billede, og sjove kommentarer, det har fået.
/Seb

onsdag, maj 24, 2006

Should I fall apart where I'm standing...

... orshould I sit in a corner and rust?« Jeg kommer pludselig i tanke om, hvor den morsomme og underlige advarselslyd, jeg så tit hørte på min gaamle Mac, der kørte System 7, stammer fra!
Det er simpelthen den deprimerede robot i »Hitchikers Guide to the Galaxy«, der spørger. På dansk i »Turen går til Mælkevejen« er det blevet til: »Skal jeg sætte mig hen i et hjørne og ruste, eller skal jeg falde fra hinanden, hvor jeg står?«, stakkels stakkels robot, hvis hjerne er så stor som en planets.
Og hvor er det sjovt at høre frøen Kaj, som medvirkende ;-) Og Egon Olsen som kæmpecomputeren ;-)
/Seb

onsdag, maj 17, 2006

Blog i flertal

På Thomases blog spekulerer han over, hvad 'en blog' mon heddder i flertal, og det er da nemt, når det hedder 'en log, to logger', så hedder det også 'to blogger'. OK at Sprognævnet så også¨godtager 'en log, to logge', er så noget andet, som vi lige ser bort fra ;-)
/Seb

tirsdag, maj 16, 2006

Favicon - How To Create A Favicon.ico | PhotoshopSupport.com

Flere smarte forklaringer til Photoshop. Her er f.eks. løsningen på, hvordan man laver fav.icons, der er de der små ikoner, der sidder i adresselinien i ens webbrowser.
Favicon - How To Create A Favicon.ico | PhotoshopSupport.com
/Seb

Blog Tutorial - Blog Templates | PhotoshopSupport.com

Jeg var lidt træt af mit nye layout på min blog - der er for meget luft i siderne, så måske man skulle finde et andet; men bloggers egne - så ligner den jo alle de andres. Nej det må være muligt at finde på noget selvv, så google fik lov at hjælpe og på linket her:
Blog Tutorial - Blog Templates | PhotoshopSupport.com er der en stor vejledning.
/Seb

Danske tegn

Sikke et mas, som de siger her i byen. Jeg var træt af at se på bloggers eller forskellige browseres ødelæggelser af de danske tegn gennem tiden; men nu skulle alle min gamle indlæg også være til at læse med fine danske bogstaver.
/Seb

The Widmann Blog: Turen går til Mælkevejen

The Widmann Blog: Turen går til Mælkevejen
Ha ha - man skulle bare bruge nettet med det samme - jeg forsøgte med at ringe til DR's lytterservice, og fik fat i en flink nok dame; men hun kunne ikke finde noget på den. Selvom jeg gav hende både år og titel. Nå men endelig fandt jeg på at bruget nntp - nyheder. dk.kultur.litteratur gav på under 15 minutter et svar:

De seks afsnit blev sendt på søndage kl. 17.00-17.35.
Første gang den 24. september 1989. Sjette afsnit 29. oktober
1989. Så blev hvert afsnit i øvrigt genudsendt den følgende
onsdag kl. 13.30-14.05.
Tusinde tak til Herluf ;-)

Så nu mangler jeg bare at finde dem og høre dem.

/Seb

mandag, maj 15, 2006

The Widmann Blog: Fem gasblus, en ovn og fire skuffer

The Widmann Blog: Fem gasblus, en ovn og fire skuffer
Det er de mærkeligste samtaler, der kan udspille sig om et komfur ;-) Men måske - det sjoveste sted til en fest har også altid været i køkkenet, og lige nu er der »fest« på Thomases blog omkring billedet af hans nye komfur ;-)
Det er faktisk rimeligt mærkeligt at føre en diolog med nogen gennem kommentarene til en andens blog. Gad vist, om den »diciplin« får et navn - kommentarsnak? måske?
S/eb

MAUS

MAUS
Jeg skulle lige bruge en mus til en rebus til en børnekryds, og så kan Googles billedsøgning bruges til forunderlige ting. For jeg faldt over Art Spiegelmans tegneserie »Maus«.
/Seb

søndag, maj 14, 2006

» og « i LaTeX

Jeg har kigget lidt på Nielses speciale, og er blandt andet stødt på
hans brug af gåseøjne. Det er altså ikke så pænt med “ og ”, når man
nu egentlig ordentlig typografisk bruger » og « på dansk; men det var
åbenbart ikke så ligetil at gøre noget ved i LaTeX. Håber, at han
snart finder ud af det.
/Seb

søndag, maj 07, 2006

Aftenhimmel (SIMG0433.JPG)

Aftenhimmel (SIMG0433.JPG)
Aftenhimmel (SIMG0433.JPG),
Opindeligt uploadet af sadyhr.
Så smuk kan en solnedgang være ;-) Det var i efteråret 2005, at vi stod på terassen og kiggede mod vest.
/S

fredag, februar 17, 2006

Skræppebladet

Skræppebladet
Så skal jeg også til at have kigget på bladets hjemmeside - for vores webmand har meldt fra på dette nummer - det er jo ved at være lidt sent; men bedre sent end aldrikg.


/Seb

fredag, januar 27, 2006

Nyhed på DR regionalens hjemmeside

dr.dk › Regioner › Regionalen › Kultur › I skolebestyrelsen under tvang - Der kan man bare se - gad vist, om man i en skolebestyrelse hæfter for evt. gæld/ukloge økonomiske beslutninger, så er det ikke så fedt for dem, der sidder der at skulle være i bestyrelse med nogen, der er tvunget dering, og som så handler ulkogt ;(

I øvrigt ses det jo i alle slags foreninger, at folk engagerer sig mindre og mindre - det er jo alle bestyrelser, der mangler aktive medlemmer.

/Seb
Blog Widget by LinkWithin