onsdag, juni 27, 2007

Menuemner

Jeg har det med at putte små ikoner op i min menulinie øverst på skærmen. Der er mange rigtig nyttige; men det er lidt et problem, når programmerne så vil have for lange menu-tekster også. I dag fandt jeg så et nyt ikon i min menu: to små huse. De dukkede op, da jeg afprøvede widgeten: Menu Butler, og er ikon for mobil hjemmemappe. Desværre vist ikke noget, jeg lige kunne benytte mig af; men det skal udforskes.

Problem med for lange menuer minder mig om, at der til OS 9 var et kontrolpanel, der kunne lave menuens tekst om til et lille ikon. Decideret nødvendigt på en ColorClassic med 9" skærm. Må se at finde ud af, om det findes til OS X.

(Baggrunden skyldes ShapeShifter og udseendet: FearPlatunim3)
Fra venstre mod højre har jeg følgende i min menu:
QuickSilver - programåbner og genvejsprogram
StuffIt - Genvej til at pakke ind og ud
Amnesty - widget-åbner og -bestyrer
MacFusion - Genvej til aktivering af sshfs m.v. benytter macsshfs fra Google
BluePhoneMenu - adgang til oplysninger om telefon forbundet via BlueTooth
Yahoo! Widget Engine - Yahoo!s widget-åbner og -bestyrer
ClamXav Engine - gratis virusscanner, der opdateres meget ofte - og på dansk ;)
Internetopklad/VPN - oversigt over forbindelse til VPN - bruger jeg nu ikke, da jeg ingen adgang har til VPN-netværk
BlueTooth - viser, om Bluetoothforbindelse er etableret etc
Skub ud - henvej til at skubbe eksterne enheder ud - plejer jeg ikke at benytte - slået til med Menu Butler; men ved ikke, hvordan den ellers slås til.
iChat-status - viser, om man er forbundet med iChat m.v.
Ink - benyttes sammen med tegneplade og pen., så man kan skrive med pennen og få det oversat til tekst som på en Newton Messagepad
GeekTool - adgang til bl.a. visning af logfiler på skrivebordet
Scriptmenu - adgang til AppleScript
Lås - adgang til Nøgleringen og hurtig låsning af skærmen
iAdressX - adgang til adressebogens data - danskudviklet! - men endnu ikke på dansk
Classic - start og stop Classic og adgang til OS 9's Æblemenuemner
MenuMeters Network - viser data for netværksforbindelser og genvej til at åbne Netværktøj, Indstillingen Netværk og Internetopkald
MenuMeters Disk - viser disk-adgang og -forbrug m.v.
Skærm - giver let adgang til indstilling af opløsning og antal farver
MenuMeters CPU - viser cpu-forbrug og giver adgang til åbning af Aktivitetsovervågning og Konsol
Højttaler - regulering af lydstyrke
Klokken - viser tid - flere muligheder for visninger - indstilles i Systemindstillinger ->Dato & tid
Dannebrog - vælg tastaturlayout og indtastningsmetode - indstilles i Systemindstillinger -> International -> Tastaturmenu
Spotlight - Klik til søgning med Spotlight

Trykfejl i dialog

Det er altså ikke kun mig, der, når jeg lokaliserer programmer, kommer til at skrive forkert. Apple gør det også.
Det skal siges, at jeg er rigtig glad for, at Apple har oversat deres styresystemer m.v. til dansk, og der er nærmest ingen fejl deri.


Det er jo heller ikke, fordi fejlen er alvorlig; mere bare sjov.

tirsdag, juni 26, 2007

Ny Firefox på vej

Hos ars technica er det muligt at læse  om indhold i den kommende Firefox 3.0 browser. Det ser rigtig godt ud med flere spændende nyheder.

Måske til efteråret.

Den nuværende alfa-version kan hentes hos mozilla; men det anbefales ikke til almindelig brug. Og husk backup af dine indstillinger, hvis du alligevel gør forsøget.

lørdag, juni 23, 2007

Logiske hovedbrud etc

Faldt lige over kalkulu.dk, som dagligt leverer forskellige logiske opgaver.

Og så kan man hente opgaver ned som pdf eller løse dem online.

fredag, juni 22, 2007

Børnesikker browsning m Gluble

På mediamac i dag så jeg en udvidelse (Gluble) til Firefox, der skulle give børnesikker browning.
Udvideselen er godt nok kun i beta - og det måtte jeg sande, da jeg havde installeret den.

Den slog ALLE mine udvidelser i Firefox til, og den gjorde Firefox sløv (men det hænger måske sammen), så den får lov at ligge, til den er blevet mere stabil. Men det så egl. smart nok ud.

torsdag, juni 21, 2007

Firmasalg

Efter at jeg oprettede firma (Dyhr Support), er jeg begyndt at blive ringet op fra forskellige andre firmaer, der vil sælge mig et eller andet. Ja og jeg er også blevet tilsendt forskelligt materiale.

Lad mig se, først kom der fra A-kasserne: ASE og én til - de sendte begge breve.
Så fik jeg en opringning fra et eller andet selskab, der solgte opslag i telefonbogen. Det var nok/måske et rigtig stort selskab; men jeg fik aldrig tjekket det.
Sælgeren var lige lidt for smart, for han startede med at ville opdatere mine oplysninger, og så bagefter kom han i gang med at mene, at jeg så skulle have det her smarte optag; som næsten lød som om, vi allerede havde en aftale - det er ikke god skik efter min opfattelse; men jeg fik da også talt ham fra det.

Den anden dag ringede et teleselskab og mente, at de havde en gratis mobiltelefon til mig - det viste sig naturligvis også bare, at det kun gjaldt, hvis jeg lige flyttede mit nummer til dem og bandt mig for en periode til et eller andet stort beløb.
Jeg undlod ikke at gøre opmærksom på det suspekte og tæt på løgnagtige i hans måde at sige tingene på; men han undskyldte med, at sådan skulle de sige.

Og så i dag blev jeg ringet op fra find.dk - som faktisk findes; men som jeg ikke kendte - og forsøgt overbevist om, at jeg skulle købe mig eksponering på deres side. Nej det gjorde jeg heller ikke, selvom han sagde, at de havde så og så mange unikke besøg. Men han optrådte ikke specielt professionelt, talte snyde hurtigt og snublede over sine lange ord, og sad i et callcenter, hvor de andre (og han sagde, at de kun var to) pjattede og var useriøse i baggrunden. Det er altså ikke befordrende.

Mit firma er ikke så stort; og jeg tror faktisk ikke, at jeg får kunder, der vil have Macsupport eller korrekturlæsning og sproglig vejledning, ved at blive optag i telefonbøger på nettet, hvor jeg skal betale 4-8.000 kr om året.

Men måske har jeg tænkt forkert?

onsdag, juni 13, 2007

Jyske dialektord - slog (en slambert)

Zenia benyttede ordet en 'slog' om sig selv, hvis hun havde nægtet sin datter noget. Jeg kendte ikke ordet, og det var heller ikke alle andre, der gjorde.
En af de kommenterende ærgrede sig over, at Den Jyske Ordbog ikke er nået så langt endnu, så jeg skannede lige to sider fra Feilbergs "Ordbog over det jyske almuesmaal" og Espegaards "Vendsysselsk ordbog" til forklaring.

Feilberg:


Espegaard:

onsdag, juni 06, 2007

Århus Stiftstidende d.d.

Skræppebladet, som jeg er redakttør for, og jeg selv, er i Stiften i dag.

På hjemmesiden som 3 artikler:

Beboerblad i kirg med sin direktør - køb adgang eller læs den på papir

Blad og boligforening på kollisionskurs- køb adgang eller læs den på papir

Boligforening ejer bladet - køb adgang eller læs den på papir



Desværre kan de altså ikke pt læses direkte på nettet; men det handler om Sonnesgåden, en afdeling i Brabrand Boligforening, som tilsyneladende har haft alvorlige problemer med administrationen, hvad der kan ses af artiklen i Skræppebladet og et læserbrev i Stiften 10/5.



Sagens udvikling er interessant ud fra en journalistisk og ytringsmæssig vinkel.

tirsdag, juni 05, 2007

Mystiske kommentarer

Nej jeg hentyder ikke til almindelige menneskers mere eller mindre underlige tankerækker, der på nogle blogge optræder som kommentarer til blogindlæg og andres kommentarer; men jeg tænker på de underlige udenlandske kommentarer, som bla. Anne har fået af (det var vist på spansk eller portugisisk), og som jeg også fik én af her i går.
Den kom som kommentar på forrige postering og var skrevet af en blogger-bruger hady; men vedkommende har ingen fornuftig profil - den handlede om hans religion og hans syn på, hvilken skaber der er fornuftig; men den var på engelsk og tydeligvis ikke fornuftigt relevant på min blog.
Kan man "anmelde" folk for blogspam til google/blogger mon?

søndag, juni 03, 2007

En mærkelig uge

Den seneste uge sluttede helt forkert:
Der skulle have været sommermarked på vores skole; men det blev aflyst pgr af døsfald.
En mor og hendes lille datter blev kørt ned i onsdags og døde derefter. Barnet gik i børnehaven og havde flere søskende på skolen.
Ulykken har berørt os alle dybt. Det er jo en lille skole, hvor vi alle kender hinanden.
Der har længe skullet gøres noget ved trafikken på vejen; måske bliver der så snart gjort noget ved en cykelsti; men i bund og grund er det jo ikke den rigtige løsning.
Det burde være sådan, at bilerne ikke havde brug for at køre så hurtigt og så mange, at der skete den slags ulykker.
Men det kræver en større indsats end at bygge en cykelsti, og i bund og grund er det også den samme udvikling, der gør, at der bliver snakket om at udvide motorveje i stedet for at udvide jernbanenettet og den øvrige kollektive trafik - eller "bare" hjælpe folk/arbejdsgivere til, at man kan arbejde i sit nærområde.

lørdag, juni 02, 2007

Legebørn

Thomas mindede mig den anden dag om, at jeg havde gået til EDB med min mor for rigtig mange år siden. Det var på AOF eller noget i den stil, og det var ikke tekstbehandling eller regneark, som man nu går til i dag; nej det var skildpaddeprogrammering. Ja det var vist, hvad vi kaldte det; men sproget hedder jo i virkeligheden Logo.

Jeg gav mig så til at lede efter, om der ikke fandtes nogen Logo-fortolkere til Mac og faldt først over XLogo, der er meget simpelt - har menuerne oversat til dansk, og er nemt at finde ud af.
Det har vi så leget lidt med i dag og i går, og tegnet et lyn, en stol og nogle sjove firkanter og buer. Blandt andet kiggede vi på, hvor mange stykker en figur skal bestå af, for at man ikke kan se, at den har kanter.

Søren lavede for eksempel en fin figur med denne kommandorække:


penup
forward 100
right 90
forward 100
pendown
right 135
repeat 4 [forward 50 right 90]
left 45
forward 80
right 45
forward 50
right 90
forward 50
right 45
forward 80
right 135
penup
forward 50
pendown
right 45
forward 80


Men så irriterede det mig, at jeg ikke kunne finde ud af at definere en variabel, der kunne ændres undervejs, og jeg ledte efter lidt mere avanceret en fortolker. Det førte mig til ACSLogo - Allan C Smiths fortolker - der er temmelig avanceret. Den kan både regne, skrive bogstaver, lave lyde og læse højt! Udover at den altså kunne arbejde med variable, der skifter værdi.
Det kommer jeg til at bruge lidt legetid på ;=)

Der findes naturligvis også fortolkere til både Windows og Linux, så bare klø på, og fortæl gerne, hvad I får ud af det - for nu går jeg ud fra, at jeres barndomsminder også kommer rendende ;)
Blog Widget by LinkWithin