torsdag, september 27, 2007

Opdatering af Digital Signatur

Modtog i går en mail (eller rettere to) fra TDC om, at min digitale signatur skulle opdateres, da den var ved at løbe ud. I sig selv en underlighed efter min opfattelse; for det kommer til at betyde, at jeg nu har to digitale signaturer liggende på min computer. Jeg er nødt til at beholde den gamle for at kunne blive ved med at læse mine gamle krypterede e-mails og arkiver, som jeg evt har krypteret med den. Jeg er lidt spændt på, om Mail m.v. så selv kan finde ud af at vælge den rigtige, når den er løbet ud, eller om jeg skal til at gøre noget aktivt hver gang?

Nå det virkede sådan set fint nok at klikke på det indlejrede link og acceptere, at jeg skulle hente en ny signatur, da jeg valgte at bruge Safari. Jeg kunne dog ikke installere den direkte gennem Safari; men TDC skrev, at jeg skulle bruge Explorer eller Firefox; men Firefox havde valgt, at den ville gå ned, hver gang jeg skulle åbne den relevante side, så det blev Safari, der hentede min nye signatur og gemte den på Skrivebordet. Derfra var det bare at dobbeltklikke på siganturfilen, så Hovednøgleringen åbnede og valgte at importere den, efter at jeg havde indtastet den kode, som jeg havde valgt på TDC's side.

Så skal Firefox bare lige have den importeret også, og så skulle det gerne fungere også om 14 dage, når den gamle løber ud.
I Firefox importeres signaturen i fanen Avanceret under Indstillinger.

mandag, september 24, 2007

Fotodeling

Jeg har - selvfølgelig - en side hos flickr og sammen med bloggen også en hos picassa; men der er begrænsninger på begge, så jeg har oprettet en gratis side med god plads, som jeg tænker at bruge til billeder primært af tog og den slags ;)

Find den her.

onsdag, september 19, 2007

Digitalt signerede mails kan give bøvl

Jeg bruger med stor glæde og uden problemer min digitale signatur, udstedt af TDC, til at signere og kryptere e-breve med. Jeg bruger den også flittigt til at logge ind på forskellige offentlige hjemmesider.

Men jeg har på det seneste oplevet tre Windowsbrugere, der klager over mine beskeder. De siger, at de ikke kan svare på dem, videresende dem eller gemme dem (eller vedhæftninger fra dem, måske). Og det er jo vældig træls.


Der er ingen problemener, når mine breve ikke er signeret. Og det er kun nogle få, der har klaget.
Jeg har dog fundet ud af, at de alle tre bruger Outlook Express (v. 6); jeg tænkte, at det måske bare var for gammelt, så det ikke kendte til TDC's signatur.

Jeg fandt denne side hos DigitalSignatur, så nu vil jeg foreslå disse brugere at installere TDC's rodcertificat, så ser vi, om det hjælper.
Blog Widget by LinkWithin