tirsdag, oktober 30, 2007

Mere rod på jobcentre

På comon.dk kan man i dag læse mere om problemer på landets jobcentre, og historien har også kørt i radioen i dag.

Hvor er der dog tragisk ;-(

Jobcentre roder rundt i it-kaos

Serverproblemer skaber kaos i landets jobcentre.
Af Filip Schwartz Kirkegaard

tirsdag 30. oktober 2007, 09:54

Arbejdsløses sager drukner i ustabile it-systemer på landets jobcentre. Erhvervsbladet har foretaget en rundspørge blandt 15 af landets 91 jobcentre.


Problemet opstår ved, at centrenes statslige og kommunale del ikke kan kommunikere sammen, når de skal udføre opgaver. Samtidig var det meningen, at centrene skulle kunne registrere data om samtaler og tilbud hos Arbejdsmarkedsstyrelsens portal, men det virker ikke.

I stedet kører nogle centre systemerne hver for sig, og det giver ekstra arbejde.

»Vi har kæmpe problemer, og de ansatte er forståeligt nok frustrerede. Vi får næsten ikke sat gang i nogle af de udmærkede ordninger, der findes for at få folk i job, da vi ifølge vores egne beregninger bruger fire årsværk på spildt arbejde som følge af it-problemerne,« siger Anders Mørk Hansen, der er direktør for Beskæftigelses- og Erhvervsforvaltningen i Helsingør Kommune.

Socialdemokraterne ryster på hovedet.

»Det er rystende, at man med kommunalreformen har skabt et it-kaos, og så samtidig vælger at barbere en tredjedel af it-udviklingsudgifterne på næste års finanslov,« siger socialdemokraternes arbejdsmarkedsordfører Thomas Adelskov til Ritzau.

lørdag, oktober 20, 2007

Er der for mange terminal-vinduer?

Når jeg roder med Terminal, sker det tit, at jeg åbner en frygtelig masser vinduer, fordi jeg både skal bruge en teksteditor, læse en man-side, kopiere eller flytter arkiver m.v.


Lifehacker fandt jeg i dag en omtale af programmet screen, der lader mange vinduer være åbne i samme Terminal-vindue. Øh det er jeg vist ikke så god til at forklare; men læs selv ved linket ovenfor. screen er indbygget i Linux, BSD og OSX, så det kræver ingen installation.

fredag, oktober 19, 2007

Nu rabler det altså

DR's hjemmeside står der er en historie om, at man som arbejdsløs og tilmeldt AF (eller hedder det nu Jobcenter) hver uge - ja du læste rigtigt - fra 1. januar 2008 skal gå ind på deres hjemmeside og opdatere sin jobprofil.

De er simpelt hen for åndssvage, dem der har besluttet det.

En del af de arbejdsløse har nok mulighed for at gøre det, men der er altså en stor andel, specielt nu, hvor arbejdsløsheden er lav, der ikke har computer og internet til rådighed.

Hvad skal de stille op? Rende på biblioteket, på Jobcenteret, på deres A-kasse eller hos naboer etc? Hvad kommer det til at koste dem i transportudgifter?

Ja jeg spørger bare. Jeg tænker ikke, at det hjælper dem i arbejde. Og jeg ved godt, at det handler om, at man skal være aktivt og reelt jobsøgende for at få dagpenge; systemet fungerer bare ikke ordentligt alligevel.

Jeg har simpelt hen ikke tiltro til AF/Jobcenterets evne til at formidle arbejde til de ledige. Akademikere er de helt håbløse/latterlige til at gøre noget for, og jeg betvivler deres evne i det hele taget.

Rigtig rigtig trist.

Gad vist, om der overhovedet er nogen, der har fået et job gennem AF/Jobcenteret, eller om det bare er en maskine, der holder en vis mængde ansatte i arbejde og stresser de arbejdsløse?

onsdag, oktober 17, 2007

Opdatering af digital signatur v2

Mine jævnlige besøg på macosxhints gav lidt info omkring opdatering af digitale signaturer.

For hvis man beholder sin gamle - efterhånden udløbne signatur - for at kunne blive ved med at læse de beskeder, der er krypteret til den gamle, skal man lige lave en lille ting, så Mail kan finde ud af, hvilket certifikat der skal bruges til signering/kryptering.

Løsningen er - i flg MacOSXHints at gøre følgende:

Åbn Nøgleringen
Dobbeltklik på det gamle certifikat
Scroll ned til bunden, hvor der står "Godkendelsesindstillinger"
Ud for "Ved brug af dette certifikat:" vælges "Godkend aldrig".

På denne måde kan du stadig bruge certifikatet til at dekryptere med, men det vil ikke blive brugt til at kryptere/signere med.

Husk også at importere det nye certifikat i Firefox, hvis du har brug for det til at logge på Skat m.v.

Hvordan laves et Favicon?

Der er flere muligheder: find et plugin til f.eks. Photoshop, find et decideret program, der kan, eller gå på nettet og brug denne side.

Man kan endog uploade en billedfil og få den konvereteret. Resultatet varierer afhængig af kompleksiteten i originalen. Vældig smart og meget nemt ;)

tirsdag, oktober 16, 2007

Grafitti ;(


Jeg forstår det ikke simpelthen ikke; men nogen har malet på det ene af de lokale tog. Den korte af "Sildekasserne", som oprindeligt kørte på Nordjyske baner - derfor kælenavnet - ser nu ud som på billedet ;(

torsdag, oktober 11, 2007

Outlook Express og håndtering af digitalt signerede beskeder

Det er ved at give mig grå hår i hovedet, at nogle af mine bekendte og venner ikke kan håndtere at svare og videresende de mails, som jeg har sendt til dem, når de er signeret digitalt.

Nu fandt jeg så måske endelig en løsning, medens jeg faktisk ledte efter, hvordan man benytter ldap-tjenester med Adressebogen i OS X (så mere om det senere).

På Peter Lind Damkjærs side om at få mere ud af sine Digitale Signatur findes under punkt 1.3.2 Outlook Express og besvarelse af signerede e-mails en fin vejledning og forklaring på problemet.

Og jeg tillader mig at citere

(Dette afsnit er skrevet på baggrund af en henvendelse fra Niels
Kristian Jensen. Niels har en god pointe og jeg takker for dette tip).

Situationen er denne:

Du sender en e-mail til en Outlook Express bruger der ikke har sat
sin e-mail klient op til anvendelse af digital signatur. Bruger vil
besvare din e-mail og trykker naturligvis 'Besvar'. Outlook Express
antager, at denne besvarelse skal signeres, da den oprindelige e-mail
var signeret, men dette ender naturligvis op i en fejlsituation, da
klienten jo ikke er konfigureret til digital signatur.

Løsningen kan være at sætte en lille forklaring i bunden af
signerede e-mails med en eller begge af nedenstående løsningsmodeller

Løsning 1:

Hvis du vil svare på denne mail og ikke har digital signatur
konfigureret i din Outlook Express, så vælg "Reply"/"Besvar" som
normalt. Der kommer muligvis en lille hjælpetekst, der vælger du bare
"Continue"/"Fortsæt". Nu skriver du så svaret, og inden du klikker på
"Send" vælger du "Tools"/"Funktioner" i menuen og her fjerner du
fluebenet (hakket) ud for "Digitally Sign"/"Digital signatur".

Så kan du bruge "Send" som normalt.

Løsning 2:

Få en digital signatur og konfigurer din e-mail klient til at
anvende denne. Så vil du selv kunne underskrive e-mails digitalt og du
vil kunne kommunikere med krypterede e-mails.

Jeg synes naturligvis den sidste er den bedste ;-)


Håber, at det løser problemet for såvel min omgangskreds som andre ;)

onsdag, oktober 10, 2007

Microsoft update igen igen

Så blev det igen tid til opdatering af Office 2004 til Mac.

Jeg er ikke helt sikker på, hvorfor det egl. er, at jeg stadig bruger MS Office i stedet for noget Open Source eller Pages eller noget andet.


Er det egl helt trygt at bruge et program, som bliver sikkerhedsopdateret, fordi der i den tidligere version er risiko for, at hackere (og de mener vel crackere) kan gå ind og bruge min maskine?

Og vi snakker jo ikke om et eller andet suspekt P2P-fildelingsprogram, hvor man ligesom selv beder om at åbne for omverdenen. Det er jo faktisk blot tale om et tekstbehandlingsprogram.

PINLIG MS, siger jeg bare. ;(

lørdag, oktober 06, 2007

Adressebogstilføjer

Jeg bruger Adresssebogen rigtig meget på min Mac - har alle kontakter her, deres telefonnumre, fødselsdage osv. Bruger den også til at sende sms'er med f.eks.
Nu bruger jeg så også Quicksilver til at lave mange smarte ting med, som jeg ellers skulle bruge musen til. Men manglede lige en måde at oprette en ny kontakt i Adressebogen.
Svaret er vist at installere en Tjeneste, og så bruge Quicksilvers adgang til Tjeneste-menuen. Det lyder lidt nørdet; men jeg venter mig meget af det.

Tjenesten findes her, hvor der også kan læses mere.
Blog Widget by LinkWithin