torsdag, november 29, 2007

Google.com/analytics

Jeg meldte for nogle måneder siden mine hjemmesider til Googles Analytics-tjeneste for at kunne følge med i, hvor mange og hvorfra besøg på mine sider kom. En sjov sideeffekt - eller er det mon den primære - er så, at der er muligt at se, hvilke søgeord, der har bragt folk til mine sider.

Heldigvis har jeg ikk oplevet nogle af de mere underlødige, som både Anne og Spunky er plaget af; men absolut flest hit på en dag fik jeg den 12. november, dagen før folketingsvalget, hvor jeg kunne mærke effekten af, at jeg havde skrevet om, hvorledes man på forskellige mediers hjemmesider kunne finde en valg-match, så man kunne se, hvilke partier man passede med.

Den 12. havde jeg 63 besøg - normalt ligger min side på 7-8 stykker; men jeg overvejer, om google-reader-hits hører med?

De fleste af de blogge. jeg læser, læser jeg som feeds og ikke på den aktuelle hjemmeside - nemt og smart; men så kan jeg selvfølgelig ikke se, når der bliver lavet om på designet.

Det mest hyppige søgeord/-sætning er stadig: "hvad skal jeg stemme" og varianter deraf. Tilsammen er der tale om 239 hit!.
Af en eller anden grund er "papiræsker" den næstmest søgte term med 31 hit - havde jeg skrevet om, hvordan man gør den slags? - ja det havde jeg jo nok.

Når jeg sorterer mine søgninger efter, hvor længe folk så har brugt på min side, så er det vel ikke så underligt, at den der søgte på min navn, blev der længst. 12 minutter - lige så længe som én af søgningerne på papiræsker. En af stemmesøgningerne førte til et besøg på 8 minutter. Ville vedkommende måske have stemt på mig, hvis jeg stillede op?

onsdag, november 28, 2007

Scrabble

Faldt lige over en online-udgave af Scrabble.

Linket til af Line P. På hendes side Blogbogstaver.

Overvejer om jeg tør kaste mig ud i det ;)

onsdag, november 21, 2007

180 km i timen og 90 t stål

Overskiften stammer fra DSB's og BaneDanmarks nye kampagne, der skal få folk til at lade være med at krydse togsporene andre steder end de dertil indrettede.
Åbenbart er det et stort problem med folk på sporene. Ikke at jeg fatter på nogen måde, hvad folk bestiller derude - selv et lokalbanetog med kun 75 km i timen bruger over 200 m på at standse. De har altså ikke nogen mulighed for at undgå en påkørsel - og der er ingen diskussion om, hvem der tager skade af det. Rent bortset fra, at den stakkels lokofører skal leve med den belastning bagefter.

Moralen er voldsomt enkel: Hold dig væk!

På hjememsiden www.x-ikke-sporet.dk kan man spille et lille spil og se, om man kan redde en flok passagerer - konsekvensen er som i virkeligheden. Spørgsmålet er kun, om målgruppen rammes; men sådan er det altid med kampagner.

Og jeg undres egl. over, at folk ikke ved, hvor farligt det er, eller tror de bare ikke, at der sker dem selv noget?

GeoGebra - geometri, algebra og kalkulationer

macnyt så jeg i dag en forespørgsel på et program til plot af geometriske figurer, hvor der var en henvisning til GeoGebra.

Programmet er platformsuafhængigt, kan afvikles via en browser eller installeres på ens egen maskine - det kører i java.

Et kig på deres hjemmeside afslører et avanceret og gratis program henvendt til folkeskolens ældste klasser og op, der har brug for et tegne og regne.

Det ser fantastisk ud - og jeg ville ønske, at jeg havde noget at bruge den slags til .)

søndag, november 18, 2007

JP 2 - Jyllands-Postens nye internetavis

Læste hos Maltesen om Jyllands Postens nye satsning: en internetavis, der også kan læses på mobiltelefonenen.

Det lyder da meget smart; men bruger man ikke IE≥v6, Win XPSP2 eller Vista, så er det bare surt show uden mulighed for at læse den.

Prøver man at tilgå deres side med noget andet end ovenstående, mødes man af en lang smøre om systemkrav m.v og faktisk også en form
for undskyldning:


[...]
Jyllands-Posten har bestemt ikke selv valgt at holde Mac-, Unix- og Linux-brugere ude. Men der er tale om en helt ny programplatform, som Jyllands-Posten er blandt pionererne om at bruge. Vi er således den kun femte avis i verden, der benytter den unikke avisplatform (de andre aviser er New York Times, Seattle Post, Daily Mail og Forbes).

Der er derfor ikke alternativer til den nye og unikke platform, JP2 anvender. Platformen er udviklet af Microsoft og virker indtil videre kun på computere med Windows XP eller Windows Vista. Det er disse styresystemer, som er de mest udbredte. Men vi arbejder sammen med Microsoft på en løsning for Mac-brugere.
[...]


Jeg er ikke imponeret, selvom de undskylder sig.

Jo selvfølgelig er det dem selv, der har valgt, at de skal bruge denne løsning, der ikke er for alle. Og selvom de arbejder på at lave en løsning, der duer på Mac, så har de stadig glemt Linux-folket og de Windows-brugere, der ikke ønsker Explorer.


Det kan da godt være, at det er helt specielt at være den 5. avis i verden med denne teknologi; men det unikke og det, som de var blevet positivt kendt for, havde da været, om de havde været den første avis i verden med en tilsvarende løsning, der virkede platformsuafhængigt.

lørdag, november 17, 2007

Den Nye Aftale

... sådan lyder titlen på Bibelselskabets nyeste udgave af Det Nye Testamente.

Jeg har læst om den, inden den kom; men ikke set nogen eksempler fra den.

I dag læste jeg så hos Line P nyoversættelsen af Fader Vor.

Den er jeg ikke imponeret over.

Line kommenterer på den, og jeg kan kun tilslutte mig, at den ikke er særlig mundret. Nok er den gamle udgave sine (mange) steder fuld af gamle og ukendte ord og vendinger, sære konstruktioner og til dels sær; og det kan nok berettige til, at man laver en mere forståelig og letlæselig udgave, som er nemmere at forholde sig til; men på den anden side, ser jeg ikke noget problem i, at man skal lære nye ord og vendinger at kende for at læse Bibelen.

Jeg havde egl. besluttet mig for, at jeg ville købe nyoversættelsen til mit fadderbarn; men nu tror jeg nok, at det må blive noget andet.

fredag, november 16, 2007

Videochat i Adium

Jeg benytter Adium til at styre alle mine chat-samtaler, uanset om det er med venner, der bruger Apples iChat, AOL instant Messenger, Yahoo Meseenger, GoogleTalk eller Microsoft Messenger eller en anden Jabber-kompatibel klient.
Jeg har brugernavn til de fleste og synes, at der er noget bøvl med et program til hver.

Adium klarer dem alle; men har den lille mangel, at man kun har kunnet tekst-chatte og ikke også se og høre hinanden, som de dedikerede klienter har kunnet.

Udviklerne er på vej med video-undestøttelse, men nu er der kommet et 3.-partsplugin, der gør det muligt.

Jeg har ikke lige benyttet det selv endnu; men det ser ud til at virke, måske ikke helt perfekt, men det er da lovende ;)

Hent pluginet hos AdiumXtras

søndag, november 11, 2007

Reklame for min litteratur-blog

Mon nogen nogensinde kigger på min anden blog?

Ellers er her et link http://sadyhrlitt.blogspot.com/ ;)

tirsdag, november 06, 2007

e-boks og elektroniske årsopgørelser fra Skat

Jeg havde godt læst, at jeg ikke ville få min opgørelse fra Skat i e-boks i år; og tænkte så ikke videre over det; men læser ny på Erhverv på Nettet, at det skyldes en økonomisk overvejelse fra Skat, hvad jeg afgjort ikke har noget i mod. Det har den administrerende direktør i e-boks naturligvis, og han kommer bl.a. med denne udtalelse:


»Mange bruger deres e-Boks flere gange om ugen. Det kan ikke erstattes af en offentlig konkurrent, som borgerne måske benytter et par gange om året,«

Øh - det er da bare en underlig begrundelse. Hvis det offentlige laver deres egen udgave af en elektronisk postkasse (i stil med e-boks), så er det jo bare den, man kommer til at bruge; måske suppleret med den anden, hvor private firmaer sender deres "udskriftter" o.lign.

Grænser for specialeskrivning

Jeg læser først nu en vel efterhånden halvgammel historie om en pige fra KU, der havde skrevet et speciale på sociologi. Hun fik kritik på indholdet af den ledelse, som hun havde skrevet om og følte sig truet til at trække specialet før aflevering, så det kunne skrives om.

Historien findes her på kampus.nu.

Det er vældigt bekymrende, mener jeg, hvis det skal være sådan, at kritiske specialer etc bliver holdt tilbage, fordi dem, der kristiseres, ikke bryder sig om det.


Som jeg har læst historien virker det klart til, at der med held er forsøgt udøvet censur. En sag har selvfølgelig to sider, men alligevel.

FileSystemEventMonitor

Faldt lige over et smart lille program, der kan visualisere ændringer i filsystemet. Så kan man f.eks. se, præcist hvad et program har slettet/installeret for arkiver.

Men man kan også følge med i, hvilke ændringer der sker, medens man bruger sin Mac (og formodentlig Linux ser det ud til af udviklers hjemmeside).

Programmet hedder fseventer og kan hentes her: http://www.fernlightning.com/doku.php?id=software:fseventer:start.

fredag, november 02, 2007

Hvad skal jeg stemme?

Der er jo snart folketingsvalg, og det er ikke ligefrem nemt at finde ud af, hvad de gode partier nu vil én af gode sager.

I gratisavisen 24timer har Klummeskribenten, Vendekåben, en afstemning, hvor læserne kan skrive ind og fortælle hvem af de 4 kvindelige kandidater, som han har udvalgt, der er smukkest.
De fire kandidater er KD's Anne Bjerregård, Johanne Schmidt-Nielsen, Enhedslisten, Sofie Lohde, Venstre, og Ida Auken, SF. Send en mail til vendekaaebn@24timer.dk og fortæl, hvem du stemmer på.

En mere seriøs (måske) afstemning findes på Politiken, hvor partierne har svaret på 20 spørgsmål, og ved at gøre det samme kan man finde ud af, hvilket parti man passer bedst til, og det er endda muligt at se, hvorledes man afviger fra de forskellige partier.
Blog Widget by LinkWithin