fredag, december 28, 2007

Ikke lige nu, vel?

Det er de sjoveste undskyldninger, jeg bliver præsenteret for, når jeg ringer til folk for at sælge avis.

For lidt siden fik jeg nu den morsommeste:

Jeg står lige midt i min varme mad.

Jeg ser det for mig, og kunne ikke lade være med at sige, at han skulle passe på ikke at brænde fødderne. Heldigvis blev han ikke sur.

lørdag, december 22, 2007

Dokument-konverter til MS Office Open XML-format

Skulle du være så (u)heldig, at nogle sender dig dokumenter oprettet i Microsofts nye Open XMl-format, og har du Office X eller Office 2004 på din Mac er der nu en chance for at læse dem ved at benytte programmet her fra MS.

fredag, december 21, 2007

Sociale netværk

Vi kender vel alle myspace.com, og arto.dk for de lidt yngre.

Så er der linkedin.com aht mere professionelle netværk.

Så stiftede jeg for nyligt bekendtskab med bebo.com, som også er til de yngre ;)

Der er også mere specifikke netværk som f.eks. mychurch.com

Og så er der sikkert et hav af andre netværk?

F.eks. er blogger vel også en slags netværk, hvor man godt nok ikke kan melde sig som vennner; men alligevel bliver det ved at læse og kommentere på hinandens blogge. Så herigennem kan man få nye venner, hvor de ovenstående vel mere er til at vedligeholde venskaber på?

Det gode spørgsmål er så egl, om de har nogen gavnlig effekt alle disse måder at bruge sin tid på? Får folk faktisk jobs gennem linkedin og holder man bedre kontakt med sine venner via myspace, bebo etc?

torsdag, december 20, 2007

Julesteming på Macen

Skulle det knibe med julepyntningen andre steder, kan det måske klares på Macen ;)


Hos OSX Daily finder du 5 programmer, der kan pynte skærmen og Skrivebordet.

tirsdag, december 11, 2007

vi-editor til Mac

På unix bruger man, hvis man er lidt nørdet (eller ikke har andet) vi til at redigere dokumenter med.
Den er selvfølgelig indbygget i OS X-Terminalen; men findes også som almindeligt program her.

Det er også muligt at slå vi-funktioner til i andre tekstfelter via denne input-manager

Afstemning

Jeg fik endelig taget mig sammen til at opgradere til den nye blogger.

Så kunne jeg jo nemt tilføje en afstemning for at finde ud af, hvordan mine få læsere, læser min blog.

Men hvis du nu læser den med en nyhedslæser, så opdager du det jo aldrig, så derfor denne postering ;)

Åbn min blog, og klik af i stemmeboksen til højre :)

Hvem er du i Mummidalen-quiz

Ja så faldt jeg også over sådan en ;)

http://quiz.start.no/?p=play&quizID=1136

Den er godt nok på norsk, men det skulle nok være til at klare.


Og jeg blev simpelthen til Snorkfrøkenen, der kan man bare se!

Du er Snorken! Du er glad i å eksperimentere og oppfinne ting, selv om det betyr at du må jobbe alene hele vinteren mens alle andre sover!

5.90% har falt innenfor denne kategorien.

Snorken

fredag, december 07, 2007

Bevaringsværdige ord og andre links

Stadig i min jagt på den Jyske Ordbog, som jeg fandt, faldt jeg længere nede i googles søgning over andre sjove sider. Her kommer et udpluk:

Ordbog over gode gamle danske ord der bruges alt for lidt

En meget ny vendsysselsk ordbog - Ikke så videnskabelig; men meget hyggelig

Sproglige ressourcer - links til ordboger og andre interessante sider

Æ Synnejsyk Forening - hvis hjemmeside for størstedelen er skrevet på synnejysk og ikke rigsdansk! (Der er forøvrigt en side med opskrifter på sønderjyske egnsretter)

JGK - indeholder links og information om undervisning og skoler - det var her, jeg fandt Æ Synnesjysk Forening

Fejlhørelse eller om at høre fejl

Var det Anne, der den anden dag i en kommentar et sted skrev om, hvor træls det kan være at huske/høre en sanglinie forkert?

Nu sad jeg lige og ledte efter den Jydske Ordbog - som nemt nok hedder jyskordbog.dk, og faldt over en side med en mere humoristisk udgave af http://www.ambassen.dk/ord/jyde.php og faldt der også over misforståede sangtekster.

Ti hi, det er sjovt :)

onsdag, december 05, 2007

Klods-testamentet - hvordan man også kan fortælle Bibelen

Vidste jo egentlig godt, at det findes - har læst om det før; men faktisk aldrig rigtig kigget på det. Nu i dag, da jeg ledte efter en salme til løsning af Kristeligt Dagblads julekonkurrence, faldt jeg over The Brick Testament.

Det er en lang række af Bibelens - både Det Gamle og Det Nye Testamentes historier fortalt med Lego-klodser.
De er stillet op i scenarier, og der er lidt tekst på engelsk underneden og i nogle tilfælde i talebobler.

Det er faktisk rigtig flot lavet, så vidt jeg husker, var det med stort set standard-klodser.

Stort og flot projekt, som måske var en god idé i børneklubber, blandt minikonfirmander og den slags?

mandag, december 03, 2007

Mobilt bredbånd

Så fik jeg også oplevet at være på nettet via mobilt bredbånd. To søde unge mennesker i toget lige nu er på nettet, og jeg var fræk og spørge til hvordan, og så fandt vi ud af, hvordan man på en Windows Vista kan dele en mobil bredbåndsforbindelse gennem et almindelige trådløs netkort installleret på samme maskine.
Det var vist ikke så svært at gøre, og så kom jeg altså på nettet også. ;)
Tak skal I have.


Powered by ScribeFire.

torsdag, november 29, 2007

Google.com/analytics

Jeg meldte for nogle måneder siden mine hjemmesider til Googles Analytics-tjeneste for at kunne følge med i, hvor mange og hvorfra besøg på mine sider kom. En sjov sideeffekt - eller er det mon den primære - er så, at der er muligt at se, hvilke søgeord, der har bragt folk til mine sider.

Heldigvis har jeg ikk oplevet nogle af de mere underlødige, som både Anne og Spunky er plaget af; men absolut flest hit på en dag fik jeg den 12. november, dagen før folketingsvalget, hvor jeg kunne mærke effekten af, at jeg havde skrevet om, hvorledes man på forskellige mediers hjemmesider kunne finde en valg-match, så man kunne se, hvilke partier man passede med.

Den 12. havde jeg 63 besøg - normalt ligger min side på 7-8 stykker; men jeg overvejer, om google-reader-hits hører med?

De fleste af de blogge. jeg læser, læser jeg som feeds og ikke på den aktuelle hjemmeside - nemt og smart; men så kan jeg selvfølgelig ikke se, når der bliver lavet om på designet.

Det mest hyppige søgeord/-sætning er stadig: "hvad skal jeg stemme" og varianter deraf. Tilsammen er der tale om 239 hit!.
Af en eller anden grund er "papiræsker" den næstmest søgte term med 31 hit - havde jeg skrevet om, hvordan man gør den slags? - ja det havde jeg jo nok.

Når jeg sorterer mine søgninger efter, hvor længe folk så har brugt på min side, så er det vel ikke så underligt, at den der søgte på min navn, blev der længst. 12 minutter - lige så længe som én af søgningerne på papiræsker. En af stemmesøgningerne førte til et besøg på 8 minutter. Ville vedkommende måske have stemt på mig, hvis jeg stillede op?

onsdag, november 28, 2007

Scrabble

Faldt lige over en online-udgave af Scrabble.

Linket til af Line P. På hendes side Blogbogstaver.

Overvejer om jeg tør kaste mig ud i det ;)

onsdag, november 21, 2007

180 km i timen og 90 t stål

Overskiften stammer fra DSB's og BaneDanmarks nye kampagne, der skal få folk til at lade være med at krydse togsporene andre steder end de dertil indrettede.
Åbenbart er det et stort problem med folk på sporene. Ikke at jeg fatter på nogen måde, hvad folk bestiller derude - selv et lokalbanetog med kun 75 km i timen bruger over 200 m på at standse. De har altså ikke nogen mulighed for at undgå en påkørsel - og der er ingen diskussion om, hvem der tager skade af det. Rent bortset fra, at den stakkels lokofører skal leve med den belastning bagefter.

Moralen er voldsomt enkel: Hold dig væk!

På hjememsiden www.x-ikke-sporet.dk kan man spille et lille spil og se, om man kan redde en flok passagerer - konsekvensen er som i virkeligheden. Spørgsmålet er kun, om målgruppen rammes; men sådan er det altid med kampagner.

Og jeg undres egl. over, at folk ikke ved, hvor farligt det er, eller tror de bare ikke, at der sker dem selv noget?

GeoGebra - geometri, algebra og kalkulationer

macnyt så jeg i dag en forespørgsel på et program til plot af geometriske figurer, hvor der var en henvisning til GeoGebra.

Programmet er platformsuafhængigt, kan afvikles via en browser eller installeres på ens egen maskine - det kører i java.

Et kig på deres hjemmeside afslører et avanceret og gratis program henvendt til folkeskolens ældste klasser og op, der har brug for et tegne og regne.

Det ser fantastisk ud - og jeg ville ønske, at jeg havde noget at bruge den slags til .)

søndag, november 18, 2007

JP 2 - Jyllands-Postens nye internetavis

Læste hos Maltesen om Jyllands Postens nye satsning: en internetavis, der også kan læses på mobiltelefonenen.

Det lyder da meget smart; men bruger man ikke IE≥v6, Win XPSP2 eller Vista, så er det bare surt show uden mulighed for at læse den.

Prøver man at tilgå deres side med noget andet end ovenstående, mødes man af en lang smøre om systemkrav m.v og faktisk også en form
for undskyldning:


[...]
Jyllands-Posten har bestemt ikke selv valgt at holde Mac-, Unix- og Linux-brugere ude. Men der er tale om en helt ny programplatform, som Jyllands-Posten er blandt pionererne om at bruge. Vi er således den kun femte avis i verden, der benytter den unikke avisplatform (de andre aviser er New York Times, Seattle Post, Daily Mail og Forbes).

Der er derfor ikke alternativer til den nye og unikke platform, JP2 anvender. Platformen er udviklet af Microsoft og virker indtil videre kun på computere med Windows XP eller Windows Vista. Det er disse styresystemer, som er de mest udbredte. Men vi arbejder sammen med Microsoft på en løsning for Mac-brugere.
[...]


Jeg er ikke imponeret, selvom de undskylder sig.

Jo selvfølgelig er det dem selv, der har valgt, at de skal bruge denne løsning, der ikke er for alle. Og selvom de arbejder på at lave en løsning, der duer på Mac, så har de stadig glemt Linux-folket og de Windows-brugere, der ikke ønsker Explorer.


Det kan da godt være, at det er helt specielt at være den 5. avis i verden med denne teknologi; men det unikke og det, som de var blevet positivt kendt for, havde da været, om de havde været den første avis i verden med en tilsvarende løsning, der virkede platformsuafhængigt.

lørdag, november 17, 2007

Den Nye Aftale

... sådan lyder titlen på Bibelselskabets nyeste udgave af Det Nye Testamente.

Jeg har læst om den, inden den kom; men ikke set nogen eksempler fra den.

I dag læste jeg så hos Line P nyoversættelsen af Fader Vor.

Den er jeg ikke imponeret over.

Line kommenterer på den, og jeg kan kun tilslutte mig, at den ikke er særlig mundret. Nok er den gamle udgave sine (mange) steder fuld af gamle og ukendte ord og vendinger, sære konstruktioner og til dels sær; og det kan nok berettige til, at man laver en mere forståelig og letlæselig udgave, som er nemmere at forholde sig til; men på den anden side, ser jeg ikke noget problem i, at man skal lære nye ord og vendinger at kende for at læse Bibelen.

Jeg havde egl. besluttet mig for, at jeg ville købe nyoversættelsen til mit fadderbarn; men nu tror jeg nok, at det må blive noget andet.

fredag, november 16, 2007

Videochat i Adium

Jeg benytter Adium til at styre alle mine chat-samtaler, uanset om det er med venner, der bruger Apples iChat, AOL instant Messenger, Yahoo Meseenger, GoogleTalk eller Microsoft Messenger eller en anden Jabber-kompatibel klient.
Jeg har brugernavn til de fleste og synes, at der er noget bøvl med et program til hver.

Adium klarer dem alle; men har den lille mangel, at man kun har kunnet tekst-chatte og ikke også se og høre hinanden, som de dedikerede klienter har kunnet.

Udviklerne er på vej med video-undestøttelse, men nu er der kommet et 3.-partsplugin, der gør det muligt.

Jeg har ikke lige benyttet det selv endnu; men det ser ud til at virke, måske ikke helt perfekt, men det er da lovende ;)

Hent pluginet hos AdiumXtras

søndag, november 11, 2007

Reklame for min litteratur-blog

Mon nogen nogensinde kigger på min anden blog?

Ellers er her et link http://sadyhrlitt.blogspot.com/ ;)

tirsdag, november 06, 2007

e-boks og elektroniske årsopgørelser fra Skat

Jeg havde godt læst, at jeg ikke ville få min opgørelse fra Skat i e-boks i år; og tænkte så ikke videre over det; men læser ny på Erhverv på Nettet, at det skyldes en økonomisk overvejelse fra Skat, hvad jeg afgjort ikke har noget i mod. Det har den administrerende direktør i e-boks naturligvis, og han kommer bl.a. med denne udtalelse:


»Mange bruger deres e-Boks flere gange om ugen. Det kan ikke erstattes af en offentlig konkurrent, som borgerne måske benytter et par gange om året,«

Øh - det er da bare en underlig begrundelse. Hvis det offentlige laver deres egen udgave af en elektronisk postkasse (i stil med e-boks), så er det jo bare den, man kommer til at bruge; måske suppleret med den anden, hvor private firmaer sender deres "udskriftter" o.lign.

Grænser for specialeskrivning

Jeg læser først nu en vel efterhånden halvgammel historie om en pige fra KU, der havde skrevet et speciale på sociologi. Hun fik kritik på indholdet af den ledelse, som hun havde skrevet om og følte sig truet til at trække specialet før aflevering, så det kunne skrives om.

Historien findes her på kampus.nu.

Det er vældigt bekymrende, mener jeg, hvis det skal være sådan, at kritiske specialer etc bliver holdt tilbage, fordi dem, der kristiseres, ikke bryder sig om det.


Som jeg har læst historien virker det klart til, at der med held er forsøgt udøvet censur. En sag har selvfølgelig to sider, men alligevel.

FileSystemEventMonitor

Faldt lige over et smart lille program, der kan visualisere ændringer i filsystemet. Så kan man f.eks. se, præcist hvad et program har slettet/installeret for arkiver.

Men man kan også følge med i, hvilke ændringer der sker, medens man bruger sin Mac (og formodentlig Linux ser det ud til af udviklers hjemmeside).

Programmet hedder fseventer og kan hentes her: http://www.fernlightning.com/doku.php?id=software:fseventer:start.

fredag, november 02, 2007

Hvad skal jeg stemme?

Der er jo snart folketingsvalg, og det er ikke ligefrem nemt at finde ud af, hvad de gode partier nu vil én af gode sager.

I gratisavisen 24timer har Klummeskribenten, Vendekåben, en afstemning, hvor læserne kan skrive ind og fortælle hvem af de 4 kvindelige kandidater, som han har udvalgt, der er smukkest.
De fire kandidater er KD's Anne Bjerregård, Johanne Schmidt-Nielsen, Enhedslisten, Sofie Lohde, Venstre, og Ida Auken, SF. Send en mail til vendekaaebn@24timer.dk og fortæl, hvem du stemmer på.

En mere seriøs (måske) afstemning findes på Politiken, hvor partierne har svaret på 20 spørgsmål, og ved at gøre det samme kan man finde ud af, hvilket parti man passer bedst til, og det er endda muligt at se, hvorledes man afviger fra de forskellige partier.

tirsdag, oktober 30, 2007

Mere rod på jobcentre

På comon.dk kan man i dag læse mere om problemer på landets jobcentre, og historien har også kørt i radioen i dag.

Hvor er der dog tragisk ;-(

Jobcentre roder rundt i it-kaos

Serverproblemer skaber kaos i landets jobcentre.
Af Filip Schwartz Kirkegaard

tirsdag 30. oktober 2007, 09:54

Arbejdsløses sager drukner i ustabile it-systemer på landets jobcentre. Erhvervsbladet har foretaget en rundspørge blandt 15 af landets 91 jobcentre.


Problemet opstår ved, at centrenes statslige og kommunale del ikke kan kommunikere sammen, når de skal udføre opgaver. Samtidig var det meningen, at centrene skulle kunne registrere data om samtaler og tilbud hos Arbejdsmarkedsstyrelsens portal, men det virker ikke.

I stedet kører nogle centre systemerne hver for sig, og det giver ekstra arbejde.

»Vi har kæmpe problemer, og de ansatte er forståeligt nok frustrerede. Vi får næsten ikke sat gang i nogle af de udmærkede ordninger, der findes for at få folk i job, da vi ifølge vores egne beregninger bruger fire årsværk på spildt arbejde som følge af it-problemerne,« siger Anders Mørk Hansen, der er direktør for Beskæftigelses- og Erhvervsforvaltningen i Helsingør Kommune.

Socialdemokraterne ryster på hovedet.

»Det er rystende, at man med kommunalreformen har skabt et it-kaos, og så samtidig vælger at barbere en tredjedel af it-udviklingsudgifterne på næste års finanslov,« siger socialdemokraternes arbejdsmarkedsordfører Thomas Adelskov til Ritzau.

lørdag, oktober 20, 2007

Er der for mange terminal-vinduer?

Når jeg roder med Terminal, sker det tit, at jeg åbner en frygtelig masser vinduer, fordi jeg både skal bruge en teksteditor, læse en man-side, kopiere eller flytter arkiver m.v.


Lifehacker fandt jeg i dag en omtale af programmet screen, der lader mange vinduer være åbne i samme Terminal-vindue. Øh det er jeg vist ikke så god til at forklare; men læs selv ved linket ovenfor. screen er indbygget i Linux, BSD og OSX, så det kræver ingen installation.

fredag, oktober 19, 2007

Nu rabler det altså

DR's hjemmeside står der er en historie om, at man som arbejdsløs og tilmeldt AF (eller hedder det nu Jobcenter) hver uge - ja du læste rigtigt - fra 1. januar 2008 skal gå ind på deres hjemmeside og opdatere sin jobprofil.

De er simpelt hen for åndssvage, dem der har besluttet det.

En del af de arbejdsløse har nok mulighed for at gøre det, men der er altså en stor andel, specielt nu, hvor arbejdsløsheden er lav, der ikke har computer og internet til rådighed.

Hvad skal de stille op? Rende på biblioteket, på Jobcenteret, på deres A-kasse eller hos naboer etc? Hvad kommer det til at koste dem i transportudgifter?

Ja jeg spørger bare. Jeg tænker ikke, at det hjælper dem i arbejde. Og jeg ved godt, at det handler om, at man skal være aktivt og reelt jobsøgende for at få dagpenge; systemet fungerer bare ikke ordentligt alligevel.

Jeg har simpelt hen ikke tiltro til AF/Jobcenterets evne til at formidle arbejde til de ledige. Akademikere er de helt håbløse/latterlige til at gøre noget for, og jeg betvivler deres evne i det hele taget.

Rigtig rigtig trist.

Gad vist, om der overhovedet er nogen, der har fået et job gennem AF/Jobcenteret, eller om det bare er en maskine, der holder en vis mængde ansatte i arbejde og stresser de arbejdsløse?

onsdag, oktober 17, 2007

Opdatering af digital signatur v2

Mine jævnlige besøg på macosxhints gav lidt info omkring opdatering af digitale signaturer.

For hvis man beholder sin gamle - efterhånden udløbne signatur - for at kunne blive ved med at læse de beskeder, der er krypteret til den gamle, skal man lige lave en lille ting, så Mail kan finde ud af, hvilket certifikat der skal bruges til signering/kryptering.

Løsningen er - i flg MacOSXHints at gøre følgende:

Åbn Nøgleringen
Dobbeltklik på det gamle certifikat
Scroll ned til bunden, hvor der står "Godkendelsesindstillinger"
Ud for "Ved brug af dette certifikat:" vælges "Godkend aldrig".

På denne måde kan du stadig bruge certifikatet til at dekryptere med, men det vil ikke blive brugt til at kryptere/signere med.

Husk også at importere det nye certifikat i Firefox, hvis du har brug for det til at logge på Skat m.v.

Hvordan laves et Favicon?

Der er flere muligheder: find et plugin til f.eks. Photoshop, find et decideret program, der kan, eller gå på nettet og brug denne side.

Man kan endog uploade en billedfil og få den konvereteret. Resultatet varierer afhængig af kompleksiteten i originalen. Vældig smart og meget nemt ;)

tirsdag, oktober 16, 2007

Grafitti ;(


Jeg forstår det ikke simpelthen ikke; men nogen har malet på det ene af de lokale tog. Den korte af "Sildekasserne", som oprindeligt kørte på Nordjyske baner - derfor kælenavnet - ser nu ud som på billedet ;(

torsdag, oktober 11, 2007

Outlook Express og håndtering af digitalt signerede beskeder

Det er ved at give mig grå hår i hovedet, at nogle af mine bekendte og venner ikke kan håndtere at svare og videresende de mails, som jeg har sendt til dem, når de er signeret digitalt.

Nu fandt jeg så måske endelig en løsning, medens jeg faktisk ledte efter, hvordan man benytter ldap-tjenester med Adressebogen i OS X (så mere om det senere).

På Peter Lind Damkjærs side om at få mere ud af sine Digitale Signatur findes under punkt 1.3.2 Outlook Express og besvarelse af signerede e-mails en fin vejledning og forklaring på problemet.

Og jeg tillader mig at citere

(Dette afsnit er skrevet på baggrund af en henvendelse fra Niels
Kristian Jensen. Niels har en god pointe og jeg takker for dette tip).

Situationen er denne:

Du sender en e-mail til en Outlook Express bruger der ikke har sat
sin e-mail klient op til anvendelse af digital signatur. Bruger vil
besvare din e-mail og trykker naturligvis 'Besvar'. Outlook Express
antager, at denne besvarelse skal signeres, da den oprindelige e-mail
var signeret, men dette ender naturligvis op i en fejlsituation, da
klienten jo ikke er konfigureret til digital signatur.

Løsningen kan være at sætte en lille forklaring i bunden af
signerede e-mails med en eller begge af nedenstående løsningsmodeller

Løsning 1:

Hvis du vil svare på denne mail og ikke har digital signatur
konfigureret i din Outlook Express, så vælg "Reply"/"Besvar" som
normalt. Der kommer muligvis en lille hjælpetekst, der vælger du bare
"Continue"/"Fortsæt". Nu skriver du så svaret, og inden du klikker på
"Send" vælger du "Tools"/"Funktioner" i menuen og her fjerner du
fluebenet (hakket) ud for "Digitally Sign"/"Digital signatur".

Så kan du bruge "Send" som normalt.

Løsning 2:

Få en digital signatur og konfigurer din e-mail klient til at
anvende denne. Så vil du selv kunne underskrive e-mails digitalt og du
vil kunne kommunikere med krypterede e-mails.

Jeg synes naturligvis den sidste er den bedste ;-)


Håber, at det løser problemet for såvel min omgangskreds som andre ;)

onsdag, oktober 10, 2007

Microsoft update igen igen

Så blev det igen tid til opdatering af Office 2004 til Mac.

Jeg er ikke helt sikker på, hvorfor det egl. er, at jeg stadig bruger MS Office i stedet for noget Open Source eller Pages eller noget andet.


Er det egl helt trygt at bruge et program, som bliver sikkerhedsopdateret, fordi der i den tidligere version er risiko for, at hackere (og de mener vel crackere) kan gå ind og bruge min maskine?

Og vi snakker jo ikke om et eller andet suspekt P2P-fildelingsprogram, hvor man ligesom selv beder om at åbne for omverdenen. Det er jo faktisk blot tale om et tekstbehandlingsprogram.

PINLIG MS, siger jeg bare. ;(

lørdag, oktober 06, 2007

Adressebogstilføjer

Jeg bruger Adresssebogen rigtig meget på min Mac - har alle kontakter her, deres telefonnumre, fødselsdage osv. Bruger den også til at sende sms'er med f.eks.
Nu bruger jeg så også Quicksilver til at lave mange smarte ting med, som jeg ellers skulle bruge musen til. Men manglede lige en måde at oprette en ny kontakt i Adressebogen.
Svaret er vist at installere en Tjeneste, og så bruge Quicksilvers adgang til Tjeneste-menuen. Det lyder lidt nørdet; men jeg venter mig meget af det.

Tjenesten findes her, hvor der også kan læses mere.

torsdag, september 27, 2007

Opdatering af Digital Signatur

Modtog i går en mail (eller rettere to) fra TDC om, at min digitale signatur skulle opdateres, da den var ved at løbe ud. I sig selv en underlighed efter min opfattelse; for det kommer til at betyde, at jeg nu har to digitale signaturer liggende på min computer. Jeg er nødt til at beholde den gamle for at kunne blive ved med at læse mine gamle krypterede e-mails og arkiver, som jeg evt har krypteret med den. Jeg er lidt spændt på, om Mail m.v. så selv kan finde ud af at vælge den rigtige, når den er løbet ud, eller om jeg skal til at gøre noget aktivt hver gang?

Nå det virkede sådan set fint nok at klikke på det indlejrede link og acceptere, at jeg skulle hente en ny signatur, da jeg valgte at bruge Safari. Jeg kunne dog ikke installere den direkte gennem Safari; men TDC skrev, at jeg skulle bruge Explorer eller Firefox; men Firefox havde valgt, at den ville gå ned, hver gang jeg skulle åbne den relevante side, så det blev Safari, der hentede min nye signatur og gemte den på Skrivebordet. Derfra var det bare at dobbeltklikke på siganturfilen, så Hovednøgleringen åbnede og valgte at importere den, efter at jeg havde indtastet den kode, som jeg havde valgt på TDC's side.

Så skal Firefox bare lige have den importeret også, og så skulle det gerne fungere også om 14 dage, når den gamle løber ud.
I Firefox importeres signaturen i fanen Avanceret under Indstillinger.

mandag, september 24, 2007

Fotodeling

Jeg har - selvfølgelig - en side hos flickr og sammen med bloggen også en hos picassa; men der er begrænsninger på begge, så jeg har oprettet en gratis side med god plads, som jeg tænker at bruge til billeder primært af tog og den slags ;)

Find den her.

onsdag, september 19, 2007

Digitalt signerede mails kan give bøvl

Jeg bruger med stor glæde og uden problemer min digitale signatur, udstedt af TDC, til at signere og kryptere e-breve med. Jeg bruger den også flittigt til at logge ind på forskellige offentlige hjemmesider.

Men jeg har på det seneste oplevet tre Windowsbrugere, der klager over mine beskeder. De siger, at de ikke kan svare på dem, videresende dem eller gemme dem (eller vedhæftninger fra dem, måske). Og det er jo vældig træls.


Der er ingen problemener, når mine breve ikke er signeret. Og det er kun nogle få, der har klaget.
Jeg har dog fundet ud af, at de alle tre bruger Outlook Express (v. 6); jeg tænkte, at det måske bare var for gammelt, så det ikke kendte til TDC's signatur.

Jeg fandt denne side hos DigitalSignatur, så nu vil jeg foreslå disse brugere at installere TDC's rodcertificat, så ser vi, om det hjælper.

tirsdag, august 21, 2007

Ekstra skriveborde

På linux er det en smal sag at have mere end et skrivebord. På det kommende Max OS X 10.5 skulle det også være indbygget; men på tidligere versioner skal man finde på noget andet.
Der findes et par stykker, nogle koster, andre er gratis. Efter lidt afprøvning er jeg endt på den gratis variant, der godt nok kun er en beta - og det udvikles ikke mere - men den nyeste udgave har jeg ikke haft problemer med. Man skal vænne sig lidt til, at skærmen skifter, når man skifter program, hvis man slår det til; men så kan man altså også binde sine programmer til forskellige skriveborde. Og det giver et noget bedre overblik, når man skal skifte mellem programmerne, synes jeg.

Hent det selv og prøv: VirueDesktops (nyeste version kræver OS X 10.4); men der findes også til 10.3.


Powered by ScribeFire.

søndag, august 19, 2007

Veterantog og vodbinding

Vi bor op af en jernaben, på hvilken Dansk Jernbane Klubs afdeling på Vestsjælland jævnligt kører med deres materiel, og nu havde vi besluttet os for at se, hvad de frivillige egentlig går og laver.
Vi brugte derfor en del af lørdagen på at istandsætte en passagervogn. Og der konstaterede vi så, at bagagenettene kraftigt trænger nye net. Herfra var der jo ikke langt til at søge viden om, hvordan sådanne fremstilledes. Googgle afslørede med søgeordet »bødning«, at der var hjælp at hente her (en dansk pdf) og her (en engelsk gammel bog, som illustrationer), hvis man gerne vil vide, hvordan man selv kan binde et fiskegarn – det kaldes vodbinding eller bødning.

søndag, august 12, 2007

Til lykke

Til lykke til min søster og svoger, der nu har fået deres første barn. Fik en sms i går fra dem.

torsdag, august 09, 2007

Sommerferien er slut

For mit vedkommende i alfald. Børnenes skole begynder først om en uges tid; men solen skinner og jeg arbejder. Kedeligt - og specielt fordi det tillod sig at være gråvejr og regn i de uger, vi alle holdt ferie ;()

lørdag, juli 21, 2007

Biodiversitet

Thomas omtaler siden for bio-diversitet, som opfordrer til indsamling af gamle plantesorter.

De fortæller om noget så spændende som jordbær med naturlig nærmest kanel-smag og -duft og stribede ribs! Jeg kender til de hvide og røde. Og stikkelsbær kender jeg til røde og hvide af.
Men jeg vil gerne lægge have til formering af gamle, gamle sorter, hvis nogen vil af med en stikling.

fredag, juli 06, 2007

Tastaturgenveje på nettet

Det er faktisk imponerende så mange hjemmesider, der har indarbejdet tastaturgenvej, så det ikke bare er browserens genveje, der virker.

I gmail kan man f.eks. bevæge sig rundt mellem beskederne vha tastaturet.

En stor liste, der også linker videre til andre genvejssider findes hos Mashable.

tirsdag, juli 03, 2007

Talegenkendelsen, der blev væk

Det er muligt at betjene sin Mac med talte kommandoer - desværre kun på engelsk; men det kan være lidt sjovt at lege med ,) - selvom det selvfølgelig i virkeligheden er nyttigt nok.

Nå men så kan der ske det, at det alligevel slet ikke virker, selvom det er slået til i Systemindstillinger -> Tale.

MacOSXhints forklares, at det kan skyldes, at man har slået talegenkendelse til for Adressebogen, og hvis man der har emner, der er markeret som firma; men uden noget firmanavn, så går talegenkendelse helt i sort.

Løsningen er ligefor; man klikker dem af som firmaer, man skriver et firmanavn, eller man fjerne hakket i indstillingen for de pågældende (der optræder med navnet (null)) i Adressebog i Systemindstillinger -> Tale.

onsdag, juni 27, 2007

Menuemner

Jeg har det med at putte små ikoner op i min menulinie øverst på skærmen. Der er mange rigtig nyttige; men det er lidt et problem, når programmerne så vil have for lange menu-tekster også. I dag fandt jeg så et nyt ikon i min menu: to små huse. De dukkede op, da jeg afprøvede widgeten: Menu Butler, og er ikon for mobil hjemmemappe. Desværre vist ikke noget, jeg lige kunne benytte mig af; men det skal udforskes.

Problem med for lange menuer minder mig om, at der til OS 9 var et kontrolpanel, der kunne lave menuens tekst om til et lille ikon. Decideret nødvendigt på en ColorClassic med 9" skærm. Må se at finde ud af, om det findes til OS X.

(Baggrunden skyldes ShapeShifter og udseendet: FearPlatunim3)
Fra venstre mod højre har jeg følgende i min menu:
QuickSilver - programåbner og genvejsprogram
StuffIt - Genvej til at pakke ind og ud
Amnesty - widget-åbner og -bestyrer
MacFusion - Genvej til aktivering af sshfs m.v. benytter macsshfs fra Google
BluePhoneMenu - adgang til oplysninger om telefon forbundet via BlueTooth
Yahoo! Widget Engine - Yahoo!s widget-åbner og -bestyrer
ClamXav Engine - gratis virusscanner, der opdateres meget ofte - og på dansk ;)
Internetopklad/VPN - oversigt over forbindelse til VPN - bruger jeg nu ikke, da jeg ingen adgang har til VPN-netværk
BlueTooth - viser, om Bluetoothforbindelse er etableret etc
Skub ud - henvej til at skubbe eksterne enheder ud - plejer jeg ikke at benytte - slået til med Menu Butler; men ved ikke, hvordan den ellers slås til.
iChat-status - viser, om man er forbundet med iChat m.v.
Ink - benyttes sammen med tegneplade og pen., så man kan skrive med pennen og få det oversat til tekst som på en Newton Messagepad
GeekTool - adgang til bl.a. visning af logfiler på skrivebordet
Scriptmenu - adgang til AppleScript
Lås - adgang til Nøgleringen og hurtig låsning af skærmen
iAdressX - adgang til adressebogens data - danskudviklet! - men endnu ikke på dansk
Classic - start og stop Classic og adgang til OS 9's Æblemenuemner
MenuMeters Network - viser data for netværksforbindelser og genvej til at åbne Netværktøj, Indstillingen Netværk og Internetopkald
MenuMeters Disk - viser disk-adgang og -forbrug m.v.
Skærm - giver let adgang til indstilling af opløsning og antal farver
MenuMeters CPU - viser cpu-forbrug og giver adgang til åbning af Aktivitetsovervågning og Konsol
Højttaler - regulering af lydstyrke
Klokken - viser tid - flere muligheder for visninger - indstilles i Systemindstillinger ->Dato & tid
Dannebrog - vælg tastaturlayout og indtastningsmetode - indstilles i Systemindstillinger -> International -> Tastaturmenu
Spotlight - Klik til søgning med Spotlight

Trykfejl i dialog

Det er altså ikke kun mig, der, når jeg lokaliserer programmer, kommer til at skrive forkert. Apple gør det også.
Det skal siges, at jeg er rigtig glad for, at Apple har oversat deres styresystemer m.v. til dansk, og der er nærmest ingen fejl deri.


Det er jo heller ikke, fordi fejlen er alvorlig; mere bare sjov.

tirsdag, juni 26, 2007

Ny Firefox på vej

Hos ars technica er det muligt at læse  om indhold i den kommende Firefox 3.0 browser. Det ser rigtig godt ud med flere spændende nyheder.

Måske til efteråret.

Den nuværende alfa-version kan hentes hos mozilla; men det anbefales ikke til almindelig brug. Og husk backup af dine indstillinger, hvis du alligevel gør forsøget.

lørdag, juni 23, 2007

Logiske hovedbrud etc

Faldt lige over kalkulu.dk, som dagligt leverer forskellige logiske opgaver.

Og så kan man hente opgaver ned som pdf eller løse dem online.

fredag, juni 22, 2007

Børnesikker browsning m Gluble

På mediamac i dag så jeg en udvidelse (Gluble) til Firefox, der skulle give børnesikker browning.
Udvideselen er godt nok kun i beta - og det måtte jeg sande, da jeg havde installeret den.

Den slog ALLE mine udvidelser i Firefox til, og den gjorde Firefox sløv (men det hænger måske sammen), så den får lov at ligge, til den er blevet mere stabil. Men det så egl. smart nok ud.

torsdag, juni 21, 2007

Firmasalg

Efter at jeg oprettede firma (Dyhr Support), er jeg begyndt at blive ringet op fra forskellige andre firmaer, der vil sælge mig et eller andet. Ja og jeg er også blevet tilsendt forskelligt materiale.

Lad mig se, først kom der fra A-kasserne: ASE og én til - de sendte begge breve.
Så fik jeg en opringning fra et eller andet selskab, der solgte opslag i telefonbogen. Det var nok/måske et rigtig stort selskab; men jeg fik aldrig tjekket det.
Sælgeren var lige lidt for smart, for han startede med at ville opdatere mine oplysninger, og så bagefter kom han i gang med at mene, at jeg så skulle have det her smarte optag; som næsten lød som om, vi allerede havde en aftale - det er ikke god skik efter min opfattelse; men jeg fik da også talt ham fra det.

Den anden dag ringede et teleselskab og mente, at de havde en gratis mobiltelefon til mig - det viste sig naturligvis også bare, at det kun gjaldt, hvis jeg lige flyttede mit nummer til dem og bandt mig for en periode til et eller andet stort beløb.
Jeg undlod ikke at gøre opmærksom på det suspekte og tæt på løgnagtige i hans måde at sige tingene på; men han undskyldte med, at sådan skulle de sige.

Og så i dag blev jeg ringet op fra find.dk - som faktisk findes; men som jeg ikke kendte - og forsøgt overbevist om, at jeg skulle købe mig eksponering på deres side. Nej det gjorde jeg heller ikke, selvom han sagde, at de havde så og så mange unikke besøg. Men han optrådte ikke specielt professionelt, talte snyde hurtigt og snublede over sine lange ord, og sad i et callcenter, hvor de andre (og han sagde, at de kun var to) pjattede og var useriøse i baggrunden. Det er altså ikke befordrende.

Mit firma er ikke så stort; og jeg tror faktisk ikke, at jeg får kunder, der vil have Macsupport eller korrekturlæsning og sproglig vejledning, ved at blive optag i telefonbøger på nettet, hvor jeg skal betale 4-8.000 kr om året.

Men måske har jeg tænkt forkert?

onsdag, juni 13, 2007

Jyske dialektord - slog (en slambert)

Zenia benyttede ordet en 'slog' om sig selv, hvis hun havde nægtet sin datter noget. Jeg kendte ikke ordet, og det var heller ikke alle andre, der gjorde.
En af de kommenterende ærgrede sig over, at Den Jyske Ordbog ikke er nået så langt endnu, så jeg skannede lige to sider fra Feilbergs "Ordbog over det jyske almuesmaal" og Espegaards "Vendsysselsk ordbog" til forklaring.

Feilberg:


Espegaard:

onsdag, juni 06, 2007

Århus Stiftstidende d.d.

Skræppebladet, som jeg er redakttør for, og jeg selv, er i Stiften i dag.

På hjemmesiden som 3 artikler:

Beboerblad i kirg med sin direktør - køb adgang eller læs den på papir

Blad og boligforening på kollisionskurs- køb adgang eller læs den på papir

Boligforening ejer bladet - køb adgang eller læs den på papir



Desværre kan de altså ikke pt læses direkte på nettet; men det handler om Sonnesgåden, en afdeling i Brabrand Boligforening, som tilsyneladende har haft alvorlige problemer med administrationen, hvad der kan ses af artiklen i Skræppebladet og et læserbrev i Stiften 10/5.



Sagens udvikling er interessant ud fra en journalistisk og ytringsmæssig vinkel.

tirsdag, juni 05, 2007

Mystiske kommentarer

Nej jeg hentyder ikke til almindelige menneskers mere eller mindre underlige tankerækker, der på nogle blogge optræder som kommentarer til blogindlæg og andres kommentarer; men jeg tænker på de underlige udenlandske kommentarer, som bla. Anne har fået af (det var vist på spansk eller portugisisk), og som jeg også fik én af her i går.
Den kom som kommentar på forrige postering og var skrevet af en blogger-bruger hady; men vedkommende har ingen fornuftig profil - den handlede om hans religion og hans syn på, hvilken skaber der er fornuftig; men den var på engelsk og tydeligvis ikke fornuftigt relevant på min blog.
Kan man "anmelde" folk for blogspam til google/blogger mon?

søndag, juni 03, 2007

En mærkelig uge

Den seneste uge sluttede helt forkert:
Der skulle have været sommermarked på vores skole; men det blev aflyst pgr af døsfald.
En mor og hendes lille datter blev kørt ned i onsdags og døde derefter. Barnet gik i børnehaven og havde flere søskende på skolen.
Ulykken har berørt os alle dybt. Det er jo en lille skole, hvor vi alle kender hinanden.
Der har længe skullet gøres noget ved trafikken på vejen; måske bliver der så snart gjort noget ved en cykelsti; men i bund og grund er det jo ikke den rigtige løsning.
Det burde være sådan, at bilerne ikke havde brug for at køre så hurtigt og så mange, at der skete den slags ulykker.
Men det kræver en større indsats end at bygge en cykelsti, og i bund og grund er det også den samme udvikling, der gør, at der bliver snakket om at udvide motorveje i stedet for at udvide jernbanenettet og den øvrige kollektive trafik - eller "bare" hjælpe folk/arbejdsgivere til, at man kan arbejde i sit nærområde.

lørdag, juni 02, 2007

Legebørn

Thomas mindede mig den anden dag om, at jeg havde gået til EDB med min mor for rigtig mange år siden. Det var på AOF eller noget i den stil, og det var ikke tekstbehandling eller regneark, som man nu går til i dag; nej det var skildpaddeprogrammering. Ja det var vist, hvad vi kaldte det; men sproget hedder jo i virkeligheden Logo.

Jeg gav mig så til at lede efter, om der ikke fandtes nogen Logo-fortolkere til Mac og faldt først over XLogo, der er meget simpelt - har menuerne oversat til dansk, og er nemt at finde ud af.
Det har vi så leget lidt med i dag og i går, og tegnet et lyn, en stol og nogle sjove firkanter og buer. Blandt andet kiggede vi på, hvor mange stykker en figur skal bestå af, for at man ikke kan se, at den har kanter.

Søren lavede for eksempel en fin figur med denne kommandorække:


penup
forward 100
right 90
forward 100
pendown
right 135
repeat 4 [forward 50 right 90]
left 45
forward 80
right 45
forward 50
right 90
forward 50
right 45
forward 80
right 135
penup
forward 50
pendown
right 45
forward 80


Men så irriterede det mig, at jeg ikke kunne finde ud af at definere en variabel, der kunne ændres undervejs, og jeg ledte efter lidt mere avanceret en fortolker. Det førte mig til ACSLogo - Allan C Smiths fortolker - der er temmelig avanceret. Den kan både regne, skrive bogstaver, lave lyde og læse højt! Udover at den altså kunne arbejde med variable, der skifter værdi.
Det kommer jeg til at bruge lidt legetid på ;=)

Der findes naturligvis også fortolkere til både Windows og Linux, så bare klø på, og fortæl gerne, hvad I får ud af det - for nu går jeg ud fra, at jeres barndomsminder også kommer rendende ;)

fredag, maj 25, 2007

Støv på hjernen

På hvis blog var det mon, at vi snakkede om den gamle film med Dirch Passer som vicevært? »Støv på hjernen« hedder den, og den bliver sendt i morgen (lørdag 26/5) aften på DR1 fra 20-21.40.



Kender du den ikke, så glæd dig, og kender du den, så gense den med glæde ;)

mandag, maj 21, 2007

Cutty Sark i brand

Det store engelske sejlskib Cutty Sark har været i brand i nat og morges. Mere om historien kan læses på BBC NEWS' hjemmeside.



Heldigvis var skibet under renovering (for £25mio), så halvdelen af træværket var slet ikke på stedet. Og tilsyneladende er skaderne ikke uoverstigelige.



Men trist er det alligevel, når sådanne smukke træskibe bryder i brand.

søndag, maj 20, 2007

Flickr-lysbilleder

Der findes et par muligheder, hvis man vil præsentere sine billeder fra flickr på en anden side; man kan på sin flickr-side lave et lille mosaikbillede, som man kan sætte på sin blog, hvor ens billeder skifter, eller man kan benytte en ny tjeneste: flickrSLIDR.

Det laver nogle fine lysbilled-shows.

Udvidelser til Firefox-1

Jeg tænkte at skrive lidt om, hvilke Firefox-udevidelser, jeg benytter mig af; så først en liste over de aktive og de passe, som jeg har haft prøvet; der er lidt smånoter på nogle af dem; mere følge i specifikke posteringer, tænker jeg.

---De aktive:
Adblock Plus - genial til at fjerne reklamer, som jeg ikke gider at se på, er rimelig at indstille og nem at slå fra for en side/et websted, man gerne vil se alt fra.
Adblock Plus: Element hiding helper - en udvidelse til Adblock Plus, der giver let adgang til at vælge, hvad der skal skjules af Adblock Plus
Better Gmail
Better Greader - ændrer udseende på Google Reader (ligesom div GreaseMonky og Stylish-scripts)
British English Dictionary
coComment - samler alle de kommentarer; man lægger på forskellige blogs på ens egen side hos cocomment, så man også kan følge med i andres besvarelser på kommentarene
ColorfulTabs - lægger forskellig farve på de små faner, så de ser fine og forskellige ud
Configuration Mania - Giver en pænere og nemmere forståelig adgang til Firefoxes indstillinger, der ellers findes ved at skrive about:config i adresselinie.
CookieSafe
Danish Dictionary
Dictionary Switcher - med en lille tekst i linien i bunden kan man nemt skifte mellem, hvilken ordbog der bruges til stavekontrol på de enkelte sider.
DOM Inspector
DownloadHelper
DownThemAll!
Enhanced Bookmark Search
Foxmark Bookmark Synchronizer
Google Toolbar for Firefox
GooglePreview - viser et oversigtsbillede over de hjemmesider, som googlesøgninger finder
Greasemonkey - kode, der vha af scripts, ændrer indstillinger/udseende m.v. på besøgte sider, enten for et enkelt eller mere generelt.
Growl Notifications - lader Firefox sende beskeder til brugeren gennem Growl
Link Alert - ændrer musemarkøren, så den viser hvilken arkiv-type et link henviser til: word-dok, zip-arkiv mmm
MR Tech Local Install - en masse forrygende indstillinger bl.a. session-saver m.v.
no-referer
NoScript - Blokerer for afvikling af javascript på alle sider, undtagen dem, man selv markerer som sikre. I første omgang er der noget opsætning; og så er ens browsning sikrere
PDF Download - tillader at PDF-arkiver åbnes direkte i Firefox i stedet for at blive downloadet (et lidt sært navn til udvidelen; men funktionen skulle være der)
SafeCache - beskytter ens cache på sammen måde som SafeHistory
SafeHistory - beskytter ens historie, så kun de sider man rent faktisk har besøgt kan se sider, som den selv refererer til - eller sådan noget i den stil.
ScribeFire - genial til at poste til sin blog med med henvisning til andre sider etc
Session Manager - giver mulighed for at genoprette de sidste par grupper af browser-tabs, hvis Firefox skulle gå ned
Stealther
StyleSheet Chooser II
Stylish
Tab Mix Plus
Target Alert - Føjer et lille ikon til alle links, så arkivtypen, der linkes til, vises
Window Resizer - er genial, når en eller anden dum popup har fjernet ændre-str.-hjørnet - eller hvis man skal se, om en side er god i en given opløsning.

--- Og de inaktive:
All-in-One Sidebar
Anonymouser
asdf
BlogThis
Cacheviewer - giver adgang til på en relativt overskuelig måde at se, hvad der ligger i cachen af f.eks. mediearkiver.
Codetech
CuteMenus - Crystal SVG
Deepest Sender
del.icio.us
Download Statusbar
FEBE - Firefox Enviroment Backup Extension
Firebug
Fireflix
Firefox Showcase
FireFTP
FlashGot - den koster penge at bruge fuldt ud
FoxyTunes - betjen iTunes og andre medieafspillere gennem statuslinien i bunden af Firefox-vinduer.
GoogleBrowser Sync - har givet mig problemer med at synce mere end en maskine - og så er idéen ligesom væk ,( Var ellers smart - måske bedre, nu den er opdateret.
Google Notesbog - den forhindrede mig i at vælge og kopiere tekst
httpOnly
Html Validator
Hungarian Dictionary
ImTranslator
LinkedIn Companion for Firefox
Location Bar2 - gør det nemmere at manøvrere baglæns på et site i adresselinien.
McAfee SiteAdvisor - lægger et lille ikon, der fortæller, om det besøgte site indeholder irritationsmomenter, overfalder dig med SPAM, hvis du opgiver din e-postadresse, indeholder farlige downloads m.v.
MyStickies - tager en masse ressourcer og giver lang load-tid
Newton Book Reader - ikke kompatibel med FF 2
Ook? Video Ook!
OPML Support
Pageaddict - viser statistik over sidebesøg mv.
PwdHash
Resizable Form Fields - lader mig ændre størrelse på tekstfelter på alle sider.
Sage
Search Marker - sætter små mærker i siden af den aktuelle sider, dér hvor de søgte ord optræder
Screengrab! - giver mulighed for at tage et skærmdump af aktuel frame eller hel hjemmeside.
Server Spy - fortæller i bundlinien hvilken server, siden serveres af
StyleSheet Chooser Plus
Tab Scope
Tabbrowser Preferences
Talkback - jeg er træt af at se på dens meddelelser, når FF går ned.
Timetracker - viser tidsforbrug per site m.v.
United States English Dictionary - det må vist være nok med en engelsk ordbog
VideoDownloader
Web Developer

lørdag, maj 19, 2007

Jeg bruger nærmest aldrig Dashboard...

... i stedet bruger jeg Amnesty og Yahoo Widget Engine, så jeg fulgte vejledninger på LIfehackers side: How to turn Mac OS X Dashboard off og slog Dashboard fra, hvorefter jeg højre-klikkede (eller CTRL-klikkede på dens ikon i Docken og valgte "fjern fra Dock").

torsdag, maj 17, 2007

Sikkerhedsråd

Jeg kom gennem gratissiden til Beredskabsstyrelsens side, hvor man som skole kan bestille materiale til bh.kl-1.klasse og 4-5.klasse om brandsikkerhed.



Fra den hjemmeside, der er lavet i den forbindelse er der link til en brochure, man gratis kan downloade om Børns sikkerhed.



På omtalte hjemmeside hjælper Kaj og Andrea de små børn med at blive klare over, hvordan man skal reagere i forbindelse med brand. En rigtig god idé.

fredag, maj 11, 2007

Skrammel - hold dig fra det

Der var en gang, hvor jeg vist af vanvare kom til at melde mig til noget commuunity-noget, der hedder sms . ac. Man kunne så sende gratis sms'er - og det var jo smart nok. Konceptet er noget med vennelister og sådan lidt myspace/linkedin/m.v noget.

Jeg har ikke brug det, bare ikke husket så meget på det. Men så i dag, kommer der en mail med en opfordring til at logge mig ind, fordi en eller anden, har sendt en "friend request" - nå ja fint nok, så må jeg jo hellere kigge, om det er spam eller et virkeligt menneske. Og hvad mødes jeg så af? Ja en tåbelig browser"fejl", der fortæller mig, at siden ikke duer med Firefox, kun med Explorer til Windows! Hverken Camino, Safari eller for den sags skyld Explorer til Mac vil noget. Og jeg kan ikke huske, hvilken browser, der kan lade, som om den er noget andet. Og jeg vil ikke åbne min VPC for at se efter. Så kan de have det så godt.
Og advarslen er givet videre:

Drop dem!

onsdag, maj 09, 2007

Nørderi

Faldt lige over - gennem en eller anden blog, jeg ikke husker mere - STAR WARS ASCIIMATION. Det er altså sjovt ;)

Jeg er C++, hvad er du?

Jeg har lige taget en test - øh det lyder lidt suspekt - men det var såmænd bare for at finde ud af, hvilket programmeringssprog jeg er. Klik selv på linket under billedet og find ud af dit sprog ;)

You are C++. You are very popular and open to suggestions.  Many have tried to be like you, but haven't been successful
Which Programming Language are You?


I øvrigt kan man også undersøge, hvilket operativsystem m.v man er.
Seriøst? Nej absolut ikke, men meget hyggeligt ;)

tirsdag, maj 08, 2007

Adgang til Apples Remote Desktop via kommandolinien

Jeg roder jævnligt med at betjene Macer fjernt fra deres skærm og tastatur, og så er det rart med Apples Remote Desktop (eller en VNC-klient, som jeg også har skrevet om før); men bl.a. kan ARD (Apple Remote Desktop) bruge kun gråtoner, som gør det hele meget hurtigere.

Men engang imellem opfører serveren sig underligt, og så kan det være lidt svært at logge ind eller fjernbetjene. Heldigvis kan man, hvis man har en administratorkonto på maskinen og har slået ssh-adgang til, genstarte ARD-serveren med en enkelt kommando i Terminalen.

Læs mere om det hos bynkii.com eller hos Apple selv.

Simpleste kommando (som skal stå på én linie!) er:

sudo
/System/Library/CoreServices/RemoteManagement/ARDAgent.app/Contents/Resources/kickstart -restart -agent

God fornøjelse.

mandag, april 30, 2007

Spørgeskema om webdesign

Er du webdesigner, og har du lyst til at svare på et par spørgsmål om dit job og måske vinde en iPod?

Så klik på billedet eller overskriften og vær med.

onsdag, april 25, 2007

En imponerende liste om VNC

Denne side indeholder nyttige informationer om forskellige muligheder med VNC



The Tao of Mac - VNC

GUI til launchd

Macworlds side

er der under overskrift "Automatically restart a crashed program" en vejledning i at bruge launchd til den slags. Man kan gøre det ved håndkraft eller benytte det gratis program Lingon.

Tips til Photoshop

Lifehacker er der i dag en opsummering af tips og tricks til Photoshop. Blandt andet 111 gratis plugins og fine vejledninger til at lave silhuetter, farvetemaer m.v.

tirsdag, april 24, 2007

Spotlights virkelige muligheder

Mac OS X har en funktion indbygget med et lille forstørrelsesglas i menuen; men som Matt skriver nendefor, fungerer det altså desværre ikke perfekt.

Men det ser ud til, at Matts grænsefalde er værd at undersøge nærmere.



Matt Neuburg's Home Page Bottom Frame

NotLight
A simple Spotlight front-end substitute. I wrote this because I got sick and tired of Tiger's lousy Spotlight interface. The magnifying-glass menu is a fake menu; it behaves oddly, and doesn't show all the matches. The Spotlight window looks like something from the Windows world: it works like a web browser, you can't easily navigate it with the keyboard, you have to keep pressing the "i" buttons just to learn where a file is, and so on. The Finder window requires that you jump through all sorts of hoops just to find a file by name. Worst of all, none of these front ends give you access to the real power of Spotlight: they automatically do wildcard searches, they don't let you do exact searches, they don't let you specify case-sensitivity or word-based searches, and they don't let you construct complex boolean searches with AND, OR, and NOT (or if they do, it isn't clear how).
So I wrote this substitute, in order to access the real Spotlight. You can do any kind of Spotlight search; seven search keys are built in, and you can add more, and you can even view and edit a search as text if you like. You can use wildcards or not, specify word-based, case-insensitive, and diacritic-insensitive searches, and construct complex searches with AND, OR, and NOT. A Date Assistant translates dates into Spotlights query langugae for you. Results are a simple list of filename and paths. Download it here.

En falsk email, der indeholder virus

Jeg fik den også forleden, den sære email tilsyneladende fra fedex. Men det var altså en mail med en vedhæftet virus.



Desværre er der ikke så mange antivirus-programmer, der fanger den endnu; men se her hos prebstar.dk, at clamAV er én af de få.



Det er den, som clamXav er bygget på.



I øvrigt kan virusen vist ikke umiddelbart skade en Mac, men det er da kedeligt at sende den videre til sine venner med Windows.

lørdag, april 21, 2007

Tillykke

Tillykke med fødslen til hele familien.



fredag, april 20, 2007

Google-bøger

Det var dog ganske fantastisk, hvad Google finder på.

Nu har de lavet en side, hvor man kan søge i bøger, og resultaterne viser faktisk indholdet af de pågældende bøger.



Overvejede lige, om man kunne finde en opskrift på snaps af forskellige slags; men det gav et hav af mærkelige hits, så en søgning på brændevin resulterede i færre; men dog ingen brugbare hits (med hensyn til fremstilling af snaps).



Til gengæld fremkom denne interessante bog af Rasmus Rasks søn i form af Rasmus Rask utrykte afhandlinger.

onsdag, april 18, 2007

Fold-selv papiræsker

Man kan finde mange sjove ting hos Lifehacker. I dag blev det en opskrift på papiræsker.



How to fold a paper gift box - Lifehacker

tirsdag, april 17, 2007

VPN på Mac

For mig har VPN altid været lidt en jungle, men af Lifehackers side ser det ud til at

være praktisk muligt vha Hamachi.

Også dette skal testes.

Flere brugere med VNC på én gang

OS X kan jo normalt ikke finde ud af at have flere brugere logget ind, hvis de samtidig skal bruge den almindelige grafiske grænseflade.

Men det kan faktisk lade sig gøre ved hjælp af VNC - bare man benytter Vine Server fra Redstone Software. Man skal have Hurtigskift af bruger slået til, og alle de ønskede brugere skal være logget ind på forhånd; men så skulle det også virke.

Jeg skal have det testet af; men det lover rigtig godt.

Fælles arbejdsbord

På Tao of Mac, så jeg Collanos Software Home omtalt.

Det er et krydsplatformsprogram, hvor man kan dele dokumenter, diskutere dem online, køre versionskontrol m.v.

Microsoft kører et tilsvarende produkt groove. Men Collanos er frit.

Så mangler jeg bare at få det testet ;)

fredag, april 13, 2007

Lingvister

Det er da nu alligevel lidt sjovt, næsten lige da jeg var begyndt at sælge Kristeligt Dagblad fik jeg Rie, som var begyndt på lingvistik nogle år (en del, vel) efter mig ud som emne, og i dag traf jeg en Louise, som er på overbygningen og var starter året efter, at jeg blev færdig.
Ingen af de to ville dog købe et abonnement af mig ;(

En fin lille stabel brænde

Brændestabel
Sådan omtrent en gang om dagen, griber jeg i vores brændestabel og kløver en portion som på vedlagte billede
Det giver så varmen til en hel dag - ja først lidt til mig, og så resten i brændeovnen.
Fint ser det da ud ;)

tirsdag, april 10, 2007

Synkronisering af mapper

Jeg bruger en del udvidelser i Firefox, og læste her på Lifehackers, hvordan man kan synke sine greasemonkey scripts, og vel for den sags skyld alt muligt andet på tværs af maskiner og platform (Mac/Win). Der er den lille hage ved det, at det er Microsoft, der stiller tjenesten til rådighed, og om det så skulle være meget værre end at bruge Googles browser sync, som jeg tidligere har omtalt, og som pt ikke fungerer særlig godt, ved jeg så ikke lige

.

mandag, marts 26, 2007

Skal du undervise på en steiner-skole?

Kunne du tænke dig at undervise på en steiner-skole, og passer dine kvalifikationer af både faglig og menneskelig art, så er der ledige stillinger på Rudolf Steiner Skolen på Midtsjælland.

Skolen ligger i det skønne Midtsjælland med eget trinbrædt på Høng-Tølløsebanen.

søndag, marts 25, 2007

Mangler du sjove billeder af dig selv?

Har du stået foran én af de der nye Mac'er med indbygget iSight og undret dig over, hvad det dog var, der lavede de der sære billeder af dig? Roteret, spejlet og med underlige farver?

Programmet, der følge med disse Mac'er, hedder Photo Booth; men har du det ikke, kan du også bare besøge sigost.com, hvor du kan opnå lignende effekter, bare du har et webcam sluttet til din computer.

Men jeg kan godt nok ikke lige gennemskue, hvordan man så gemmer billeder de her sjove billeder.

Til lykke OS X

Tjah,meget andet er der vel ikke at sige til det ;)

Læs nærmere hos TUAW.

Nå jo, måske lige, at kagen ser fin ud.



lørdag, marts 24, 2007

Underskrifter mod sommertid i Europa

Det er jo i nat, at vi overgår fra normaltid til sommertid.



Engang var der gode argumenter for omstillingen af urene - der var brug for de lyse timer til at dyrke køkkenhave efter arbejdstids ophør; men det er mere end 50 år siden, at den situation var til stede. I dag ser verden anderledes ud - og der er så mange ting, der sker på et bestemt klokkeslet, at dette tidsroderi påvirker mange menneskers (og dyrs) døgnrytme negativt.



Skulle du være af samme overbevisning, kan du skrive under på en underskriftsindsamling og i øvrigt besøge Landsforeningen mod sommertid.

Altid udpakkede åbn- og gemmedialoger

Macens åbne- og gemmedialoger er som udgangspunkt pakket pænt sammen, så man ikke kan navigere, uden at trykke på den lille pil, gennem sine mapper og diske.

Har man ofte brug for det, kan det være en god idé at udføre en enkelt terminalkommando:



defaults write -g NSNavPanelExpandedStateForSaveMode -bool TRUE



Vil man hellere have den lille udgave, skriver man bare FALSE i stedet for til sidst.



Den fine vejledning findes hos Lifehacker.

mandag, marts 19, 2007

Hjæp Mail til at køre hurtigere

Jeg følger med i The Unofficial Apple Weblog og fandt i dag en omtale af, hvordan man kan få optimeret Mails database.

Kort fortalt kører man fra Terminalen kommandoen:

sqlite3 ~/Library/Mail/Envelope\ Index vacuum;

Men HUSK at have Mail lukket først, og det virker i hvert fald under OS X 10.4, men vist også før. Gør det på eget ansvar ,) På hjemmesiden findes der henvisning til et lille gratis program, man kan hente, så ovenstående kan køres uden Terminalen.

Men min database mindskedes fra 17Mb til 15Mb, og Mail åbnede hurtigere.

Hele posteringen om emnet

fredag, marts 16, 2007

Tilbehør til iPhoto opdateret

Så kom der en opdatering til dette lille stykke herlige software, der gør nøgleord til en leg i iPhoto.

Apple opdaterede forleden til version 6.0.6 og Keyword Assistant for iPhoto er netop også blevet opdateret.

Hent det, og opdag, hvor nemt og smart det er at tagge dine billeder.





powered by performancing firefox

tirsdag, marts 06, 2007

Opdatering af programmer

I dag ser jeg, at både Apples Software Update melder om opdateringer af iTunes og Quicktime, og at der ligger besked til mig, om at ClamXav og SpamSieve begge er blevet opdateret.
De findes begge på dansk (det er mig, der lokaliserede dem ;-)), og de kan hentes ved at klikke på dem her tidligere i teksten – det er direkte links til nyeste versioner i form af .dmg-diskbilleder.
Er du nysgerrig på, hvad jeg ellers har oversat, så følg linket i højre side.

onsdag, februar 28, 2007

CD-covere

Vidste du, at iTunes ud over at spille musik, hente podcasts og vise videoer også kunne printe CD-covere?



Jeg gjorde ikke, mnen blev væsentligt klogere af denne artikel:



appleJAC Macintosh Users: Printing a Jewel-Case Insert



Det ser jo smart ud, så man kan lave finde CD'er ud af de sange, man køber på ITM.

Google Browser Sync

Skifter man rundt mellem flere computere, hvor man gerne vil have adgang til sine bogmærker etc inde i Firefox, så findes der et par forskellige løsninger.

Jeg har et stykke tid brugt Google Browser Sync, som fungerer fint; men på det seneste er begyndt at gøre underligt, hvis jeg har begge maskiners browsere åbne samtidig. Tidligere gjorde den bare den enes sync inaktiv, og så måtte man synce manuelt, hvilket koblede den anden af - fint nok, og ingen problemer i det; men for noget tid siden, begyndte den at melde fejl, når man åbnede den ene af browserne igen. Og løsningen var ikke bare ar genetablere forbindelsen til GBS vha emnet "reconnect", man er simpelthen nødt til at slå sync fra, og så slå det til igen. Øv hvor besværligt; men det ser ikke ud til, at date forsvinder, heldigvis.

Gamle æble-manualer

Hvor dejligt.

Er du som jeg lidt nostalgisk med gamle Apple hardware? Men er din brugsanvisning blevet væk? Eller har du bare lyst til at "bladre" i de gamle. Så kig på Apples hjemmeside, hvor de kan findes som PDF'er.

Jeg blev opmærksom på dem gennem brugergruppen AppleJAC's hjemmeside, hvor de den 9. februar skrev om emnet.

tirsdag, februar 27, 2007

Fine bogstaver

Inspireret af Thomases posteringer på sære sprog, søgte jeg efter runealfabeter og fandt runeskriften Gullhornet, som er freeware og kan benyttes på både Mac og Win. Det indeholder tegnene fra det ældste runealfabet inkl de anglesaksiske og frisiske runer.



Fra samme side er der link til en skrift med yngre runer fra flere forskellige lande, blandt andet Grøndland og Island Den skrift hedder Gullskoen.



Begge skrifter er tilgængelige som både TrueType og Postscript.



Det er muligt at se en oversigt over tegnene på de tillinkede PDF'er. Og vil du se flere runer og læse mere om dem, er der rigtig meget fin information på Arrild Hauges side, der også indeholder informationer om førkristen tradition og folketro i Norden.



Jeg glæder mig til at skrive fine ting med runer ,)

søndag, februar 25, 2007

Læse og skrive NTFS-enheder på Mac

Apple har ikke selv lavet understøttelse for skrivning til enheder, der er formatteret med NTFS - det er der så ved at komme nu, som man kan se hos macosxhints.com, hvis man vil benytte MacFuse. Den kan installeres under Fink; men er ikke færdigudviklet endnu; så det er for egen risiko.

lørdag, februar 24, 2007

Sne på banen


Det er en værre historie med sneen på vores lokale jernbane. Der har kun kørt ét tog i dag. Det er DJ's M?-lokomotiv der var en tur her forbi, som det ses på billedet kl 17.15. Det kom tilbage igen kl. 18.20 på vej mod Tølløse. Formodentlig har det været lige vest for Ruds Vedby, for på VL's hjemmeside kunne man lidt efter læse:

Lørdag d. 24/2-2007 kl. 18,00.

Som følge af vejrsituationen er al drift på Odsherredsbanen og Tølløsebanen indstillet resten af lørdagen.

Tølløsebanen:
Det ser p.t. ud til, at driften på Tølløsebanen kan genoptages søndag morgen over delstrækningen Tølløse - Ruds Vedby.
Vi håber meget på, at hele Tølløsebanen kan være i drift i løbet af søndagen.

Odsherredsbanen:
Søndag morgen vil driften fortsat være indstillet på hele strækningen. Snerydningsopgaverne fortsætter, og vi håber meget på, at togene igen kan begynde at køre på Odsherredsbanen i løbet af søndagen.
Det bliver spændende at se, hvornår det første ordinære tog kommer her forbi.

I øvrigt kan man på TV2's hjemmeside se, hvordan VL's snerydnings MX kørte fast i en snedrive ved Grevinge på nordbanen i går i løbet af dagen.

Sne på sporet

Siden i går har der slet ikke kørt tog på "vores" lokalbane; og på
banens hjemmeside kan man læse flg:
Som følge af vejrsituationen er al drift på Odsherredsbanen og Tølløsebanen indstillet indtil videre. P.t. koncentrerer vi os om rydde de massive snemængder samt frigrave fastkørte tog og få disse optøet og klargjort på banernes værksted i Holbæk. Som situationen er p.t., så ser det ud til, at driften delvist kan genoptages i løbet af i dag lørdag - nærmere følger om mulighederne. Websiden vil løbende blive opdateret. Aktuelle driftsoplysninger fås på telefon nr. 59485028.

Det er en værre redelighed, og der har været så underligt stille, når der ikke et par gange i timen er kommet et tog forbi.
Nu er det så blevet isslag, og alting er glat, så her er meget meget stille ,-)

torsdag, februar 22, 2007

Snestorm over Danmark

Efter snestormen
I forgårs varslede meteotologerne snestorm til i går. Den ramte ikke os før ud på aftenen; men så begyndte politiet at fraråde udkørsel. Her til morgen lå der så så meget sne, at de stadig frarådede det, og skolerne er i dag lukket på det meste af Sjælland nord for Ringsted.

Her i byen så der i formiddags ud som på vedsatte billede. Nu skinner solen så lidt mere, og der er blevet fejet sne af vejene.

En fantastisk måne

På min side hos Google abonnerer jeg på daglige billeder fra NASA.
I dag forestiller billedet Io's overflade på den side, der vender væk fra Jupitor.
Klik på denne posts titel for at se billedet på NASA's side. Der er i øvrigt rigtig mange rigtig flotte fotos og oplysninger på ders sider i øvrigt.

mandag, februar 19, 2007

"Sjove" alfabeter




På hjemmesiden Rist runer med Dansk Historisk Fællesråd er det muligt at få en vilkårlig tekst omsat til runer.

Jeg kan ikke lige gennemskue, hvilke runer, der præcist er tale om: er det de danske, norske eller svenske? Og der er jo da mindst 2 danske udgaver; men fint ser det ud.

Kan du gætte/læse, hvad der står på billedet?

onsdag, februar 14, 2007

Sikkerhedsopdatering igen igen

Så kom der igen en opdatering fra Mircrosoft til Officepakken - det er ved at være lidt træls.

Men bruger du også Mac og Officepakken, så hent Microsoft Office 2004 for Mac 11.3.4 Update her.

Sært i øvrigt, at den er oversat til svensk, men ikke dansk - vi er da flere danskere, end der er svenskere.

mandag, februar 12, 2007

TV2 i QuickTime på Mac

Prop denne url ind i QuickTime Player, og du har TV2Live på din Mac.
Nogen der har links til andre TV-programmer?

søndag, februar 11, 2007

3D-modeller

Hvad man ikke kan finde på nettet - og hvad som Google ikke producerer af sære programmer.
Jeg er lige faldet over Google SketchUp, hvori man kan lave 3D-modeller af huse, landskaber m.v og så placere dem i GoogleEarth bagefter ;-)
Det må jeg lige have checket ud.

lørdag, februar 10, 2007

Apples Newton Message Pad

Det er jo egentlig ret urtroligt: for mange år siden (rigtig mange i edb-alderen) lancerede Apple deres første PDA, Newton'en. Den kom i flere varianter, endog én med tastatur (den ligner en miniudgave af dametaske-iBook'en ;-))

Der findes flere sider på nettet med hard- og software og beskrivelser og vejledninger til disse maskiner, der også for længe siden holdt op med at blive understøttet af Apple.

Det mest imponerende er, at der stadig udvikles på begge dele til dem, så de kan tilsluttes både bluetooth og wifi-udstyr!



Nyeste skud på stammen af sider om disse små herligheder er www.newtonresource.co.uk, der er et besøg værd.

fredag, februar 09, 2007

Udvid Adressebogens funktioner

Adressebogen arbejder fint sammen med iCal, hvis man f.eks. opretter en fødselsdagskalender; men på denne side
er der lidt ekstra i forbindelse med datoer i Adressebogen.

torsdag, februar 08, 2007

Videoformater på Mac

Det kan være lidt af en jungle at finde rundt i de udvidelser, der kan få Quicktime til at afspille alle mulige og umulige formater; men det hjælper en del at installere Perian - The swiss-army knife of QuickTime® components og Flip4Mac.

torsdag, februar 01, 2007

Googles billedsøgning er opdateret til det værre?

Google udvikler jo hele tiden på deres tjenester. En af de måske lidt trælse er, at de har lavet om på billedsøgesiden, så man ikke længere umiddelbart under billederne får oplysninger om størrelse og site, som billedet ligger på.



Det er der så nogle, der har været hurtige til at finde ud af, hvordan man får tilbage igen ved hjælp af en udvidelse til Safari, Firefox og de andre store browsere.



Første stop er MacOSXhints - så er dette plugin, og userstyles.org, hvor der står, hvad man skal bruge det til ;-)



God fornøjelse

mandag, januar 29, 2007

Mac og digital signatur

Jeg ledte efter, hvordan man kan signere en tilfældig fil med sin digitale signatur og faldt så over det allersidste indlæg i tråden på Mediamac: Digital signatur Mac/Eksamenstilmelding, hvilket måske løser et andet problem for mig omkring en hjemmeside, hvor jeg ikke kan logge ind med min digitale signatur, fordi den bare løber i ring;(

torsdag, januar 25, 2007

Offentlige certifikater

Har du som jeg en digital signatur, så kan det jo være praktisk at bruge den til at sende krypterede e-breve til andre mennesker og offentlige steder.



En del offentlige steder har de deres signatur liggende til nedhentning; men det er ikke alle deres adresser, hvis signaturer, man kan finde - og det er jo ikke sikkert, at man har modtaget en signeret besked fra folk, som man har deres offentlige nøgle.



Heldigvis findes der en side, hvor man kan søge efter offentlige nøgler til den danske digitale signatur; men jeg bliver ved med at glemme adressen, så nu måtte jeg heller skrive den op:



TDC-certificeringscenter find siganturer. Har man ikke selv en digital signatur, kan man kun finde andres ved at kende deres tilknyttede e-postadresse, ellers må man logge ind, og kan så søge ud fra navn, cvr-nr. m.v.



tirsdag, januar 23, 2007

Mount mapper på fjerne maskiner via ssh

Der står jævnligt mange interessante ting på macosxhints.com, og det er ingen undtagelse i dag, hvor der under overskriften: How to uninstall MacFUSE findes en forklaring på ovenstående. Egl. er det en opskrift til at fjerne macfuse; men en læser har givet en god forklaring til rigtig installation.

Mon ikke det er lidt sikrere end diverse andre former for mappe-mount?

mandag, januar 22, 2007

Penge for links til hjemmeside

Jeg ved godt, at der fra nogle firmaers side hersker uvilje mod, at folk linker direkte til deres undersider, men at de ligefrem sender folk en regning for at have gjort det; det overstiger altså min fornemmelse af rimelighed.



Jeg har respekt for, at man kan synes, at ens oplysninger kommer til at fremstå som nogen andres, når disse andre, kopiere materiale fra ens hjemmeside til deres egen; men at et link til en side er at "stjæle materiale", kan jeg ikke ganske sætte mig ind i.



Men prøv at læse mere på Pers blog og på O’Flaherty 's blog under emnet: »Krak demands money because site linked to them«.



Og så håber jeg ikke, at de bliver sure over, at jeg linkede dertil ;-)



God læselyst.

torsdag, januar 18, 2007

Fjernhåndtering af Machjælp

Gad vist, hvorfor jeg ikke tidligere har opdaget følgende artikel om, hvordan man simpelt kan sætte en andens maskine op, så man kan yde support med deres mus og se deres skærm, uden at man behøver at inevestere i dyr software.



macosxhints.com - How to securely control another Mac over the internet



Men nu kender jeg den da og skal have den prøvet af.

Køb og salg

Så skete det: Den Blå Avis bliver gratis. Indtil nu har det jo kostet penge at få kontaktoplysningerne på sælgerne i den Den Blå Avis; men pr 1/2 kommer den til at blive uddelt gratis i flere butikker m.v. og så bliver det vel også gratis at hente oplysningerne på deres hjemmeside.

Det ser jeg frem til.

lørdag, januar 06, 2007

Danske kalendere

Det gik op for mig forleden, at min oversigt over danske hellig- og flagdage i iCal ikke længere blev opdateret.
Så med hjælp fra nyhedsgruppen dk.eb.mac fandt jeg både kalenderen med ugenumre og den med faste flagdage hos Avalonia og den store over danske helligdage m.v. hos Peter - kig et stykke nede på siden.
Herligt

fredag, januar 05, 2007

DR TV og TV2 News på Mac

Ja, og vil du også se DR TV på Mac'en, så kan det lade sig gøre ved at indsætte URL'ene



mms://drcluster.jay.net/dr1



og



mms://drcluster.jay.net/dr2




i QuicktimePlayer, når man vælger Åbn URL i menuen Arkiv (eller trykker på [æble]+U). Det kræver muligvis (nok), at du har installeret Flip4Mac; men så virker det faktisk også ;-)



Mange tak til denne side hos Cupertino.dk for oplysningerne, hvor man også finder en vejledning til at se TV2 News på Mac'en. URL'en, der skal ind i QuickTime er denne.



Så mangler jeg bare lige den almindelige TV2-kanal på Mac'en, og så er vi ved at være der ;-)

DR Radio i iTunes

Skulle du få lyst til at få lidt ud af dine licenskroner, nu hvor du skal betale medie-licens, og har du en Mac, og vil gerne høre Danmarks Radios netkanaler?

Så er her en fin vejledning til at få dem alle ind i iTunes.
Blog Widget by LinkWithin