fredag, maj 30, 2008

En gratis bog med Photoshop-tricks

Det hører til sjældenhederne, at man får noget gratis; men i dag og frem til 13/6 deler forlaget Sitepoint ganske gratis: "The Photoshop Anthology" ud fra deres hjemmeside.

De skal have ens e-mailadresse, så de kan sende et link til bogen, og de tilbyder, at man får deres nyhedsbreve; men der er ingen tvang.

Det tog lige et par timer, inden jeg fik bekræftelsesmailen med linket i; men nu er den på vej.

søndag, maj 18, 2008

Læsning af blogge og andre feeds

Jeg snakkede med nogle af mine venner og bekendte, om hvordan vi læser blogs (og øvrige rss-feeds).

Jeg har gennem længere tid benyttet google-reader til at læse alle de blogge (og øvrige feeds), som jeg følger med i, og glæder mig over nemt at kunne se, hvor der er skrevet nyt, og de allerfleste steder også at kunne se, hvor der er nye kommentarer.

Det sparer mig for at skulle besøge sider, hvor der ikke er blevet opdateret, og jeg behøver ikke søge gamle indlæg igennem for at se, om der skulle være blevet fulgt op på med en kommentar, og min mailboks bliver ikke fyldt med beskeder om, at der er kommet flere kommentarer til indlæg, som jeg havde skrevet en kommentar til.

Men i alfald den ene af bekendtene var meget uforstående over for, hvordan det virkede ;-), så nu laver jeg lige en brugsanvisning, og håber, at det kaster lidt lys over mysteriet, for det er slet ikke så besværligt endda ,-)

Jeg går ud fra googles online-tjenester google/reader; der er flere andre, og man kan også vælge at bruget et dedikeret program til læsning af feeds. Det væsentlige er, at det man ønsker at læse, skal tilbyde et feed af indholdet (og helst også når vi taler om blogge af kommentarene). Man kan se, om det er tilfældet på forskellig måde.

I Firefox og Safari er der et lille ikon i adresselinien:
Således i Firefox:
Og således i Safari:

og typisk i bloggens sidebar eller bund er der en henvisning til rss-feed.

Men første trin til at kunne læse blogs og kommentarer i google/reader er at have en konto hos google.
Har du en gmail-adresse, en blog hos blogger, eller bruger du en af googles andre tjenester, har du det allerede, og så skal du bare ind på reader-siden: http://www.google.dk/reader - ellers må du oprette en googlekonto først - og ellers er det måske et godt tidspunkt at oprette en helt anonym adresse, som du kan bruge i din kommenteren på andres blogge, hvis du ikke vil komme til at afsløre din rigtige identitet.

Du logger ind med din almindelige adresse og kode, og så er du klar. Vælg indstillinger/settings (afhænger af, hvilket sprog du har valgt) oppe til højre lige ved siden af dit navn og indstil der sprog, og i fjerde "fane", som på dansk hedder 'godter', vælger du at trække det lille billede, der hedder abonner...


op i bogmærkebaren i din browser. Når du så er på en side, der tilbyder et feed, kan du klikke på det nye bogmærke og bliver automatisk "stillet om" til google/reader med det ønskede feed klar til at blive aktiveret.

I Firefox kan det blive endnu nemmere, hvis du installerer udvidelsen "Better GReader", men den dækker jeg ikke lige nu ;-)

God fornøjelse med bloglæsningen.

fredag, maj 16, 2008

Fysik med Mac

Faldt over et program til at lave fysik-simuleringer.

Har ikke fået tid til at se nærmere på det; men det ser sjovt ud umiddelbart.

Mon ikke børnene skal have lejlighed til at prøve det også?

Fandt det på Mactips.org. Udviklers hjemmesiden er her.

onsdag, maj 14, 2008

Office 2004 Opdatering igen igen

Så er den gal med Microsoft og deres Officepakke igen.

Der er igen igen kommet opdatering til Office 2004 til Mac.

Nu ser MS-hjemmesiden da efterhånden næsten overskuelig ud ,-)

Skulle du blive træt af MS Office, så kan du installere nogle af de andre Officepakker: Apples iWork, Apples Pages eller måske det helt gratis Open Office eller Neo Office.. Er du mere nørdet (på den gode måde), kan du selvf også bare installere LaTeX ;-)

søndag, maj 11, 2008

At tagge hinanden

Jeg sendte den lille bogleg videre i går; og ikke én af dem, jeg sendte den til, har taget den op ;_(

Til gengæld har Thomas så taget den, og det skal være ham meget vel ondt - jeg overvejede også, hvor mange, jeg kunne tillade mig at sende den til - og mente at have set, at kodekset er, at man sender den slags opfordringer til 3, så det gjorde jeg; men kun herligt, at andre lader sig friste ;-)

Og et helt andet tag: Glædelig Pinse ;-)

lørdag, maj 10, 2008

En lille leg med bøger

På opfordring af Patrick deltager også jeg i legen (selvom han da vist ikke deltog i den sidste, som jeg sendte til ham. Hrmpf ;-)) med at slå op i den nærmeste bog på side 123 finde den femte sætning og så citere de kommende tre sætninger.

Det er faktisk lidt problematisk, for de er flere bøger, der er lige nære - i tankerne er det Henriettes "Kaiser", der er tættest, for den vil jeg gerne snart læse; men jeg har jo ikke fået købt den endnu - og så er der hylderne på begge sider af mig; men så det må blive den, som jeg rækker armen ud efter, jeg citerer fra i stedet:


"110. Selvspændende Metalpakdaaser. Den i Fig. 146 viste selvspændende Metalpakdaase anvedendes ved Statsbanerne i et meget stort Antal som saavel Stempelstangs- som Glidestokspakdaase. Den udmærker sig ved en ringe Gnidningsmodstand og er i Besiddelse af en vis Bevægelighed, som tillader Pakningen at følge Stempelstangen under dennes Bevægelser.
Om Betingelserne for Pakningens Holbarhed se under Stk. 297"



Tjah, det skulle vist vise, hvad jeg er optaget af for tiden ;-)


Og kan I ikke gætte det, så er det fra "Damplokomotivet og dets Betjening. Lærebog for lokomotivpersonalet", 4. udgave, Kbh 1948. (Tekstdelen, naturligvis).

Og så vil jeg gerne sende denne lille leg videre til omtalte Henriette, til Majsemor og til Anette

fredag, maj 09, 2008

En (vid)underlig trykfejl

Det er da de mærkeligste ting, folk brokker sig over.

Tænk. De blev bedt om at spare 1,7%, men kan desværre kun spare 20-30% i flg. DR's hjemmeside:


Nok er nok. Vi er nået dertil, hvor der ikke kan spares mere. Ud fra det mandat, vi havde fået, kunne vi kun spare på børnenes morgenmad, udflugter og deres legetøj, og da det kun var dette lille område, vi kunne spare på, blev den reelle besparelse ikke 1,7 procent, men snarere 20-25-30 procent, siger Ole Keinicke Christensen.


Tjah, det var jo nok omvendt ;-() Eller også køber de deres mad og udflugter for dyrt ;-)=

tirsdag, maj 06, 2008

Jamen dog

Hvordan mon man skaffer sig trafik på sin blog?

Jo, man kan selvfølgelig begynde at skrive om nogle af de ting, som folk søger på, når de googler. Men det er da meget sjovere at besøge Anne og få hende til at henvise til mig ,-)

Se selv statistikken:




Helt uden selv at røre en finger - eller rettere: det var jo netop ved at røre en finger.

Og så stopper jeg vist her, inden jeg roder mig ud i noget frygteligt sprogligt sludder, som jeg engang var god til, når jeg troede at jeg gav komplimenter, men kom til at fornærme, og slet slet ikke gjorde det bedre, når jeg så prøvede at rette op på det, uha nej.

Bekymrende ;-)

Jeg hjalp hende her med at skille og samle en Mac.

Samtalen kom vist til at blive lidt meget "Det sagde hun også i går"-agtig. (Gad vist, hvis skyld det er, så uskyldige vi begge er?). Det er jo meget sjovt; men det har vist taget lidt overhånd, for nu tænker jeg "Det sagde hun også i går", hver gang andre siger noget - og det er lidt - bare lidt - belastende.

Skam sig.

Ny ordbog - Hurra!

Det er jo herligt som lingvist at se, at der er kommet en ny ordbog.

Og når det så er en så speciel ordbog som en tegnsprogsordbog, er der endnu mere grund til at juble ;-)

Find ordbogen her på nettet - ganske gratis endda - efter den 23. maj.

Jeg glæder mig meget til at studere den, eftersom jeg beklageligvis intet kender til tegnsprog i praksis ud over en lille bitte smule til de amerikanske indianeres tegnsprog, som jeg læste lidt om i forbindelse med et kursus for mange år siden om amerikanske indianeres sprog. (Det var så et dejligt og interessant kursus, som oven i købet skabte et venskab, som nu er blevet genoptaget (du ved selv, hvem du er ;-)) - tak facebook og dgs ;-)).
Blog Widget by LinkWithin