torsdag, juni 26, 2008

Kreativ eller Logisk eller måske bare lidt nørdet ;-)

På føromtalte blog (hovedet på bloggen) læste jeg et indlæg, som skulle kunne hjælpe én til at finde ud af, om man var kreativ eller logisk.

Se først på dette bevægende billede af pigen, der drejer rundt.



Drejer hun højre eller venstre om?

Og nu er det jo så, at jeg faktisk ikke ved, hvad jeg skal udlede af det, som Hovedet på bloggen skriver.

Der står nemlige, at hvis man ser

1) pigen dreje venstre om (med uret), så...
2) pigen dreje højre om (mod uret), så...

Men ingen af delene giver mening, for højre om er med uret og venstre om er mod uret. *SUK*

Hmm, sjovt på den side, som der linkes til - den er svensk - kaldes bevægelserne 'medsols' og 'motsols' - det må altså henføre til solens bevægelse over himlen, og så vil jeg umiddelbart tro - ret mig, hvis nogen er bedre til svensk end jeg ;-) - at 'medsols' betyder højre om = med uret. Og det, skriver svenskeren, skulle betyde, at man brugte sin højre hjernehalvdel mest og derfor var mest kreativ.

I øvrigt er det lige gyldigt, for jeg kan få hende til at "vende" ved at scrolle en lille smule op eller ned på siden. Og det er der også flere af de svenske kommentarer, der giver udtryk for, at de kan få hende til.

Men sjovt er det nu alligevel.

Sjove logoer

Lod lige min nyhedslæser følge et af Google Readers forslag (hovedetpaabloggen.dk, der faktisk er ganske interessant) og fandt der et indlæg om udviklingen af foreskellige firmaers logoer gennem tiden.

Det var lidt sjovt at se, hvor detaljerede de gamle firmaers logoer engang var.

Her er ét af de mange eksempler:




Det gør du nok ;-)

Besøg siden hos netorama og se flere.

onsdag, juni 25, 2008

Office opdatering endnu en gang

Jeg har skrevet om det før - men tænker nu igen på, hvorfor det egl overhovedet var, at jeg engang investerede i Office 2004? - nå, normalt fungerer det jo meget godt, skal bare opdateres af og til ;-)

I dag er der to opdateringer til Office 2004 (og faktisk er den første også til Office X):

1) Open XML-arkiv-konvertering til Mac, så har man en chance for at læse de OXML-arkiver, der gemmes af Office 2008 Mac eller Office 2007 Win, både tekstdokumenter, regneark og præsentations-arkiver kan nu læses.

2) En almindelig opdatering til Office 2004, så den nu kommer op på version 11.5.0

Og så er der også opdatering til Office 2008.

tirsdag, juni 17, 2008

Disken XYZ kan ikke skubbes ud, fordi den er i brug.

Har du også fået den besked på din Mac engang i mellem??

Jeg har, og er ikke den eneste. Hjælpen i dialogboksen er sådan set simpel nok; men ikke specielt nyttig: Luk åbne programmer, og prøv igen; men ja tak. Hvilket program er det lige, der har gang i min disk?

Man kan selvfølgelig prøve fra en ende af - nogle programmer (Word f.eks.) opretter midlertidige filer, som først forsvinder, når Word lukkes, men nu er hjælpen nær, hvis du benytter en simpel kommando i Terminalen:

lsof +fg +D /Volumes/DODO | grep -v EVO

Du skal så lige huske at ændre hvilket katalog, der skal søges i, inden du kører kommandoen. Det er det med rødt markerede i linien (/Volumes/DODO). Husk også, at det i Terminal-kommandoer er vigtigt ikke at lave flere eller færre mellemrum end vist.

Kommer du til at vælge din startdisk eller dit hjemmekatalog (for der er ingen, der siger, at du kun kan vælge en disk), så belav dig med lidt tølmodighed - det kan komme til at tage lidt tid ;-)

Har du brug for at se, om også andre brugere, har åbne arkiver på din disk, så er du nødt til at gøre således:

sudo lsof +fg +D /Volumes/DODO | grep -v EVO

hvorefter du skal aflevere dit kodeord. (Hvis du får en fejl om, at du ikke har lov til det, er det fordi du bruger en konto på din Mac, hvor du ikke er administrator - i givet fald kan du ikke få de ekstra oplysninger uden at have adgang til en administrator-konto.)

Chat i bloggen

Jeg har lige opdaget en lille sød plugin til min chat-klient Adium - som i øvrigt også findes til både iChat (Mac), Trillian (til Windows) og Gaim ( til Linux m.v.)  - man installerer en lille stump javascript på sin hjemmeside, f.eks. blogger, som jeg har valgt, og så dukker der en lille linie/boks op i sidens kant, som besøgende kan klikke på og chatte mig gennem.

Det kræver, at brugeren har en browser, der understøtter javascript, og det skulle de fleste vel gøre ;-)

Prøv det, hvis du har lyst ;-)

torsdag, juni 12, 2008

Peronlige beskeder fra BaneDanmark

Jeg abonnerer på Bane Danmarks rss-feed med oplysnigner om forsinkelser på banerne.

Vældig snedigt, så kan man følge med i, hvor og hvordan togene er forsinket.

Det plejer at være ganske upersonlige beskeder i stil med: I øjeblikket forsinkelser på togtrafikken mellem Århus og Vejle, men i dag var det blevet personligt:

Jeg forventer forsinkelser på Regional og InterCitytog mellem Roskilde og København H


Dejligt at mærke, at der også sidder et menneske der ;-) (Det ved jeg jo, at der gør, for jeg har søgt stilling som trafikinformationsmedarbejder - eller hvad de nu kaldte det.)

Gratis litteratur på nettet

Det kongelige bibliotek har indskannet en del af deres tidsskrifter, så man nu kan tilgå dem, læse dem og søge i dem via hjemmesiden "tidsskrift.dk".

I øjeblikket kan man læse i
Fund og Forskning (1954 - 2005)
Geografisk Tidsskrift (1877 - 2001)
Historie/Jyske Samlinger (1911 - 2001)
Historisk Tidsskrift (1840 - 1997)
Ledelse og Erhvervsøkonomi/Handelsvidenskabeligt Tidsskrift/Erhvervsøkonomisk Tidsskrift (1937 - 2002)
Nationaløkonomisk Tidsskrift (1873 - 1997)
Politica (1968 - 2001)
Revue Romane (1966 - 1998)
Scandinavian Political Studies (1966 - 2000)

Men andre steder ligger der også tidsskrifter tilgængelige, som tidsskrift.dk linker videre til. Der er både musikalske og matematiske m.v.

Glæder mig til, at der også kommer lingvistiske ;:-)

tirsdag, juni 10, 2008

s-ejefald i skrift og tale

Hørte en af disse dejlige former i Radioavisen her kl 13:

"Den forsvunde pige fra Greves mor..."

Næste gang, hun blev omtalt var det i formen:

"Moderen til den forsvunde pige fra Greve"

Men den først er altså pænere - og begge er lige gode rent grammatisk.

I skriftsprog foretrækker man jo den anden, da det er så besværligt at skrive tydeligt, at ejefaldet hører til hele navneordsleddet og ikke kun det sidste ord. Personligt foretrækker jeg at skrive bare med et 's'; men en gang imellem finder jeg på, at sætte hele leddet i enkelt gåseøje og føje 's'-et derpå.

fredag, juni 06, 2008

Religion i blogge

For tiden fylder religion og tro en del i medierne - ja det har det vel gjort længe; men man er på en sær måde blevet mere fokuseret på tro.

Der er selvfølgelig en del erklærede religøse, der blogger, både kristne og muslimer herhjemme, og jeg følger med i nogle af dem.

Gadepræsten i Århus og Lars Dorland, som klart nok skriver om deres tro.

Men der er også andre steder, hvor troen begynder at titte frem i indlæg og i kommentarer; og det er så lidt spændende at læse, hvordan skribenter og kommentatorer præsenterer og håndterer deres tro.

Lige for tiden er der en del hos Majsemor; jævnligt er der hos forskerspiren, og det er ikke nødvendigvis den almindelige slagne folkekirke kristendom, der kommer til udtryk.

Men det er dejligt at læse, at selv i vores moderne og til tider religionsforskrækkede verden, tør vi stå ved, at der er mere end bar videnskab ;-)

Og så læste jeg i går i nyhedsbrevet fra mit gamle institut, at der er en glaskunstner, der skal med til Glasbiennalen i september (hvad det så end er; men det var ikke det vigtige); men det var temaet, der som hun selv skriver:

Ideen:
Værket bliver et slags økumenisk ”bedetæppe” med referencer til bedemøller, grædemuren i Jerusalem, bedeflag, messelys og hvad folk nu ellers gennem tiden har fundet på for at vise deres bønner.
Det er også et værk der handler om, at vores drømme og forhåbninger nok ligner hinanden, hvor vi end kommer fra. I øjeblikket bliver grøfterne mellem religionerne gravet dybere, så jeg vil gerne bidrage med noget, der trækker den anden vej.
Axis Mundi er et begreb som handler om den vertikale forbindelse mellem himmel og jord, men værket kan også ”læses” horisontalt som et slør mellem den ene og den anden verden – denne side og hinsides.

Udførelsen:
Det bliver et stort hængende ”tæppe” bestående af 10-12 cm lange glasrør i forskellige blå nuancer og klare glaskugler, som bliver monteret i lange ”kæder” af skiftevis rør og kugler/bobler. På rørene skal der være skrevne bønner på forskellige sprog og fra forskellige religioner. Skriften bliver overført med sandblæsning og emalje og brændt fast på glasset.

Dejligt - jeg håber, at hun får stor opbakning til projektet.
Blog Widget by LinkWithin