onsdag, september 17, 2008

Bøvl med Winmail.dat-arkiver i mails

Er du også træt af at modtage vedhæftninger, som du ikke kan læse, fra dine i øvrigt søde venner og bekendte, som bruger Outlook eller Outlook Express.

Jeg er ved at blive godt gal i hovedet over ikke at kunne læse dem. Så jeg ledte og fandt Mac-programmet TNEF's not enough, som skulle kunne pakke filerne ud, så man kan læse dem.

Der er også en udvidelse til Apples Mail, som skulle kunne pakke dem ud direkte, så man slet ikke opdager, at der var en ellers ulæselig fil.

Jeg har ikke haft det store held af at brug de to ovenstående løsninger, så jeg syntes, at det måtte være rimeligt at fjerne problemet ved afsenderen i stedet for hos modtageren.

Problemet opstår, når Outlook (Express) koder bilag og mail, når indholdet i mailen er sat til RTF. Jeg fatter ikke, hvorfor man har valgt at lade programmet opføre sig sådan; men løsningen er simpel.

Afsender skal vælge, at udgående beskeder enten formatteres som REN TEKST eller som HTML; men helt sikkert ikke som RTF.

Du kan læse en lang forklaring her; men ellers er metoden som følger:
(Jeg kender ikke de danske menunavne, så de kommer på engelsk)

Outlook Express:
Tools -> Options -> Send -> under "Mail Sending Format" vælges Plain Text

Outlook
Tools -> Options -> Mail Format -> ved "Compose this message format" ændres til Plain Text

Husk at klikke Apply :-) Og så er det jo Windows; det burde vel virke herefter; men måske er du nødt til at genstarte.

Glæder mig til at modtage vedhæftninger, som jeg kan læse.

PS. Vil du ikke undvære at sende fine fancy beskeder til andre, så kan du vælge at beholde HTML-formatet og så bare ved beskeder til mig i indstillinger for den enkelte mail vælge at sende som TEKST. (Det gøres således INDEN du begynder at skrive mailen: Klik format og vælg ren tekst).

Det skulle vist i øvrigt også være muligt i adressebogen at notere, hvilken type beskeder modtageren kan håndtere.

onsdag, september 10, 2008

Ventemusik

Sidder som vanligt og ringer en del.

Og blev så glædeligt overrasket ved opkald til Københavns Kommune, som spillede noget nydeligt klassisk musik, mens jeg ventede.

Desværre kunne omstillingsdamen ikke hjælpe mig med oplysning om musikken; og da hun så stillede mig om til dem, som jeg skulle have fat i, fik jeg noget larmende høj moderne træls musik. Øv, jeg var lige blevet så glad.

torsdag, september 04, 2008

Feedlæste blogge

Med google reader er det vældig nemt at overskue indlæg på de blogge, som man læser; men det er jo også rart at have kommentarene lige så overskueligt som selve posteringerne, og det kan også lade sig gøre i google reader.

Det nemmeste er selvfølgelig, når der er et link på bloggen, så man kan abonnere ved tryk på den; men findes den ikke, må man selv have skrevet dem.

Der er lidt forskel på, hvordan feed-adresserne ser ud:

Blogger ser f.eks. sådan ud

http://NAVN.blogspot.com/feeds/posts/full
- indlæg
og
http://NAVN.blogspot.com/feeds/comments/full - kommentarer

og de andre er lidt forskellige; men generelt er det en god idé at putte "comments" ind for at få kommentarfeedet med, som det ses hos smartlog:

http://NAVN.smartlog.dk/rss-2.0.xml
og
http://NAVN.smartlog.dk/rss-2.0.-comments.xml

standard rrs2

http://DOMÆNE/?feed=rss2
og
http://DOMÆNE/?feed=comments-rss2




Wordpress:

http://NAVN.wordpress.com/feed/
og
http://NAVN.wordpress.com/comments/feed/


Blog Widget by LinkWithin