torsdag, oktober 30, 2008

404-siden ikke fundet-fejl

er som regel temmelig kedelige og uoplysende; men i dag fik jeg mig et godt grin.

Jeg er i færd med at oversætte udvidelser til Firefox og skulle lige finde en bestemt udvidelse; men fik tastet forkert i adresselinien, så der kom til at stå:

http://www.babelzilla.org/f

f'et skulle selvf ikke have været der, men prøv selv, og se en herlig fejlmeddelelse.

torsdag, oktober 09, 2008

Gnav

Vi kom en dag til at snakke om spillet Gnav, som refereres i »Peters Jul« -nærmere bestemt i kapitlet om Nytaarsaften.

Reglerne findes på denne norske side. Gå ind på Narren og tril ned til bunden for at læse dem som Word eller PDF - der er både til nybegyndere og øvede spillere. Og så er der efter sigende et utal af varianter; men jeg har kun kunnet finde disse regler.

Spillet er svært at opdrive - de har det til 599,- kr i Games, bla. på Store Torv i Århus - og i deres netbutik - og formodentlig også på nogle af museerne i landet: Rosenborg, Koldinghus, Den Gamle By og måske andre steder - dér kan det muligvis findes til godt 300,- kr.

Har man ikke lyst til at give så meget for det, kan det også findes som kortspil til 62,- kr, bl.a. hos Skalk.

Vi fik vores hjem i dag, og det er faktisk meget hyggeligt - vi havde ingen pebernødder at spille om, så det blev ludobrikker(, som ikke blev spist ;-)).

onsdag, oktober 08, 2008

Ny smart mobil digital signatur

Ih, hvor blev jeg glad i sidste (eller var det snart forrige) uge, hvor jeg i lokalavisen læste, at min kommune nu kunne tilbyde borgerne en mobil digital signatur. Man ville få udleveret en usb-dims med signaturen på, og så var man ikke længere bundet til kun at kunne bruge den fra sin egen computer; men kunne altså tage signaturen med sig og bruge f.eks fra biblioteket.

Der var den lille mente, at der stod, at man skulle komme med pas og sygesikringsbevis til rådhuset, som i parentes ligger ca. 15 km væk (uden nem togforbindelse), for at få signaturen.

Nå at komme til rådhuset skulle jeg nok kunne klare, der er vel en bus.
Men det der med pas - sådan et har jeg ikke, og jeg forstod ikke, hvad det skulle gøre godt for.

Så jeg ringede til kommunen og spurgte mig for.

Omstillingsdamen kunne bare sige, at det stod der, men kunne godt se, at det var lidt underligt, hvis jeg skulle betale 600,- kr for et pas først; så hun sendte mig videre til én, der gav samme besked og spurgte i baggrunden med samme svar, også stillede hun mig også videre. Manden, jeg så fik fat i, sagde, at man skulle komme med pas og sygesikring, og jeg sagde, at det undrede mig, fordi jeg jo ikke havde et pas, og skulle jeg virkelig betale for det først; men når de også på borgerservice jo lavede pas, så kunne jeg jo bare komme med den nødvendige legitimation til det, og så kunne de jo "lege", at det var godt nok; men så blev han træls og sagde: "Om jeg ikke havde hørt, at han havde sagt, at man skulle have både pas og sygesikring?"

Jo selvf havde jeg det, men jeg forstod ikke hvorfor.

Endelig kom det så frem, at det var noget, som TDC havde bestemt, at de skulle indtaste pasnummer og cpr for at kunne give signaturen - meget sært, for jeg skulle kun bruge mit cpr, da jeg bestilte den almindelige.

Suk Suk.

tirsdag, oktober 07, 2008

Dyre-quiz

Jeg fik lige sendt et link til en sjov quiz.
Der er jo faktisk temmelig mange forskellige dyre-begreber i dansk, for eksempel "at skyde papegøjen" og den slags; men hvad er det nu lige for dyr, der hører til i hvilke udtryk.

Tag quizzen her og se, om du kan få dem alle rigtige.

Det er Moedesmålsselskabet, der har lavet den.
Blog Widget by LinkWithin