torsdag, februar 26, 2009

Adiums antispam-udvidelse

Jeg har i et stykke tid haft Challenge/Response-udvidelsen installeret i min chatklient, Adium.

Det fungerer rigtig godt ved, at folk, der ønsker at chatte mig, første gang bliver bedt om at svare på et spørgsmål, som jeg har fundet på. Det nemmeste er et regnestykke, hvor de bare skal skrive resultatet.

Hvis jeg chatter dem første gang, opdager de det aldrig, og næste gang, de chatter mig, er der heller ikke noget.

Jeg var ellers plaget af en del automatiserede, må det have været, spam-beskeder på mine AOL- og Y!-konti; men det er helt stoppet.

Og som resten af Adium er det OpenSource og ganske gratis. Herligt.

fredag, februar 20, 2009

Den er da fin, ikk'?



Og nu kan man få den i model 1:87 også :


Desværre har jeg ikke kunnet finde en pris på den.

21/2: Rettelse: Åbenbart var det ikke meningen, at jeg skulle kunne linke direkte til billedet; men så må man jo gøre krumspring

søndag, februar 15, 2009

Fup-rejser

Har du også oplevet, at din telefon har ringet, og en flink og indsmigrende amerikansk kvinde har proklameret, at du har vundet en rejse?

Jeg har endnu ikke gidet høre hende tale ud; men læste i dag på forbrug.dk mere om konceptet, der vist ikke er enestående, men tilsyneladende forsøges af flere; og måske ikke altid er fup.

Læs selv mere på siden her.

lørdag, februar 14, 2009

Quicksilver bliver vist til Quick Search Box

Søge- og åbne-værktøjet QuickSilver til Mac, hvor man trykker [æble]+[mellemrum] og får et vindue frem, som kan bruges åbning af programmer, dokumenter m.v og andre smarte ting.

OK det er smartere, end jeg får det til at lyde.

Hos Preben Clausen læser jeg så i dag om arvtageren. Den er foreløbigt eksperimentel; så jeg venter lige lidt med at prøve den ;)

torsdag, februar 12, 2009

gmail-post i Mail på Macen

Nå ja, eller i andre postprogrammer for den sags skyld.

Google har en kort vejledning til Mail 3 (fra OS X 10.5) her, og her kommer en lidt udførligere med billeder.

Hvis man nu ikke kun vil læse sin gmail-post på gmails hjemmeside, men heller vil have den ind i sit almindelige postprogram, er det faktisk meget simpelt.

Først skal man slå POP/SMTP-adgang til, så google ved, at man gerne vil hente (og evt også sende post gennem googles server). Det gøres under indstillinger,

hvor man så vælger Videresendelse og POP/IMAP og udfylder efter behov ;)

Men i det mindste skal man aktivere POP.

Vil man beholde beskederne hos google evt for at kunne læse dem der, selvom man har hentet dem hjem til postprogrammet, skal man huske at slå det til - ellers kan man vælge, at beskeder skal slettes, når de er hentet.


IMAP behøver man ikke at slå til; det er en anden måde at have adgang til posten. Det betyder, at man ikke egl henter den fra google; men blot tilgår den hos google. Det betryder umiddelbart, at man ikke har adgang til posten, hvis man ikke er på nettet eller ikke har adgang til google af en eller anden grund. Til gengæld kan man jo så tilgå den fra forskellige computere, fordi den ikke fjernes fra googles server.

Det var første del: husk at gemme ændringer.

Nu skal man så åbne sit postprogram og oprette en ny konto og indstille den med de rigtige oplysninger, husk selvfølgelig at bruge dit eget navn og din egen gmail-adresse.

Vær opmærksom på, at brugernavnet er hele e-postadressen:


Ønsker du at bruge googles server til at sende post igennem udfylder du som følger, ellers udfylder du med din internetudbyders oplysninger for SMTP-server:


Når alle skærmbilleder er udfyldt, mangler der bare én enkelt ting, nemlig at indstille den udgående servers port. Det klares ved at vælge den nys oprettede konto på listen over konti, og i første faneblad klikke "Serverindstillinger…" og erstatte 25 med 587. Havde du skrevet din internetudbyders postserver-indstillinger ind i gennemgangen tidligere, vil du ikke behøve denne lille krølle.



God fornøjelse ,)

Har jeg glemt noget, så læg en kommentar.

Ups

enten det eller en masse grimme ord som reaktion på, at Skat ikke kan holde persondataloven.

Læs mere hos comon.

mandag, februar 09, 2009

Samtaler i tiden

Ja det lyder næsten som titlen på en roman med interviews; men det er det ikke ,-)

Det kommer sig af, at jeg oplevede, hvordan en samtale fandt sted på en underlig måde gennem kommentarene på en blog.

Jeg havde kommenteret på indlægget, så havde forfatteren kommenteret tilbage, og jeg kommenterede igen.

Så "blandede" en anden sig med en kommentar, der både refererede til det oprindelige indlæg og min nyeste kommentar; og jeg sad forvirret tilbage og fattede intet; for jeg havde "glemt" det oprindelige indlæg og ikke forstået, at der var trukket en parallel dertil.

Hvordan læser og svarer I andre på en kommentartråd på en blog?
Mister I også af og til sammenhængen, fordi nogen kommer ind fra sidelinjen og kommenterer på noget tidligere, som I allerede har "glemt" igen?
Eller er det mon bare mig, der er for hurtig?

torsdag, februar 05, 2009

En lille smule vintervejr

Det er godt nok kun en del af landet, der fik sne i nat og dag, og det er allerede ved at tø; men jeg nåede lige disse billeder i morges:





Jeg snød lige og gjorde dem en anelse lysere og mere kontrastrige, for vejret var da allerede lidt gråt i gråt af den tøende sne.
Blog Widget by LinkWithin