mandag, april 27, 2009

Lidt reklame

for et tidligere indlæg på min litteraturblog, da bogen af Johanna Adorján »En ganske særlig kærlighed« nu udkommer d. 1/5.

27/4-opdatering: Og her er så den danske forside, så I ved, hvad I skal kigge efter ;-) :


I kan godt glæde jer, og jeg ville gerne have sat et billede af forsiden ind, men den er ikke at finde på dansk endnu; så I må klare jer med den tyske forside.



Et længere interview med forfatteren findes på Informations hjemmeside og på flere tyske hjemmsider med anmeldelser og interviews: her (inkl. et lydklip med forfatterindens oplæsning), her (inkl videointerview) og her f.eks.

Twitter

Jeg har en konto på twitter; ikke at jeg skriver ret meget andet end kommentarer til andres pipperi; men hyggelig måde at følge med i andres opdateringer på.

Så så for nogle dage siden siden* twittertinger.dk, hvor danske politikeres pip er samlet - desværre er der ikke nogen rss-feed på siden endnu; men udvikleren lovede, at det kommer, da jeg spurgte ham om det.

Det sjove er hvordan folk så bruger deres pip-opdateringer. Almindelige mennesker skriver selvf. hvad som helst; men det gør flere af politikerne også - det havde jo været lidt interessant, om de brugte ders pip til politiske kommentarer og holdninger. Nogle af dem skriver lidt om deres folketingsarbejde; men desværre ikke så mange.

*Nej jeg stammer ikke - forøvrigt nogen, der kan finde på længere meninsfulde sætninger med flere grupper af ensstavede ord?

tirsdag, april 21, 2009

Tidsfordriv

Fandt lige en sjov hjemmeside, hvor man bl.a. kan lave puslespil, tændstikfamilier, nedtællingsure m.v - altsammen til at lægge på sin egen hjemmeside.

freeflashtoys hedder den, og her er f.eks. et lille ur:



mandag, april 20, 2009

Sjove sange

Jeg var lige ved at finde et citat til en kommentar på Dinas blog, da jeg faldt over disse sjove sange til en musical over Alice i Eventyrland. Tænk, hvis man stadig gik i skole og skulle opføre skolemusical  - det kunne være sjovt med den.

lørdag, april 18, 2009

/etc/hosts OS X

Skulle man få brug for at blokere computerens adgang til bestemte sider, eller er man træt af, at skulle stole på andre DNS-serveres oversættelse af domænenavn til ip-adresse, kan man redigere i filen /etc/hosts

Syntaksen er: ip-nummer domænenavn[e], som i:

192.168.1.1 router.lokalnet ruter.lokalnet

adskilt af mellemrum eller tab.

Vil man ad denne vej blokere et site, kan man således bare lade det gå til 0.0.0.0

Husk derefter rydde dns-cachen med disse kommandoer afhængig af systemversion:

≤10.4:
lookupd -flushcache

≥10.5:
dscacheutil -flushcache

NB! Husk at udføre ændringer og rydde cachen som root.

torsdag, april 16, 2009

Office 2004-opdatering

Så har MS igen udsendt en opdatering til Office 2004 - det er 11.5.4, som kan hentes her. Bare en lille  pakke på 9.7 mb, så det er hurtigt hentet.

fredag, april 10, 2009

Anderledes bibelfortællinger

Læste lige på KD's hjemmeside om endnu en figur-bibelsfortælling (jeg har vist før skrevet om Lego-biblen (The Brick Testament); men også Playmobil-figurer kan bruges.

Desværre ser det ud til, at den tyske hjemmeside med Playmobil-figurene i bibelshistorier er taget ned ;( Og Playmobil kunne ikke lide, at sideejeren havde bøjet og malet på hans figurer for at få dem til at kunne bruges til hans formål.

Nå lad os håbe, at den kommer op igen - og vil du i øvrigt gerne se påskefortællinger, så er der også lidt på en dansk hjemmeside her.


Sigurd og Biblen

Glæder mig altid over nyt fra Sigurd Barret: Sigurd og Big Bandet og Sigurd og Symfoniorkestret var to herlige måder at introducere børn (og barnlige sjæle) for de to genrer, og nu ser det ud til, at der til næste forår også bliver bibelshistorier både på DVD og som bog fra ham. Dejligt.

Se mere her.

lørdag, april 04, 2009

Sære filfomater

Jeg fik i går en .wdb-fil, som jeg ikke lige anede, hvordan jeg skulle åbne.
Så måtte jeg jo søge efter en forklaring, og det viser sig at være en Microsoft Works database.

Heldigvis fandt jeg denne side med et online konverteringsprogram - det virkede ;)

torsdag, april 02, 2009

Sommertid - nej tak

Jeg er ikke interesseret i en debat for og imod sommertid på min blog; men er du som jeg imod den, kan du melde dig ind i Foreningen mod sommertid (ganske gratis) på dens hjemmeside og på facebook-gruppen, og du kan skrive under på dokumentet til Europaparlamentet.

onsdag, april 01, 2009

Aprilsnar

Jeg tror, at jeg har spottet den første aprilsnar i dag.

DR Sjælland bragte i nyhederne kl. 6.30 et indslag om et kommende fælles dansk-tysk storhospital på den kommende kunstige ø i Femerbælt. (ja den var så god nok - kunne jeg jo læse)

Nå ja, og så selvfølgelig den, som jeg selv har været med til at udgive i Skræppebladet, som handler om en ny busrute BB til at binde boligforeningens afdelinger sammen - på en måde er den egl alvorlig nok, for der har længe manglet sammenbindende ruter i Århus.

DR har været så venlig at lave en side med aprilsnarer, som de har funder i de andre medier. Der skriver de om ovenstående fra DR Sjælland, Berlingerens, Ekstrabladets, Jobindex (!) og Kristeligt Dagblad, så vil du lige selv tjekke, om du kan finde dem, så vent med at læse linket ;)

Nå - har du også spottet nogle? Så må du gerne skrive dem her.

Blog Widget by LinkWithin