søndag, maj 31, 2009

Pinse 2

Det er lidt sjovt, at den kristne Pinse jo handler om, at Jesu disciple fik evnen til at tale alverdens sprog for at kunne forkynde evangeliet med Helligåndens ildtunger, og så præsten i kirken i dag læser om Babelstårnet fra GT; men ikke kender til den anden sproghjælper: babelsfisken ;-); men ok, den er heller ikke så kirkelig.



Venligt at BBC har en illustration af den liggende på deres side.

lørdag, maj 30, 2009

Glædelig Pinse

Sad og ledte efter illustration til en pinsehilsen, og havde forventet ildtunger - men fandt flest friluftsbilleder.

Det var jo i Pinsen, 50 dage efter Jesus død og begravelse i Påsken, at Helligånden kom til diciplene med ildtungerne, så de kunne forkynde på alle sprog.

På Roskilde Stifts hjemmeside om Pinsen fandt jeg denne fine illustration af Kim Brostrøm:


Men længe inden da var den jødiske pinse, shavuot, en fejring af de 10 bud på de 2 stentavler, som Moses hentede på Sinai Bjerg, 50 dage efter at jøderne var drevet ud af Ægypten.

en amerikansk hjemmeside fandt jeg denne illustration:



Men om alle omstændigheder:

Glædelig Pinse til alle.

Og til lykke til kirken, som plejer at fejre sin fødselsdag i pinsen.


mandag, maj 25, 2009

Hvornår mon det bliver flagdag?

I dag er officiel nørd-dag nogle steder i verden ,) Eller måske bare på nettet.

Sjov idé, men det kan vel være lige så godt som en Europa-dag eller noget.

mandag, maj 18, 2009

Nørderi? ;-)

Sikke en sjov side, Claus henviste til.

Men hvad, de har jo lidt af hvert i USA - en skam, at det er så dyrt at få det sendt hertil.

For en t-shirt med stjerner eller periodisk system eller måske hellere med nogle af de sjove matematiske "vitser" kunne da være skæg at have.

APPLE PI T-SHIRT BLACK

Se selv på scienceteecher.com - og overvej at forære kæresten en pi-ørering? Eller hvad med en ∞-slipsenål? - et sæt med ∞-øreringe og ∞-slipsenål er da en genial morgengave, ikk'?

torsdag, maj 14, 2009

Månedsoptræden

I dag var der månedsoptræden på børnenes skole, og til en del af eurytmien spillede en lærer på xylofonen - det lød kønt, og fint så det ud, når de med liv og sjæl gik op i bevægelser og musik. Hvor er det dejligt at se deres engagement.

Fuglebad

Var egl på vej ud for at fotografere en flyevemaskine, hvis jeg kunne se den; men blev standset af dette syn:

Et solsortepar har haft rede i hækken om vores terasse, og ungerne er åbenbart ikke sky af sig - for den floøj ikke væk; men vaskede sig bare videre, da jeg nærmest brasede ud af døren ,)

onsdag, maj 13, 2009

Nordisk humor

Eller "hvor svært dansk er".

Så dette klip hos Fra hoved til pen - det er der flere, der gerne må se.



tirsdag, maj 12, 2009

Dyrt, men smart

må det sige at være at putte en split-matskive i et kamera - det kan godt være, at digitalkameraer er billigere i drift end et gammelt analogt; men de er sørme også dyre i anskaffelse, hvis man synes, at man vil have smarte detaljer ;) I gamle dage hev man bare søgeren af huset, puffede matskiven op og lagde en anden en i, og så kostede de ikke alverden - men ih nej, sådan skal det åbenbart ikke være mere.

søndag, maj 10, 2009

Sprogvidenskabelige film

Jeps.

De findes faktisk, som jeg kunne læse på Sprogmuseets blog, kan man hos babelgum (sjovt navn) se hele filmen »The Linguistics« (1h03).

Herligt og lidt nørdet ;) Også selvom filmen tilsyneladende er lidt vel populistisk klippet, så får den jo et meget relevant emne - sprogdød - ud i medierne.

Træt og glad



Puha - jeg er vist ved at blive gammel, føler mig godt nok træt, bare fordi jeg kom i seng ud på morgenen og kun sov 3 timer, inden jeg tog toget hjem igen. Men jeg var ikke den eneste en sådan langt over sengetid-fest trættede har jeg set ,-)

Til gengæld var det afgjort det hele værd - en rigtig hyggelig og dejlig dag i søde menneskers selskab, og hvor var det herligt at få sat stemme og mere krop end bare ansigt og navn på mange af de mennesker, jeg har set, snakket med og hørt om gennem news, msn og e-post og samtaler med andre ,)

I var lige så søde som forventet, tak for i går.

lørdag, maj 02, 2009

Stemninger

Dumt nok synes blogger, at den skal indsætte billederne i modsat orden af, hvordan jeg tilføjede dem, så det nyeste er øverst.

Gule tulipaner med sjove façoner
Jordbærbedet

Klar til kørsel?

Solnedgang over Storebælt

Sol over marker på Fyn

Lillebæltsbroen

fredag, maj 01, 2009

Hvor blev netværksdrevene af?

Blev lige spurgt af en 10.5-bruger, hvorfor nogle af de forskellige (windows)-netværksdrev ikke stod ude til venstre sammen med nogle af de andre fællesdrev på netværket.

Det var nødvendigt med lidt googleri, som ledte til bl.a. denne løsning, som jeg fandt her og her:

This is NOT a bug. Apple chose to add IPv6 to Leopard, most SMB shares (in my work case win 03 server) are not using IPv6, so lets turn it off and play nice with Windows. Go to "System Preferences > Network > Ethernet (could be wireless if you connect that way) > Advanced button > TCP/IP tab > Configure IPv6 drop-down > set it to off" Now you should flush your DNS, open a terminal and type "dscacheutil -flushcache" Browse Away.

Cheers,

Og min løsning blev følgende.

Systemindstillinger -> Sikkerhed -> Firewall -> Slå "Skjult" fra, og "Tillade alle indkomne forbindelser"

Systemindstillinger -> Netværk, slå IPv6 fra

Og så også flushe cachen og genstarte Finder som ovenfor beskrevet.

Hvilket af det, der endte med at virke, står hen i det uvisse, desværre.

Blog Widget by LinkWithin