tirsdag, juni 23, 2009

Det rabler?

Jeg læser med forundring TV2oj, at man i Århus vil rive tre blokke af Gellerupparken ned. Det skulle være en aftale, der er indgået mellem Århus Kommune og Brabrand Boligforening.

Godt nok skal den til høring først - men spørgsmålet er selvf, om der vil blive hørt på, hvad folk siger?

Den politiske styregruppe blev på aftenens møde enige om senest i 2030 at have nedbragt andelen af almene boliger i området fra de nuværende ca. 90 procent til 30 procent. Det skal ske ved at nedrive tre blokke, sælge to blokke samt omdanne to blokke til at huse kommunale arbejdspladser.

Der har været en masse snak om, hvordan man bringer andelen af almene boliger i området ned. Nogle har snakket om at fjerne blokke, andre har snakket om at bygge flere etagemeter med andet indhold end almeneboliger (erhverv og ejerboliger) og andre om kombinationer, og nu ser det ud til, at det er en kombinationsløsning, der vinder.

Efter min opfattelse er det, det glade vanvid at rive blokkene ned.

Helt i orden at omdanne boliger til andre formål, og meget fornuftigt at erstatte en del af 1-værelseslejemålene til halvanden- eller 2-værelses, hvis der staifg i byen er mulighed for mindre, billige, overkommelige boliger for borgere, der ikke har råd til andet. Jeg har boet i en 1-værerlses i Gellerup på 30 m2 med stor fornøjelse.

Og næste gode spørgsmål er naturligvis, hvor man skal gøre af alle disse mennesker? Der står, at ingen vil blive smidt ud; men ændringerne vil ske i forbindelse med naturlig udskiftning; men så kommer der godt nok til at stå mange lejligheder tomme i en lang periode, vil jeg formode - og det er som udgangspunkt slet ikke lovligt som udlejer at have - måske der kan gives dispensation; men det virker på mig urimeligt.

Nå men vi må jo vente og se.

tirsdag, juni 16, 2009

Genvej til signatur i Firefox/Skat m.fl

Jeg har været nødt til at bede Firefox om at finde min digitale signaturfil, hver gang jeg har skullet logge på Skats hjemmeside, efter at de ændrede loginmetode.

Men nu har jeg fået at vide af Peter (der har en længere beskrivelse af fænomenet), som var så flink at kommentere på min sidste post om Digital Signatur, at man bare skal have den liggende i den rigtige mappe på sin disk, så finder loginnet den selv - man skal stadig skrive sin beskyttelseskode til filen; men så slipper man da for at søge sin disk igennem for at finde den ,)

Filen skal ligge i:

~/.oces/

Tak for hjælpen, Peter.

søndag, juni 14, 2009

GnuPGP og Digital Signatur

Så fik jeg endeligt kigget efter opdateringer til min gamle PGP-installation, og der er kommet både nye GUI'er og CL-versioner af de forskellige dele.

F.eks. GPGMail, der integreres med Apples Mail og ABKey, der er et plugin til Adressebogen.

Fra nu vil jeg altså ud over signerering/kryptering med den danske Digitale Signatur kunne signere/kryptere med standard PGP.

Og nu jeg var ved krypteringen, så faldt jeg lige over TDC's vejledningsside og danID's (det er dem, der har overtaget efter TDC) ditto om den Digitale Signatur.

En lidt besværlig måde er at bruge selvbetjening.certifikat.dk til at finde folks og firmaers offentlige nøgler..

PS. Arne Jørgensen har en CL-vejledning til opslag i LDAPS for at finde offentlige nøgler til den Digitale Signatur (husk at rette EPOSTADRESSE til den ønskede adresse):
ldapsearch -x -t -h dir.certifikat.dk -b c=dk "mail=EPOSTADRESSE" "userCertificate;binary"


torsdag, juni 11, 2009

Lovlig/ulovlig fildeling

eller "Jeg fatter ikke lige noget".

Jeg er blevet gjort opmærksom på, at DR i en periode stiller nogle lydbøger til rådighed for "lytterne".

Det drejer sig blandt andet om Frank Esmanns "Døden indhenter jer", der kan hentes hos DR i perioden 10-24/6-2009, som podcast eller direkte download.

Fint nok

Men..... så er det, at jeg ikke fatter noget, for omtalen slutter med:

På vegne af forlaget skal vi oplyse, at filerne ikke må kopieres og gives videre til andre.

Ja tak, og hallo; men hvad er det lige, at DR gør? Og kan det overhovedet give mening at lægge sådan en begrænsning? Jeg synes det ikke.

mandag, juni 08, 2009

Fine farver


Gamle DSB MX 1019 har levet - som så mange af sine søskende - en omtumlet tilværelse; men nu er den sørme blevet malet fint, for sådan her ser den ud nu:


Flyvende stillads eller...




SkyTEM hedder det i virkeligheden og er elektrisk måling på jorden for at finde jordlagsgrænser og derved vandførende lag aht beskyttelse og udvinding af grundvand; men sjovt ser det ud, når det kommer flyvende næsten over hovedet på én.

Adgang eller forhindring

Foranledigt af Dinas blogpostering:

Jeg er Mac-bruger og vil gerne købe et stykke musik - snoldede 8-10 kroner. Finder det i iTunesMusicStore, fint nok; men den kræver, at jeg bruger et internationelt kreditkort, som jeg ikke ejer - kunne de evt bare have taget Dankort?

Så kigger jeg på TDC, hvor jeg er kunde, finder samme i Play, som jeg så har gratis adgang til; men det er DRM-låst, og kan kun bruges på Windows ,(

Samme problem i Bilkas musikbutik, der dog er flinke nok til at tage Dankort, hvis det skulle være.

Så jeg er nået til, at vil jeg have fat i dette ene nummer, skal jeg betale min bank ca. 100 kr for et Visa-kort eller skifte til Windows eller piratkopiere. SUK

Men er der ikke noget med, at man faktisk har lov til at fjerne DRM, hvis den er til hinder for, at man kan høre sin musik? I givet fald vil jeg gerne have hjælp til at fjerne den fremover fra Play, og vel i øvrigt også bibliotekernes netmusik.

Hvorfor er det så dumt???

tirsdag, juni 02, 2009

Påskebrød

fik lige en ny betydning her til aften, hvor jeg vist fik mishandlet gæren i det, der skulle blive til et almindeligt højt hævet franskbrød. Det er nok kun ca. 1/3-1/2 af forventet højde ,(



Til de ikke "indviede" må jeg hellere nævne, at jeg her tænker på den jødiske Pesach og det usyrede brød, der spises dér hvert år til minde om udgangen fra Ægypten, hvor man ikke kunne nå at lade brødet hæve, inden man skulle af sted, så derfor bagtes det uhævet. Af samme årsag spiser vi jo også usyrede oblater i kirken til naver, for det er minde om det brød Jesus delte med sine disciple i den allerførste Påske.

Det ser da egl fint nok ud - må hellere smage det også.

Jo jo smager fint; men noget tungt .-(
Blog Widget by LinkWithin