mandag, december 28, 2009

Ka' veste flyde? Ka' jakker?

Kan I huske de sjove ordspil?

En lang række og flere beskrivelser faldt jeg over på Sprogmuseets hj.side.

Se selv flere.

onsdag, december 23, 2009

Glædelig Jul og godt nytår

skal herfra lyde til jer alle, som måtte læse med eller blot komme forbi ;-)

mandag, december 14, 2009

Kinesiske tegn i e-post

Nu oplevede jeg det igen:

En windowsbruger, der klager over, at jeg sender dem kinesiske tegn i mine mails.

Øv - det er da så træls.

Jeg er godt nok gået over til nogle gange at bruge "formatteret tekst" i stedet for "alm. tekst" som Format på mine e-breve; for ellers er det jo lidt svært at lægge farve eller skriftsnit på ;-)

Nu irriterede det mig så meget, at jeg googlede det, og jeg er absolut ikke den første med problemet, der skyldes, ser det ud til, at Windows Outlook ikke kan forstå beskeder med blandede karaktersæt.

Umidelbart vil jeg jo også sige, at det er noget rod at blande tegnsættene; men ok, der kan vel også være situationer, hvor det kan være praktisk.

Nå men det interessante er jo selvf løsningen:

Tving Mail til at sende UTF-8, og håb, at alle modtagere kan håndtere det, eller tving Mail til at sende ren tekst uden smarte detaljer - det er i det mindste laveste fællesnævner.

Forøvrigt - problemet opstår kun, hvis man bruger danske bogstaver/accenterede tegn eller specielle 'punctuation characters' på engelsk f.eks. - så dem kan man jo også bare prøve at undgå ,-)

Vil man bruge formatteret tekst og danske bogstaver i sine beskeder, så skal Mail vide, at den skal bruge UTF-8, og det gøres med flg Terminal-kommando:

defaults write com.apple.mail NSPreferredMailCharset "UTF-8"

Husk at have Mail lukket imens, og så skulle det virke, når Mail åbnes næste gang.

Edit: jeg er desværre ikke helt sikker på, om det rent faktisk virker ;-( Har du nogen erfaringer, så del dem gerne.

onsdag, december 09, 2009

iPhotos papirkurv

har i en lang periode ikke villet blive tømt.

Når jeg prøvede, gik min iPhoto ned, og når jeg åbnede igen, var der stadig udsmidte billeder i papirkurven i iPhoto.

Det var til at få grå hår i hovedet af.

Men jeg fandt en løsning ved at øge lidt (længere) på nettet:

Man skal i indstillinger slå visning af antal billeder i ruller/mapper/etc fra, så virker det igen. Der var vist en bug et sted. Har man brug for at vide antallet; må man jo slå det til igen bagefter.

mandag, november 23, 2009

Indlæg, der forsvinder

Dina legede Visit Denmark i går ;)

Eller noget i den stil. I hvertfald postede hun et indlæg på sin blog som en mundsmag på de følgende tre indlæg om mundtlig reklame (hvorfor kalder hun det mon viral marketing?).

Og så slettede hun det igen.

For at komme folks nysgerrighed til gode, bringer jeg her hendes indlæg, som det så ud i min nyheds-læser (google/reader), inden hun fjernede det fra sin blog:

Teaser

Blot en lille lørdagaftensforsmag på næste blogindlæg:

“James, også mine trusser. Og lad det gå stærkt! Trusserne rammer det stenede gulv, og i et splitsekund får James øjenkontakt med…”

…Og hermed afsløringen: Trilogien Hvad har viral marketing og jokes til fælles



CO2-udledning og energiforbrug

ved transport med forskellige transportformer.

Der diskuteres jo jævnligt, hvor meget man sparer i energi ved at følges flere ad i samme transportmiddel, og jeg er klart tilhænger af offentlig transport; men her er lige en ny vinkel:

Fordelingen af personvægt/køretøjsvægt for tog og bil bliver altså den samme, hvis toget er halvfyldt eller der er 2 personer i bilen. Og bilen kører typisk direkte til destinationen.
Fra Patricks blog

Eneste lille tilføjelse her må være, at det måske er rigtigt, at energifordelingen er som nævnt; men der mangler at tages i betragtning, hvor meget energi der totalt bruges per person, og hvordan den brugte energi forurener per person.

Ikke nemme regnestykker alt i alt, desværre; men helt sikkert mindre energi ved at blive hjemme og være på nettet. Og tænk al den transporttid, som spares -)

torsdag, november 19, 2009

Julemarked




onsdag, november 18, 2009

Beklager

For at undgå spam-kommentarer har jeg set mig nødsaget til at slå ordgenkendelse til for kommentatorer. Jeg beklager ulejligheden.

fredag, oktober 23, 2009

23. oktober

I dagens anledning:

Image of National Flag

56 girl-gun.jpg


Dette meget kendte billede var i 1956 på forsiden af Billed Bladet (og sikkert mange aviser rundt om i verden). For første gang har jeg nu fået noget af historien om billedet, her klippet fra denne amerikanske hjemmeside

Erika - A Freedom Fighter

Henning Schultz of Copenhagen, Denmark, was 15 when he saw the picture of Erika on the front page of the Danish weekly newsmagazine Billed Bladet on November 13, 1956. The photo of Erika haunted Henning and he tried to gather information about her. He succeeded by meeting with a Hungarian refugee who had fled to Copenhagenafter the 1956 Revolution. The man told him that the girl's name was Erika, but didn't mention her last name. She had worked with him at the Hotel Béke in Budapest as a cook trainee, when she was 14, in 1955.

When the Revolution broke out, Erika was 15 years old and along with her boyfriend joined one of the freedom fighter groups in Budapest. She had been involved in several street fighting engagements. Around November 1st or 2nd, the Danish photo-journalist Vagn Hensen took several photos of her including the one you see here. Her now famous picture appeared in newspapers all over the free world. Erika, a demure girl with auburn hair and a charming personality and carrying a submachine-gun, had become an icon of the heroic Hungarian Revolution.

By the time the Russian troops counter-attacked Budapest en masse on November 4th, Erika had been persuaded by her colleagues to lay down her arms, but she continued her struggle by helping the wounded as a Red Cross volunteer. Around November 8th, during heavy street fighting, one of her colleagues was shot. Dressed in her Red Cross uniform and unarmed, she had tried to aid the wounded boy, but she too was gunned down by Russian machine guns, and died. No more about her is known.

Erika had been born in Budapest in 1941 during the second world war. She died at age 15 as a freedom fighter. She would now be around 65 years old, had she lived.

Can you help identify more about Erika and possibly her family???
magyarmuzeum@hotmail.com



torsdag, oktober 22, 2009

Opdatering

I dag mindede Numbers mig om, at der var en opdatering og henviste mig til SoftwareOpdatering, som til gengæld mente, at jeg var opdateret.

Lidt sært. Lidt søgning på Apples hjemmeside viste dog, at den var god nok.

Opdateringen til hele iWork - findes her i version 9.0.3.

Opdatering: Nu prøvede jeg så at installere; men den klager sig over, at jeg har en forkert version af et af programmerne, så jeg må vente på, at opdateringen kommer i SoftwareOpdatering.

onsdag, september 23, 2009

Hjælp - man kan slette låste filer

i Sneleopard, OS X 10.6 uden nogen advarsel.

Apple har åbenbart valgt at begynde at se stort på arkiv-rettigheder, som der ellers er en stor styrke i det underliggende Unix.

Læs mere her - håber, at der kommer en fornuftig løsning snart.

mandag, september 21, 2009

Surftown (windows-hotel) og ftp fra Mac

har været noget værre bras for at sige det ligeud; men nu fandt jeg endelig en løsning:

Man skal huske, at have aktiv ftp, når man kobler op mod deres windowshotel (Systemindstillinger->Netværk->Proxy på OSX 10.4) og har man sin Firewall slået til (og det bør man jo), så fandt jeg ud af, at ved at åbne TCP-portene 50000 til 51000 (Systemindstillinger->Deling->Firewall OSX 10.4) fik jeg adgang til både at hente og sende filer.

På den måde virker Cyberduck nu.

mandag, august 31, 2009

Nedlagt hjemmeside

hos TDC.

Jeg er ikke eneste kunde hos TDC, der for nyligt modtog både brev og email om, at TDC lukker for deres home[1-9].inet.tele.dk/-hjemmesider pr 1/10-2009 - det er altså om 1 måned. Ikke noget voldsomt langt varsel ;(
Så jeg lagde hovedet i blød og overvejede, om jeg NU var nødt til at købe og betale et domæne.
Men inden jeg kom så langt, læste jeg hos version2.dk, at webname tilbyder gratis hjemmeside! Der skyndte jeg må så at melde mig til. Og de var ovenikøbet så flinke at tage stort set alle mine data med wget til deres server. Og det ser absolut ud til at virke.
TAK version2!

Så min hjemmeside, der før lå hos TDC (home6.inet.tele.dk/sadyhr) kan nu findes på adressen: sadyhr.home.webname.dk.

mandag, juli 13, 2009

Open Source i TV!

Som sikkert mange andre børnefamilier følger vi med i Shoebox Zoo (Troldomsæsken) på DR for tiden. En fantastisk serie i 2*13 afsnit hver hverdag fra 17.05-17.30 om magi og troldom.

Nå men det var ikke det, jeg ville skrive om; nej hovedpersonen har en computer, hvor hun tjekker mail, og det gør hun i det for mig ukendte ZMail. Nu var min nysgerrighed vakt, og jeg kan konstatere, at der nok må være tale om ZMail af Zach Denton. Det er da første gang, at man ikke har brugt et standard Windows eller Mac-program, efter hvad jeg har opdaget. (Dog var der i dagens afsnit en Mac med).

onsdag, juli 08, 2009

Stille thesalon

I lørdags tog vi ganske umotiveret - aj, ikke helt, en god veninde inviterede til gårdloppemarked - til København kl 12.
Efter et par timer og et par gode køb, trængte vi til kaffe, og da gården ikke kunne byde på det, måtte vi finde på noget andet.

Ganske tæt på ligger Tante The - lige henne i Viktoriagade, og det var lidt med bævende hjerte, for der var vel fuldt hus og ikke en plads at få? Det var da, hvad vi plejede at opleve, når vi kom for at købe the.

Men vi var heldige, havde huset for os selv og hyggede i tanternes sofa og stole, ungerne greb straks en Anders And og følte sig ganske som på privat besøg - det var også hvad de sagde.

Og kaffen blev nydt med hjemmebagte småkager - med smør! Det får man ikke hver dag; men jeg ved godt, hvorfor det bør bages med smør og ikke margarine. mums.

(og det var så inspireret af Dinas indlæg om Baresso i Århus, der holdt ekstraåbent)

tirsdag, juni 23, 2009

Det rabler?

Jeg læser med forundring TV2oj, at man i Århus vil rive tre blokke af Gellerupparken ned. Det skulle være en aftale, der er indgået mellem Århus Kommune og Brabrand Boligforening.

Godt nok skal den til høring først - men spørgsmålet er selvf, om der vil blive hørt på, hvad folk siger?

Den politiske styregruppe blev på aftenens møde enige om senest i 2030 at have nedbragt andelen af almene boliger i området fra de nuværende ca. 90 procent til 30 procent. Det skal ske ved at nedrive tre blokke, sælge to blokke samt omdanne to blokke til at huse kommunale arbejdspladser.

Der har været en masse snak om, hvordan man bringer andelen af almene boliger i området ned. Nogle har snakket om at fjerne blokke, andre har snakket om at bygge flere etagemeter med andet indhold end almeneboliger (erhverv og ejerboliger) og andre om kombinationer, og nu ser det ud til, at det er en kombinationsløsning, der vinder.

Efter min opfattelse er det, det glade vanvid at rive blokkene ned.

Helt i orden at omdanne boliger til andre formål, og meget fornuftigt at erstatte en del af 1-værelseslejemålene til halvanden- eller 2-værelses, hvis der staifg i byen er mulighed for mindre, billige, overkommelige boliger for borgere, der ikke har råd til andet. Jeg har boet i en 1-værerlses i Gellerup på 30 m2 med stor fornøjelse.

Og næste gode spørgsmål er naturligvis, hvor man skal gøre af alle disse mennesker? Der står, at ingen vil blive smidt ud; men ændringerne vil ske i forbindelse med naturlig udskiftning; men så kommer der godt nok til at stå mange lejligheder tomme i en lang periode, vil jeg formode - og det er som udgangspunkt slet ikke lovligt som udlejer at have - måske der kan gives dispensation; men det virker på mig urimeligt.

Nå men vi må jo vente og se.

tirsdag, juni 16, 2009

Genvej til signatur i Firefox/Skat m.fl

Jeg har været nødt til at bede Firefox om at finde min digitale signaturfil, hver gang jeg har skullet logge på Skats hjemmeside, efter at de ændrede loginmetode.

Men nu har jeg fået at vide af Peter (der har en længere beskrivelse af fænomenet), som var så flink at kommentere på min sidste post om Digital Signatur, at man bare skal have den liggende i den rigtige mappe på sin disk, så finder loginnet den selv - man skal stadig skrive sin beskyttelseskode til filen; men så slipper man da for at søge sin disk igennem for at finde den ,)

Filen skal ligge i:

~/.oces/

Tak for hjælpen, Peter.

søndag, juni 14, 2009

GnuPGP og Digital Signatur

Så fik jeg endeligt kigget efter opdateringer til min gamle PGP-installation, og der er kommet både nye GUI'er og CL-versioner af de forskellige dele.

F.eks. GPGMail, der integreres med Apples Mail og ABKey, der er et plugin til Adressebogen.

Fra nu vil jeg altså ud over signerering/kryptering med den danske Digitale Signatur kunne signere/kryptere med standard PGP.

Og nu jeg var ved krypteringen, så faldt jeg lige over TDC's vejledningsside og danID's (det er dem, der har overtaget efter TDC) ditto om den Digitale Signatur.

En lidt besværlig måde er at bruge selvbetjening.certifikat.dk til at finde folks og firmaers offentlige nøgler..

PS. Arne Jørgensen har en CL-vejledning til opslag i LDAPS for at finde offentlige nøgler til den Digitale Signatur (husk at rette EPOSTADRESSE til den ønskede adresse):
ldapsearch -x -t -h dir.certifikat.dk -b c=dk "mail=EPOSTADRESSE" "userCertificate;binary"


torsdag, juni 11, 2009

Lovlig/ulovlig fildeling

eller "Jeg fatter ikke lige noget".

Jeg er blevet gjort opmærksom på, at DR i en periode stiller nogle lydbøger til rådighed for "lytterne".

Det drejer sig blandt andet om Frank Esmanns "Døden indhenter jer", der kan hentes hos DR i perioden 10-24/6-2009, som podcast eller direkte download.

Fint nok

Men..... så er det, at jeg ikke fatter noget, for omtalen slutter med:

På vegne af forlaget skal vi oplyse, at filerne ikke må kopieres og gives videre til andre.

Ja tak, og hallo; men hvad er det lige, at DR gør? Og kan det overhovedet give mening at lægge sådan en begrænsning? Jeg synes det ikke.

mandag, juni 08, 2009

Fine farver


Gamle DSB MX 1019 har levet - som så mange af sine søskende - en omtumlet tilværelse; men nu er den sørme blevet malet fint, for sådan her ser den ud nu:


Flyvende stillads eller...




SkyTEM hedder det i virkeligheden og er elektrisk måling på jorden for at finde jordlagsgrænser og derved vandførende lag aht beskyttelse og udvinding af grundvand; men sjovt ser det ud, når det kommer flyvende næsten over hovedet på én.

Adgang eller forhindring

Foranledigt af Dinas blogpostering:

Jeg er Mac-bruger og vil gerne købe et stykke musik - snoldede 8-10 kroner. Finder det i iTunesMusicStore, fint nok; men den kræver, at jeg bruger et internationelt kreditkort, som jeg ikke ejer - kunne de evt bare have taget Dankort?

Så kigger jeg på TDC, hvor jeg er kunde, finder samme i Play, som jeg så har gratis adgang til; men det er DRM-låst, og kan kun bruges på Windows ,(

Samme problem i Bilkas musikbutik, der dog er flinke nok til at tage Dankort, hvis det skulle være.

Så jeg er nået til, at vil jeg have fat i dette ene nummer, skal jeg betale min bank ca. 100 kr for et Visa-kort eller skifte til Windows eller piratkopiere. SUK

Men er der ikke noget med, at man faktisk har lov til at fjerne DRM, hvis den er til hinder for, at man kan høre sin musik? I givet fald vil jeg gerne have hjælp til at fjerne den fremover fra Play, og vel i øvrigt også bibliotekernes netmusik.

Hvorfor er det så dumt???

tirsdag, juni 02, 2009

Påskebrød

fik lige en ny betydning her til aften, hvor jeg vist fik mishandlet gæren i det, der skulle blive til et almindeligt højt hævet franskbrød. Det er nok kun ca. 1/3-1/2 af forventet højde ,(



Til de ikke "indviede" må jeg hellere nævne, at jeg her tænker på den jødiske Pesach og det usyrede brød, der spises dér hvert år til minde om udgangen fra Ægypten, hvor man ikke kunne nå at lade brødet hæve, inden man skulle af sted, så derfor bagtes det uhævet. Af samme årsag spiser vi jo også usyrede oblater i kirken til naver, for det er minde om det brød Jesus delte med sine disciple i den allerførste Påske.

Det ser da egl fint nok ud - må hellere smage det også.

Jo jo smager fint; men noget tungt .-(

søndag, maj 31, 2009

Pinse 2

Det er lidt sjovt, at den kristne Pinse jo handler om, at Jesu disciple fik evnen til at tale alverdens sprog for at kunne forkynde evangeliet med Helligåndens ildtunger, og så præsten i kirken i dag læser om Babelstårnet fra GT; men ikke kender til den anden sproghjælper: babelsfisken ;-); men ok, den er heller ikke så kirkelig.



Venligt at BBC har en illustration af den liggende på deres side.

lørdag, maj 30, 2009

Glædelig Pinse

Sad og ledte efter illustration til en pinsehilsen, og havde forventet ildtunger - men fandt flest friluftsbilleder.

Det var jo i Pinsen, 50 dage efter Jesus død og begravelse i Påsken, at Helligånden kom til diciplene med ildtungerne, så de kunne forkynde på alle sprog.

På Roskilde Stifts hjemmeside om Pinsen fandt jeg denne fine illustration af Kim Brostrøm:


Men længe inden da var den jødiske pinse, shavuot, en fejring af de 10 bud på de 2 stentavler, som Moses hentede på Sinai Bjerg, 50 dage efter at jøderne var drevet ud af Ægypten.

en amerikansk hjemmeside fandt jeg denne illustration:



Men om alle omstændigheder:

Glædelig Pinse til alle.

Og til lykke til kirken, som plejer at fejre sin fødselsdag i pinsen.


mandag, maj 25, 2009

Hvornår mon det bliver flagdag?

I dag er officiel nørd-dag nogle steder i verden ,) Eller måske bare på nettet.

Sjov idé, men det kan vel være lige så godt som en Europa-dag eller noget.

mandag, maj 18, 2009

Nørderi? ;-)

Sikke en sjov side, Claus henviste til.

Men hvad, de har jo lidt af hvert i USA - en skam, at det er så dyrt at få det sendt hertil.

For en t-shirt med stjerner eller periodisk system eller måske hellere med nogle af de sjove matematiske "vitser" kunne da være skæg at have.

APPLE PI T-SHIRT BLACK

Se selv på scienceteecher.com - og overvej at forære kæresten en pi-ørering? Eller hvad med en ∞-slipsenål? - et sæt med ∞-øreringe og ∞-slipsenål er da en genial morgengave, ikk'?

torsdag, maj 14, 2009

Månedsoptræden

I dag var der månedsoptræden på børnenes skole, og til en del af eurytmien spillede en lærer på xylofonen - det lød kønt, og fint så det ud, når de med liv og sjæl gik op i bevægelser og musik. Hvor er det dejligt at se deres engagement.

Fuglebad

Var egl på vej ud for at fotografere en flyevemaskine, hvis jeg kunne se den; men blev standset af dette syn:

Et solsortepar har haft rede i hækken om vores terasse, og ungerne er åbenbart ikke sky af sig - for den floøj ikke væk; men vaskede sig bare videre, da jeg nærmest brasede ud af døren ,)

onsdag, maj 13, 2009

Nordisk humor

Eller "hvor svært dansk er".

Så dette klip hos Fra hoved til pen - det er der flere, der gerne må se.



tirsdag, maj 12, 2009

Dyrt, men smart

må det sige at være at putte en split-matskive i et kamera - det kan godt være, at digitalkameraer er billigere i drift end et gammelt analogt; men de er sørme også dyre i anskaffelse, hvis man synes, at man vil have smarte detaljer ;) I gamle dage hev man bare søgeren af huset, puffede matskiven op og lagde en anden en i, og så kostede de ikke alverden - men ih nej, sådan skal det åbenbart ikke være mere.

søndag, maj 10, 2009

Sprogvidenskabelige film

Jeps.

De findes faktisk, som jeg kunne læse på Sprogmuseets blog, kan man hos babelgum (sjovt navn) se hele filmen »The Linguistics« (1h03).

Herligt og lidt nørdet ;) Også selvom filmen tilsyneladende er lidt vel populistisk klippet, så får den jo et meget relevant emne - sprogdød - ud i medierne.

Træt og glad



Puha - jeg er vist ved at blive gammel, føler mig godt nok træt, bare fordi jeg kom i seng ud på morgenen og kun sov 3 timer, inden jeg tog toget hjem igen. Men jeg var ikke den eneste en sådan langt over sengetid-fest trættede har jeg set ,-)

Til gengæld var det afgjort det hele værd - en rigtig hyggelig og dejlig dag i søde menneskers selskab, og hvor var det herligt at få sat stemme og mere krop end bare ansigt og navn på mange af de mennesker, jeg har set, snakket med og hørt om gennem news, msn og e-post og samtaler med andre ,)

I var lige så søde som forventet, tak for i går.

lørdag, maj 02, 2009

Stemninger

Dumt nok synes blogger, at den skal indsætte billederne i modsat orden af, hvordan jeg tilføjede dem, så det nyeste er øverst.

Gule tulipaner med sjove façoner
Jordbærbedet

Klar til kørsel?

Solnedgang over Storebælt

Sol over marker på Fyn

Lillebæltsbroen

fredag, maj 01, 2009

Hvor blev netværksdrevene af?

Blev lige spurgt af en 10.5-bruger, hvorfor nogle af de forskellige (windows)-netværksdrev ikke stod ude til venstre sammen med nogle af de andre fællesdrev på netværket.

Det var nødvendigt med lidt googleri, som ledte til bl.a. denne løsning, som jeg fandt her og her:

This is NOT a bug. Apple chose to add IPv6 to Leopard, most SMB shares (in my work case win 03 server) are not using IPv6, so lets turn it off and play nice with Windows. Go to "System Preferences > Network > Ethernet (could be wireless if you connect that way) > Advanced button > TCP/IP tab > Configure IPv6 drop-down > set it to off" Now you should flush your DNS, open a terminal and type "dscacheutil -flushcache" Browse Away.

Cheers,

Og min løsning blev følgende.

Systemindstillinger -> Sikkerhed -> Firewall -> Slå "Skjult" fra, og "Tillade alle indkomne forbindelser"

Systemindstillinger -> Netværk, slå IPv6 fra

Og så også flushe cachen og genstarte Finder som ovenfor beskrevet.

Hvilket af det, der endte med at virke, står hen i det uvisse, desværre.

mandag, april 27, 2009

Lidt reklame

for et tidligere indlæg på min litteraturblog, da bogen af Johanna Adorján »En ganske særlig kærlighed« nu udkommer d. 1/5.

27/4-opdatering: Og her er så den danske forside, så I ved, hvad I skal kigge efter ;-) :


I kan godt glæde jer, og jeg ville gerne have sat et billede af forsiden ind, men den er ikke at finde på dansk endnu; så I må klare jer med den tyske forside.



Et længere interview med forfatteren findes på Informations hjemmeside og på flere tyske hjemmsider med anmeldelser og interviews: her (inkl. et lydklip med forfatterindens oplæsning), her (inkl videointerview) og her f.eks.

Twitter

Jeg har en konto på twitter; ikke at jeg skriver ret meget andet end kommentarer til andres pipperi; men hyggelig måde at følge med i andres opdateringer på.

Så så for nogle dage siden siden* twittertinger.dk, hvor danske politikeres pip er samlet - desværre er der ikke nogen rss-feed på siden endnu; men udvikleren lovede, at det kommer, da jeg spurgte ham om det.

Det sjove er hvordan folk så bruger deres pip-opdateringer. Almindelige mennesker skriver selvf. hvad som helst; men det gør flere af politikerne også - det havde jo været lidt interessant, om de brugte ders pip til politiske kommentarer og holdninger. Nogle af dem skriver lidt om deres folketingsarbejde; men desværre ikke så mange.

*Nej jeg stammer ikke - forøvrigt nogen, der kan finde på længere meninsfulde sætninger med flere grupper af ensstavede ord?

tirsdag, april 21, 2009

Tidsfordriv

Fandt lige en sjov hjemmeside, hvor man bl.a. kan lave puslespil, tændstikfamilier, nedtællingsure m.v - altsammen til at lægge på sin egen hjemmeside.

freeflashtoys hedder den, og her er f.eks. et lille ur:



mandag, april 20, 2009

Sjove sange

Jeg var lige ved at finde et citat til en kommentar på Dinas blog, da jeg faldt over disse sjove sange til en musical over Alice i Eventyrland. Tænk, hvis man stadig gik i skole og skulle opføre skolemusical  - det kunne være sjovt med den.

lørdag, april 18, 2009

/etc/hosts OS X

Skulle man få brug for at blokere computerens adgang til bestemte sider, eller er man træt af, at skulle stole på andre DNS-serveres oversættelse af domænenavn til ip-adresse, kan man redigere i filen /etc/hosts

Syntaksen er: ip-nummer domænenavn[e], som i:

192.168.1.1 router.lokalnet ruter.lokalnet

adskilt af mellemrum eller tab.

Vil man ad denne vej blokere et site, kan man således bare lade det gå til 0.0.0.0

Husk derefter rydde dns-cachen med disse kommandoer afhængig af systemversion:

≤10.4:
lookupd -flushcache

≥10.5:
dscacheutil -flushcache

NB! Husk at udføre ændringer og rydde cachen som root.

torsdag, april 16, 2009

Office 2004-opdatering

Så har MS igen udsendt en opdatering til Office 2004 - det er 11.5.4, som kan hentes her. Bare en lille  pakke på 9.7 mb, så det er hurtigt hentet.

fredag, april 10, 2009

Anderledes bibelfortællinger

Læste lige på KD's hjemmeside om endnu en figur-bibelsfortælling (jeg har vist før skrevet om Lego-biblen (The Brick Testament); men også Playmobil-figurer kan bruges.

Desværre ser det ud til, at den tyske hjemmeside med Playmobil-figurene i bibelshistorier er taget ned ;( Og Playmobil kunne ikke lide, at sideejeren havde bøjet og malet på hans figurer for at få dem til at kunne bruges til hans formål.

Nå lad os håbe, at den kommer op igen - og vil du i øvrigt gerne se påskefortællinger, så er der også lidt på en dansk hjemmeside her.


Blog Widget by LinkWithin