fredag, oktober 29, 2010

Nem?id igen med Mac

Hmm, så er det offentliggjort, at den "smarte" ting skulle virke med PPC; men et opkald til deres support siger, at den skulle virke i både 10.4 og 10.5!

Og den skulle være på vej med understøttelse til Apple Mail ,-)

Det er da de første gode nyheder om det.

Nå ja, så sagde supporteren da lige, at der da kunne være lidt nedetid og den slags oven på gårsdagens opdatering (den der sikrede PPC-understøttelse).

onsdag, oktober 27, 2010

Gentagne Kernel-panics

På min G4 Quicksilver med OS X 10.4 fik jeg pludselig gentagende kernel panics - jeg syntes ikke, at jeg havde installeret noget eller ødelagt min hardware; men det var voldsomt træls og uproduktivt.

Heldigvis tilbyder Apple, at man sender dem en fejlrapport, når maskinen startes igen efter kernel panic, og hvis man kigger, hvad der står i den, så er det af og til nyttigt ,-)

Det afslørede i alfald for mig, at en udvidelse "com.eltima.ElmediaPlayer.kext" var tæt forbundet med den opståede panik.

Jeg googlede den, og fandt ud af, at det er kerne-udvidelsen til en Flash-player - hvorfor den så er nødt til at være en kerne-udvidelse, forstår jeg ikke - men heldigvis er det bare at fjerne den nævnte fil, der ligger i

/System/Library/Extensions

Og hvad der ellers findes af filer med navne, som hører til, f.eks.

~/Library/Application Support/Eltima Software

og
/System/Library/LaunchDaemons/com.eltima.ElmediaPlayer.daemon.plist

Og så kan man jo lige så godt fjerne programmets indstillingsfiler, søg på eltima og elmedia og se, hvad der ligger.

Er du fanget i en kernel panic sløjfe, skal der startes på fra ekstern disk/CD f.eks. og emnerne evt fjernes vha Terminal.

tirsdag, oktober 19, 2010

nem?id med Mac

Der har været en del snak omkring NemID og problemer med Mac.

Desuden synes jeg ar have hørt, at den applet, NemID kører login med, kræver fuld adgang til min disk - DET er da bekymrende, hvis det er sandt!

I dag lykkedes det mig så at opdage én af grundene til problemer med Mac og NemID, login aplletten er en fiks?? lille JAVA-ting, der kræver en Java, der er så ny, at den ikke kører på PPC-Mac, altså er man nødt til at bruge en Intel-Mac ,(

I flg BT er der arbejde på at lave en løsning, så det også virker på PPC. TAK for det. Håber, at det bliver FØR min netbank skifter.

Det siges, at man har valgt Java-løsningen, fordi det er det sikreste - undrer mig noget over, om man så mener, at Jyske Banks løsning, der er rent browserbaseret og også virker på iPhone, så ikke er sikker?

Jeg synes, at en applet, der har fuld diskadgang er en sikkerhedsrisiko.
Blog Widget by LinkWithin