søndag, marts 20, 2011

Fejl ved MySQL Query Browser på 10.5 PPC

Det var underligt - jeg skulle lige tjekke nogle ting i en MySQL-base, og det nemmeste er, synes jeg, at bruge et program med en fin grafisk brugergrænsefalde.

MySQL Query Browser har altid fungeret fint; men ikke om den ville åbne i dag.

Lidt googleri afslørede, at der er en fejl i dens AppleScript-håndtering, og det afslørede sig, fordi jeg har Default Folder X installeret. Default Folder X benytter sig åbenbart af Applescript til at snakke med andre programmer, og det fik MySQL Query Browser til at gå ned under åbning.

Løsningen var at gå i Systemindstillinger -> Default Folder X -> Indstillnger... -> Avanceret -> Tilføj program [til listen over programmer, hvor Default Folder X ikke kan bruges].

Så nu virker det ,)

Er du skiftet til Intel Mac, kan du med fordel benytte det nye program MySQl Workbench, der erstatter de to andre programmer.

tirsdag, marts 15, 2011

Ændre hjemmemappe/shell i OS X 10.6

I gamle dage - ≤10.5 kunne man ændre brugeres hjemmemappes placering og deres shell ved hjælp af Hjælpeprommet Netinfo Manager, men det er fjernet under 10.6.

Til gengæld findes indstillingerne - en del af dem under Systemindstillinger -> Konti. Højreklik på den relevante konto, og vælg (den eneste mulighed) Avanceret (eller hvad den nu lige hed), så er det muligt at ændre på opsætningen.

OG husk at starte maskinen igen - log ud er ikke nok!

Det er vist muligt at ændre/se ting med Terminal-kommandoen dscl.

Hmm, måske ligefrem det hele står i filen:

/var/db/dslocal

Jeg har ikke en 10.6 oppe at køre, så jeg kan ikke se det; men det skal da undersøges.

Oplysninger stammer fra hints.macworld...
Blog Widget by LinkWithin