søndag, maj 29, 2011

Flee brugere på samme maskine

Mac OS X er et flerbruger-system, så man kan jo sagtens have flere brugere på den samme maskine; men hvad nu, hvis to brugere gerne vil lave noget på den samme maskine samtidig?

Enten må man finde sig i kun at kunne lave Terminal-ting - og det er som regel ikke så sjovt, eller også må man bruge vnc og lidt fiflen.

Det er sådan set nemt nok; men det er nødvendigt at de brugere, som skal bruge maskinen, er logget ind, inden de kan komme til deres egen "skærm" udefra.

Jeg har fundet en løsning, hvor login klares gennem startup-scripts; men løsningen er absolut ikke særlig sikker, eftersom brugernes kodeord skal gemmes i en klartekst-fil OG det kræver, at man bruger et program til $1.000,- nok ikke lige så specielt interessant ;) - Forklaringen ligger dog her, hvis man vil ofre pengene.

Man kan klare det hele manuelt også; men skal så tænke lidt, hver gang -)

1) Log ind på maskinen (det kan jo evt gøres via alm vnc/skærmdeling)
2) start OS X Vnc og indstil det til en port, som andre servere ikke bruger - f.eks. 5901, 5902, 5903 etc for hver bruger, vælg tilsvarende Display Number, vælg et kodeord, og klik Start Server, og LAD VÆRE med at vælge Terninate server in fast user switch.
3) Husk at slå hurtig skift af bruger til i Systemindstillinger -> Konti - Log ind ;-)
4) Skift til en anden bruger/login-skærm
5) Gentag fra 1 for hver bruger, der skal kunne logge ind.
6) Log ind fra en anden maskine med f.eks. Chicken of VNC og husk port og password.

0 kommentarer:

Blog Widget by LinkWithin