fredag, januar 20, 2012

Facebooks videocahat samler ekstra oplysninger?

På denne side diskuteres, hvad Facebooks videoplugin på Mac (og andre *nix-baserede systemer) mon samler af data om brugeren.

Jeg blev opmærksom på programmet, da det ville opdater sit plugin, og ovenstående side fik mig til at fjerne pluginnet, som i øvrigt ikke virkede alligvel, og da det benytter Skype, vil jeg hellere bruge Skype i forvejen.

Men for at fjerne pluginnet skal du mannuelt fjerne flg:

Kataloget:
~/Library/Application Support/Facebook/

og filen
~/Library/LaunchAgents/com.facebook.videochat.[bruger].plist

Og installer IKKE mere facebookvideochat ,-)

torsdag, januar 12, 2012

Huawei USB-modem på Mac

Igennem lang tid har jeg haft et velfungerende Huwai usb-modem, som jeg bruger til at gå på nettet med, hvis jeg ikke er hjemme, og der ikke er noget almindeligt trådløst net tilgængeligt, eller mit almindelige net er nede.

Det fungerer fint på OS X 10.4, 10.5 og 10.6; men inden for kort tid har jeg skullet hjælpe to Macbrugere med deres USB-modem, der intet ville.

Den ene hjalp jeg ved at give ham det program, som ligger på mit modem, det hedder Mobile Partner.app og er fra 2009 - ingen versionsoplysning. Mit program kendte ikke hans udbyders forbindelsesoplysninger; men heldigvis kunne vi se dem på hans Windows-pc, der uden problemer kendte modemmet og dets program.

Den anden bruger kunne jeg ikke give mit program til, da han sad langt væk; men jeg fandt en opdatering til ham på TDC's hjemmeside, og den kunne han se tilgå fra sin Windows-computer, der igen genkendte modem og dets program. Med en USB-stick er det så muligt at flytte den nye version af programmet fra Windows-maskine til Mac.

Så, virker det USB-modem (pludselig) ikke (f.eks. efter en opdatering af MacOS X), er det sandsynligt, at du skal have en ny udgave af dets program.

Blog Widget by LinkWithin