tirsdag, maj 31, 2011

Automatisk åbnede programmer

Hvis man vil have et program til at åbne automatisk, når man logger ind på sin Mac, højre-klikker man blot dets ikon i Docken og vælger "åbn ved login" - det giver en henvisning i Systemindstillinger -> Konti -> Startemner.

Men man kan gøre det på unix-måden og lægge de rette filer i én af mapperne.

/Library/LaunchAgents
/Library/LaunchDemons


Det kommer lidt an på; men det interessante er, at Microtek har besluttet, at deres Microtek Scanner Finder skal åbne af sig selv - og kaldet til den findes i filen

/Library/Preferences/loingwindow.plist

DET er uatoriseret, og fjerner man den pågældende indgang for start af Microtek Scanner Finder (brug Property List Editor (eller andet, der kan læse den type plist-filer)), oprettes linien igen, næste gang, man åbner ScanWizard; så man er nødt til at bruge Microteks egen anbefaling.

Det er, at man omdøber programmet Microtek Scanner Finder til noget andet, så kan systemet nemlig ikke finde det, når det prøver. MEN, hvis man så selv skulle få lyst til at åbne programmet, vil det bare lave en henvisning i .plist-filen, der henviser til programmets nye navn!

En mere effektiv måde er selvf, enten at smidde programmet ud, eller fjerne dets rettigheder: [kommando]+I og vælg Ingen adgang for everyone (standard er: bruger: læse og skrive, staff: skrivebeskyttet, andre: skrivebeskyttet) (det kan være nødvendigt at fjerne brugere på listen med minus-knappen og tilføje everyone med plusknappen; men så kan ingen åbne programmet i det mindste).

Hvorfor man ikke kan slå til og fra, om det skal åbne ved login, må man nok spørge om.

Forklaringen fandt jeg i øvrigt her hos 44342.com

0 kommentarer:

Blog Widget by LinkWithin