mandag, november 23, 2009

CO2-udledning og energiforbrug

ved transport med forskellige transportformer.

Der diskuteres jo jævnligt, hvor meget man sparer i energi ved at følges flere ad i samme transportmiddel, og jeg er klart tilhænger af offentlig transport; men her er lige en ny vinkel:

Fordelingen af personvægt/køretøjsvægt for tog og bil bliver altså den samme, hvis toget er halvfyldt eller der er 2 personer i bilen. Og bilen kører typisk direkte til destinationen.
Fra Patricks blog

Eneste lille tilføjelse her må være, at det måske er rigtigt, at energifordelingen er som nævnt; men der mangler at tages i betragtning, hvor meget energi der totalt bruges per person, og hvordan den brugte energi forurener per person.

Ikke nemme regnestykker alt i alt, desværre; men helt sikkert mindre energi ved at blive hjemme og være på nettet. Og tænk al den transporttid, som spares -)

2 kommentarer:

Anni Albæk sagde ...

Læste lige her den anden dag, at økologi er skadeligt på vores klode. Eller dvs. sådan da:-) Når man producerer økologisk er udbyttet kun 30-40% af et "normalt" udbytte og derfor vil man være nødt til at fælde skove for at dyrke al den mad, der er behov for. Så derfor lad vær med at købe økologisk eller???

Sebastian sagde ...

Hmm, den er ikke god.

Selvom jeg ikke tror på så lidt som 30-40%, dog.

Noget andet er så, at man nok skulle overveje grundigt, hvor meget mad vi har brug for, og hvor vi placerer vores landbrug.

Blog Widget by LinkWithin