lørdag, november 25, 2006

Juleforberedelser

Nu blev det tid til at bage beigli igen. Julen nærmer sig jo med hastige skridt. I dag er der præcis en måned til, og i næste weekend er der julemarked på børnenes skole, så der kan vi ingenting andet nå.

Jeg tog i år en masse fotos til illustration af min beigli-bagning:
I går lavede vi birkesfyld sammen med børnene - de drejede håndsvinget på møllen, og så var det jo ingen sag at male det kilo birkes:


Birkes blev blandet sammen med mælk, rosiner, citron og vanillestænger og sat over at koge (for svag varme i et stykke tid):

Den anden slags fyld, der består af valnødder, sukker, rosiner, vanillestænger og citron samt lidt vand, blev lavet i går aftes ligesom dejgen, der består af 8 æggeblommer, 2 kg mel, 1 kg bagemargarine, 300g flormelis, 2 dl mælk og 50 g gær.

I dag blev det så tid til at rulle de 8 dejgklumper ud (ja jeg er klar over, at der er 5 ruller på bagepladen nedenfor; men i forbindelse med udrulning og tilskæring til fine firkanter, bliver der noget i overskud, og resultatet er, at de fire klumper til hver slags fyld, ender som fem ruller ;-)):


og smøre fyld på (her illustreret med valnøddefyldet. Kanterne på dejgpladen er allerede foldet ind:

Så blev de rullet sammen og hævede en halv time, hvorefter de blev penslet og prikket:

På dette billede har de bagt godt et kvarter:

Det endelige resultatet ses her efter 1 time i ovnen:

Om en uge bliver det så tid til at tage hul på dem, drysse med vanillesukker og spise dem, uhm vi glæder os ;-)
Skulle du ville have opskriften, så kan du se den her på min side hos TDC.

0 kommentarer:

Blog Widget by LinkWithin