torsdag, januar 03, 2008

Arbejdsformidling eller administration

Det bliver værre og værre.

I dag læser jeg hos DR:

Formidlingen af arbejde til de ledige er ikke længere i centrum på landets jobcentre. 80% af tiden går nemlig med at administrere, registrere og indberette de arbejdsløse. Jobcentercheferne er bekymrede

Det er jo rent til grin, at det skal være sådan. Hvornår mon de tager det seriøst og giver sig til at formidle jobs og hjælpe arbejdsløse til at få de kvalifikationer, der skal til?

2 kommentarer:

Unknown sagde ...

Ja, værre og værre. Jeg er ude at undervise og en af kursisterne har lige været til AF-samtale. Han fik besked på at han havde søgt for få jobs - fra nu af skal man nemlig søge min. 4 jobs om ugen. Hvad enten de så er relevante for en eller ej. Sådan noget æder jo alles tid - AF's, ansøgernes, og arbejdsgiverne. Og de 4 jobs skal vel og mærke være opslåede jobs - uopfordrede ansøgninger (som man jo kan få jobs af) tæller ikke med.
Gad vide hvor lang tid der går før arbejdsgiverne holder op med at offentliggøre jobopslag - i irritation over at modtage 500 komplet irrelevante tvangs-ansøgninger for hvert opslået job?

Sebastian sagde ...

Åh, nej.

De stakkels mennesker, og jeg ved snart ikke, hvem der er mest stakkels.

Hmm måske kunne man få arbejdsgivere til at betale sig en mindre sum for at opretten en række opslag, som de arbejdsløse kunne søge og få afslag på - så kunne man tjene penge på at skrive afslag på pligtansøgninger.

Hmm, måske er det statens måde at sikre posten en ekstra indtægt på?

Det er for latterligt. Gad vist, hvornår arbedjsgiverne klager til Folketinget?

Blog Widget by LinkWithin