fredag, august 22, 2008

Redaktørens magt

Et andet aspekt af Annis synspunkt på religion.dk er brugen af overskrifter i medier.

Da synspunktet kom på religion.dk var det øverste nyhed i nyhedsbrevet, som de sender ud med jævne mellemrum, og da var overskriften således:



I dag er den ændret til



For mig at se er begge overskrifter problematiske, specielt den første er helt slem, når man tænker på Grosbøll og den danske folkekirke og præsters mere eller mindre ihærdige tro på Gud.

Man kan meget let af den første - og til dels desværre også af den anden, få den tanke, at Anni ikke selv tror fuldt og fast på Gud; men det gør hun, som det også kan ses af hendes svar til debattørene på religion.dk



På hendes egen blog, hvor synspunktet er taget fra, så overskriften da også anderledes ud:

og ud fra det, kan ingen da tro, at det er Anni, der ikke tror direkte på Gud.

Problemet i dette er selvfølgelig, at der har været en redaktør inde over for at skrive en god og fængende overskrift, og jo, det må man da give ham, at det er lykkedes.

Overskriften skaber røre og giver læsere; men man skal passe på som redaktør, at man ikke får lagt forkerte ord i munden på sine journalister eller interviewede.

Det giver nok læsere lige nu og her; men det kan også give dårligt omdømme.

Så en opfordring til mig selv og alle andre redaktører: se på jeres overskrifter med de mest negative/onde briller, og se så, om det giver en forkert mening. I givet fald skal den skrives om.

2 kommentarer:

Anni Albæk sagde ...

Hej Seb.

Jeg sætter virkelig stor pris på, at du har skrevet det, du har, på din blog. Det betyder utrolig meget for mig - tak.

Det er jo ok at mennesker er uenige, men jeg vil ikke stå for skud pga. et fejlcitat. Det er meget ubehagelig følelse at føle sig misforstået. Især med noget så grundlæggende for mig som troen.

Sebastian sagde ...

Velbekomme.

P.S. Vær i øvrigt opmærksomme på - hvis man skal kunne læse hele teksten i de indsatte billeder, så bliver man nødt til at åbne billederne alene i et nyt vindue/faneblad - denne skabelon er åbenbart ikke god til brede billeder i teksten ;(

Blog Widget by LinkWithin