søndag, november 18, 2007

JP 2 - Jyllands-Postens nye internetavis

Læste hos Maltesen om Jyllands Postens nye satsning: en internetavis, der også kan læses på mobiltelefonenen.

Det lyder da meget smart; men bruger man ikke IE≥v6, Win XPSP2 eller Vista, så er det bare surt show uden mulighed for at læse den.

Prøver man at tilgå deres side med noget andet end ovenstående, mødes man af en lang smøre om systemkrav m.v og faktisk også en form
for undskyldning:


[...]
Jyllands-Posten har bestemt ikke selv valgt at holde Mac-, Unix- og Linux-brugere ude. Men der er tale om en helt ny programplatform, som Jyllands-Posten er blandt pionererne om at bruge. Vi er således den kun femte avis i verden, der benytter den unikke avisplatform (de andre aviser er New York Times, Seattle Post, Daily Mail og Forbes).

Der er derfor ikke alternativer til den nye og unikke platform, JP2 anvender. Platformen er udviklet af Microsoft og virker indtil videre kun på computere med Windows XP eller Windows Vista. Det er disse styresystemer, som er de mest udbredte. Men vi arbejder sammen med Microsoft på en løsning for Mac-brugere.
[...]


Jeg er ikke imponeret, selvom de undskylder sig.

Jo selvfølgelig er det dem selv, der har valgt, at de skal bruge denne løsning, der ikke er for alle. Og selvom de arbejder på at lave en løsning, der duer på Mac, så har de stadig glemt Linux-folket og de Windows-brugere, der ikke ønsker Explorer.


Det kan da godt være, at det er helt specielt at være den 5. avis i verden med denne teknologi; men det unikke og det, som de var blevet positivt kendt for, havde da været, om de havde været den første avis i verden med en tilsvarende løsning, der virkede platformsuafhængigt.

0 kommentarer:

Blog Widget by LinkWithin