tirsdag, juni 17, 2008

Disken XYZ kan ikke skubbes ud, fordi den er i brug.

Har du også fået den besked på din Mac engang i mellem??

Jeg har, og er ikke den eneste. Hjælpen i dialogboksen er sådan set simpel nok; men ikke specielt nyttig: Luk åbne programmer, og prøv igen; men ja tak. Hvilket program er det lige, der har gang i min disk?

Man kan selvfølgelig prøve fra en ende af - nogle programmer (Word f.eks.) opretter midlertidige filer, som først forsvinder, når Word lukkes, men nu er hjælpen nær, hvis du benytter en simpel kommando i Terminalen:

lsof +fg +D /Volumes/DODO | grep -v EVO

Du skal så lige huske at ændre hvilket katalog, der skal søges i, inden du kører kommandoen. Det er det med rødt markerede i linien (/Volumes/DODO). Husk også, at det i Terminal-kommandoer er vigtigt ikke at lave flere eller færre mellemrum end vist.

Kommer du til at vælge din startdisk eller dit hjemmekatalog (for der er ingen, der siger, at du kun kan vælge en disk), så belav dig med lidt tølmodighed - det kan komme til at tage lidt tid ;-)

Har du brug for at se, om også andre brugere, har åbne arkiver på din disk, så er du nødt til at gøre således:

sudo lsof +fg +D /Volumes/DODO | grep -v EVO

hvorefter du skal aflevere dit kodeord. (Hvis du får en fejl om, at du ikke har lov til det, er det fordi du bruger en konto på din Mac, hvor du ikke er administrator - i givet fald kan du ikke få de ekstra oplysninger uden at have adgang til en administrator-konto.)

0 kommentarer:

Blog Widget by LinkWithin