tirsdag, juni 23, 2009

Det rabler?

Jeg læser med forundring TV2oj, at man i Århus vil rive tre blokke af Gellerupparken ned. Det skulle være en aftale, der er indgået mellem Århus Kommune og Brabrand Boligforening.

Godt nok skal den til høring først - men spørgsmålet er selvf, om der vil blive hørt på, hvad folk siger?

Den politiske styregruppe blev på aftenens møde enige om senest i 2030 at have nedbragt andelen af almene boliger i området fra de nuværende ca. 90 procent til 30 procent. Det skal ske ved at nedrive tre blokke, sælge to blokke samt omdanne to blokke til at huse kommunale arbejdspladser.

Der har været en masse snak om, hvordan man bringer andelen af almene boliger i området ned. Nogle har snakket om at fjerne blokke, andre har snakket om at bygge flere etagemeter med andet indhold end almeneboliger (erhverv og ejerboliger) og andre om kombinationer, og nu ser det ud til, at det er en kombinationsløsning, der vinder.

Efter min opfattelse er det, det glade vanvid at rive blokkene ned.

Helt i orden at omdanne boliger til andre formål, og meget fornuftigt at erstatte en del af 1-værelseslejemålene til halvanden- eller 2-værelses, hvis der staifg i byen er mulighed for mindre, billige, overkommelige boliger for borgere, der ikke har råd til andet. Jeg har boet i en 1-værerlses i Gellerup på 30 m2 med stor fornøjelse.

Og næste gode spørgsmål er naturligvis, hvor man skal gøre af alle disse mennesker? Der står, at ingen vil blive smidt ud; men ændringerne vil ske i forbindelse med naturlig udskiftning; men så kommer der godt nok til at stå mange lejligheder tomme i en lang periode, vil jeg formode - og det er som udgangspunkt slet ikke lovligt som udlejer at have - måske der kan gives dispensation; men det virker på mig urimeligt.

Nå men vi må jo vente og se.

0 kommentarer:

Blog Widget by LinkWithin