Ja, så er første del overstået.
Jvf forrige år.
I år greb vi det lidt anderledes an:
Sukker og vædske samt citron og vanille fik lov at smelte sammen, inden birkes hhv valnødder kom i gryden - det gjorde det væsentligt nemmere at blande sammen og varme op.
Dejgen blev lavet med Søris Hvedemel, malet på stenmølle i stedet for de sædvanlige stålmøller - en lidt mørkere dejg, så bliver det interessant at se, om det smager anderledes.
Valnødderne blev malet meget grundigt i foodprocessoren, så det fyld er meget fugtigt og nemt at smørre ud i morgen.
Jvf forrige år.
I år greb vi det lidt anderledes an:
Sukker og vædske samt citron og vanille fik lov at smelte sammen, inden birkes hhv valnødder kom i gryden - det gjorde det væsentligt nemmere at blande sammen og varme op.
Dejgen blev lavet med Søris Hvedemel, malet på stenmølle i stedet for de sædvanlige stålmøller - en lidt mørkere dejg, så bliver det interessant at se, om det smager anderledes.
Valnødderne blev malet meget grundigt i foodprocessoren, så det fyld er meget fugtigt og nemt at smørre ud i morgen.
4 kommentarer:
Ih, det lyder spændende! Tjekkede lige billede-kavalkaden fra sidste år, ser OGSÅ spændende ud!
Sproglig præcision!
Forrige år betyder 2006 = året før sidste år, som var 2007.
Men det er åbenbart en pige-ting at ville have forrige=sidste ,-)
Men i øvrigt bager jeg dem hvert år, så det var selvf. også sidste år; der tog jeg bare ingen billeder, eller bloggede om det.
@Livrdz: ja det er spændende, og det plejer at smage godt.
Foodprocessor? Hvad blev der af møllen?
Jeg har ikke brugt foodprocessor; men naturligvis en ægte birkes-mølle. Købt i Ungarn med hjælp fra en flink halvungarer, som kommer derned jævnligt.
Send en kommentar