Efter kraftige opfordringer bringer jeg her opskriften på de hjemmeproducerede lángos:
20 g gær
1 dl lunken vand
200 g mosede kogte (skrællede) kartofler
500 g mel
lidt salt
Kartoflerne skrælles og koges møre og rives på rivejern.
Gær udrøres i det lunkne vand, salt, mel og kartofler æltes i til en smidig, glat dejg.
Den hæver meldrysset 1 time, æltes igennem og rulles ud i små flade cirkler, hæver ca 10 min mere og koges i friture.
Sådan var opskriften.
Jeg havde lidt sur fløde til at erstatte noget af vandet, og så troede jeg først, at dejgen var for tør, så der kom lidt mere vand i (1dl); men så var den faktisk for våd, så jeg endte vel med 700g mel. De blev kogt i palmin ikke fritureolie, og det gik fint.
Og når de så drypper af på fedtsugende papir, er de slet ikke fede - det er klejner jo heller ikke.
Til at putte ovenpå lavede jeg en kødsovs af:
1 hakket løg, der blev svitset i olivenolie. Tages af varmen, paprika - den ordentlige stærke ungarske drysses på - hkt kød i - tilbage på ilden og kødet brunes. Lidt salt - 1 ds tomatkonc. og småsimre i 1 time.
Ovenpå en skefuld creme fraîche mindst 18% og agurketern eller purløg eller persille eller...
Ellers find bare selv på.
Nå ja, den sidste til hver blev med kanelsukker ,)
20 g gær
1 dl lunken vand
200 g mosede kogte (skrællede) kartofler
500 g mel
lidt salt
Kartoflerne skrælles og koges møre og rives på rivejern.
Gær udrøres i det lunkne vand, salt, mel og kartofler æltes i til en smidig, glat dejg.
Den hæver meldrysset 1 time, æltes igennem og rulles ud i små flade cirkler, hæver ca 10 min mere og koges i friture.
Sådan var opskriften.
Jeg havde lidt sur fløde til at erstatte noget af vandet, og så troede jeg først, at dejgen var for tør, så der kom lidt mere vand i (1dl); men så var den faktisk for våd, så jeg endte vel med 700g mel. De blev kogt i palmin ikke fritureolie, og det gik fint.
Og når de så drypper af på fedtsugende papir, er de slet ikke fede - det er klejner jo heller ikke.
Til at putte ovenpå lavede jeg en kødsovs af:
1 hakket løg, der blev svitset i olivenolie. Tages af varmen, paprika - den ordentlige stærke ungarske drysses på - hkt kød i - tilbage på ilden og kødet brunes. Lidt salt - 1 ds tomatkonc. og småsimre i 1 time.
Ovenpå en skefuld creme fraîche mindst 18% og agurketern eller purløg eller persille eller...
Ellers find bare selv på.
Nå ja, den sidste til hver blev med kanelsukker ,)
0 kommentarer:
Send en kommentar